13 produkter som tar kaffen til et helt nytt nivå
det finnes mange ulike måter å brygge kaffe på. her er en stor samling av tips som tar kaffen til et helt nytt nivå.
Å lage kaffe hjemme er en kunst i seg selv. Men traktekaffen kan fort bli ensformig og repetitiv. I følge SSB drikker vii gjennomsnitt 1825 kopper kaffe hvert år. Det gjør oss til verdens nest mest kaffeelskende nasjon.
Slik bruker du de brune bananene dine
Det er derfor lett å gå lei den klassiske koppen. Mange ønsker seg dessuten bedre kvalitet på kaffen og går derfor til innkjøp av produkter som gir litt hverdagsluksus.
Lag perfekt hjemmelaget pizza i en pizzaovn
Vi har samlet en rekke produkter som tar kaffeopplevelsen til et nytt nivå. Om du ønsker kaffebar-kaffe hjemme eller vil perfeksjonere håndbrygging, finner du tipsene her.
Chemex klassisk kaffetrakter
Kaffehåndbryggeren Chemex ble utviklet i 1941 av kjemikeren Petter Schlumbohm. Den benytter seg den såkalte «pour-over»-metoden der vannet helles over kaffen, men hvor filterholder og kolbe er montert i ett.
Den timeglassformede kannen er ikke blitt endret siden lanseringen i 1941 og er i dag en stor favoritt blant kaffeelskere verden over. Kombinasjonen av et tykkere type kaffefilter i papir og en kolbe i glass, gir deg ekstra god kaffesmak. Samtidig sørger kragen for at du ikke brenner fingrene dine når du skjenker opp til deg selv og andre.
Chemex kaffetrakter 10 kopper
V60 kaffetrakter
For deg med litt ekstra tålmodighet og kjærlighet for kaffen, er dette settet midt i bliken. Metoden er laget for å få frem rikelig med aroma under kaffebryggingen. Her kan du virkelig perfeksjonere varme, vekt og tålmodigheten. Men til gjengjeld smaker kaffen fantastisk.
Det anbefales å bruke mellom 15 og 25 gram nykvernet kaffe med fruktige toner til 2,5 dl vann, som i sin tur er varmet til 94 grader. Hell så vannet med en spiralbevegelse inn mot midten i cirka fire minutter.
Kaffekvern
Kaffen smaker desidert best når den er nykvernet. Når kaffen kvernes, frigjøres det mengder med aromastoffer i luften. Får du tilbredt kaffen umiddelbart etter bryggingen, er den gode smaksopplevelsen sikret. Men dersom kaffen blir stående i åpen pose over tid eller ute på benken, mister den opptil 60 prosent av atomastoffene innen 30 minutter etter maling.
Malt kaffe er med andre ord ferskvare. Derfor er en kaffekvern en god investering dersom du ønsker en rikelig smaksopplevelse hver gang du skal nyte en kopp med sort gull.
Wilfa Aroma kaffekvern
Carl Henkel kaffebrygger
Henkel er unik kaffebrygger i glass som gjør kaffebrygging til en lek. Uten papir, plast eller tilbehør kan du tilbrede en kopp kaffe perfekt på en miljøvennlig metode. Bryggeren har bare tre deler: Kanne, lokk og et patentert filter i rustfritt stål, bygget for å vare evig.
Carl Henkel Brewers Arca X-Tract Brygger 0.8l Klar
Kjøp hos Bakeren og KokkenPresskanne
Presskanne har sin opprinnelse fra Frankrike og ble raskt en populær måte å brygge kaffe på. Presskannen får frem mengder av smaker og forsterker den gode aromaen. Teknikken bevarer kaffen, samtidig som den sørger for rik og fyldig kaffesmak hver gang.
Det du gjør, er å plassere nykvernet kaffe under silen. Ha håndtaket helt oppe og fyll på med varmt vann. Vent et pat minutter og press deretter stempelet langsomt ned mot bunnen.
Espressomaskin
Drømmer du om å lage kaffe i beste kaffebar-stil hjemme på eget kjøkken? Nå kan du enkelt lage perfekt espresso uten å måtte gå ut ytterdøra.
Visste du forresten at en perfekt espresso skal ha 18 gram kaffe og renne i mellom 20 til 30 sekunder? Hvis den skal være helt perfekt, så skal rennetiden være på 25 sekunder.
Melkeskummer
Severin Spuma melkeskummer 0.5l
Dersom du ønsker å lage melkebasert kaffe hjemme, er det en melkeskummer du må investere i. De fleste melkeskummer på strøm varmer melken ved bruk av induksjonsvarme, og leverer et tykt og godt melkeskum. Her kan du virkelig utforske ferdighetene dine og lage cortado, latte eller cappuccino på eget kjøkken.
Perkolator-trakter
Emerio Perkulator
Om du liker kraftig og god kaffe, er det en perkolator trakteren du bør sikte deg mot. Det som skiller perkolatoren fra en vanlig kaffetrakter, er at vannet går gjennom kaffefilteret flere ganger under bryggingsprosessen. Dette gir kaffen en fyldig og sterk smak, samtidig som du beholder kaffens rike aroma.
Cold brew-kaffe
Cold brew har blitt en stor favoritt blant mange kaffeelskere den siste tiden. Men hva er egentlig «cold brew»?
Svaret ligger faktisk i det som på norsk heter «kaldt brygget». Teknikken med å brygge kaffe kaldt over flere dager, gjør at den holder seg fersk og frisk. Metoden kan benyttes hele året, men den er spesielt populær når det er som varmest om sommeren og da gjerne med et par isbiter i koppen.
Mokkabrygger
I de fleste italienske hjem er det å lage kaffe i en mokkabrygger å regne for den klassiske måten å lage kaffe på. Metoden er en stor favoritt da den etterlater seg en espressolignende smak og fyldighet.
Slik går du frem: Fyll med vann, legg oppi finmalt, nykvernet kaffe og plasser så kannen direkte på komfyren. I løpet av få minutter kan du nyte en kopp perfekt kopp kaffe.
Bialetti Mokabrygger 6 Kopper
Kaffevekt
En solid kaffevekt er et essensielt hjelpemiddel for å få kaffen perfekt. Smak, aroma og styrke blir påvirket dersom grammene på kaffen er feil. Med en kaffevekt får du derimot et nøyaktig resultat hver gang du veier opp kaffen.
Acaia Pearl S kaffevekt
Kaffetermometer
Thermapen ETI Classic Termometer
I likhet med vekt er også temperatur vesentlig for å oppnå best mulig resultat på kaffen. En god huskeregel er at kaffen skal være på mellom 93 og 96 plussgrader. Varm melk skal til sammenligning være på mellom 55 og 63 grader.