Pavlova: Oppskrift på vegansk kake med krem og bær
Oppskrisft på vegansk pavlova, uten egg og melk – storfavoritten på 17. mai. Få kaker kan måle seg med den nydelige kaken på nasjonaldagen!
Vi har vært så heldige å få låne oppskrift på vegansk Pavlova av blogger Mari Hult. Forfatteren fra Stavanger og har gitt ut flere kokebøker og driver også Norges største og mest leste vegetarblogg, Vegetarbloggen.
Pavlova er favoritten på 17. mai
17. mai nærmer seg og nasjonaldagen byr på enda en sjanse til å lage den nydelige kaken med marengsbunn og krem. Marengskaken er favoritten til store og små, og den nydelige blandingen mellom søt marengsbunn, fløyelsmyk krem og syrlige bær er gjerne et fortreffelig tilskudd til pølser, kaffe og is på 17. mai.
Under finner du en vegansk oppskrift på den smakfulle kaken, helt uten egg eller melkeprodukt. Skal du lage til flere er det ingenting i veien med å doble oppskriften og lage pavlova i langpanne også med denne.
Lyst på flere veganske oppskrifter? Her finner du oppskrifter flere veganske kaker.
Oppskrift på vegansk pavlova uten egg og melk
min
Ingredienser
-
Ingredienser:
-
-
-
-
Montering:
-
-
-
-
Slik gjør du
1. Fremgangsmåte:
Sil kikertlaken over i en helt ren bolle. Ha i Cream Of Tartar eller maisstivelse. Visp godt og lenge i kjøkkenmaskin eller med håndvisp. Ha i sukkeret og visp videre til det er godt og stivt. Visp vel og lenge til du har en skikkelig fast marengs som henger igjen i bollen når du løfter den opp ned. Bruk en slikkepott og fordel marengsen utover stekebrettet i en så rektangulær form som mulig (husk at kaken skal se ut som det norske flagget til slutt). Tips: Får du marengsblanding til overs, kan du lage pikekyss. Sett kaken rett inn i ovnen og stek i 3 timer. Skru av ovnen, sett døren på gløtt og la marengsen stå til den er helt avkjølt, minst 2 timer. Ha bunnen over på et fat når den er avkjølt og stivnet.
2. Montering:
Visp plantekremen stiv med litt melis. Fordel utover marengsbunnen, dekk over den så godt du kan. Skjær jordbærene i fire. Start med å lage det avlange korset av blåbærene. La det være en stripe kun med krem langs blåbærene, fyll deretter inn de fire firkantene med jordbær. Server!
Hva med en nydelig ostekake på 17. mai? Her har du oppskrift på vegansk ostekake.