Focaccia på grillen: Enkel oppskrift
Oppskrift på enkel grillet focaccia. Det er overraskende enkelt å steke brød på grillen, og ikke minst blir resultatet utrolig godt!
De lærde strides i hvorvidt det populære brødet focaccia kommer fra Italia eller Hellas, men en ting er sikkert: Det smaker utrolig godt! Det forholdsvis tynne brødet blir ofte smaksatt med urter som rosmarin og salt, eller grønnsaker som soltørkede tomater og oliven. Focaccia er et nydelig tilskudd til både tapas, pasta, suppe, ostefat eller grillmat.
– Det er kanskje ikke det sunneste, men brød på grillen er bare helt fantastisk godt, sier matfaglig rådgiver i MatPrat, Anette Fjelleng Hansen, til ABC Brand Studio
Deigen lager du på forhånd, så klapper du bare ut små runde leiver du legger på grillen.
– Disse kan toppes eller fylles med masse digg, eller bare spises som tilbehør til resten av grillmaten.
Du kan prøve grillet focaccia sammen med oppskriften vår på grillede koteletter med tomat og mozzarella.
Focaccia på grillen
60 min
4
Ingredienser
Slik gjør du
Begynn med å blande ut gjær i lunkent vann i en stor bolle. Deretter tilsetter du honning før du har i hvetemel og salt. Nå skal deigen eltes sammen, sørg for at den er litt løs. Etter eltingen heller du over olje og lar deigen heve til dobbel størrelse i omkring 45 minutter.
Når deigen er hevet, deler du den i passe store emner. Hvert av emnene klappes ut til en liten leiv som så legges på grillristen der du lar dem steke i 3-4 minutter på hver side.
Prøv den gjerne også til Entrecôte med grillet søtpotet.
Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat.no, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.