Mat og drikke

Oppskrift: Gladkokkens italienske pizza på grill

Bilde av den italienske pizzaen til Gladkokken som han gir oss oppskriften på i denne artikkelen.
(Foto: Gladkokken/Weber)

Vi har sikret oss oppskrift på hjemmelaget italiensk pizza på grillen fra Gladkokken. Han avslører hemmeligheten bak en perfekt pizza!

Pizza, en klassiker ingen vil unnslippe og som kan tilpasses de fleste smaksløker. Pizza med tomatsaus er kanskje den mest tradisjonelle, men også pizza bianca, altså pizza med hvit saus, har blitt utrolig populær i Norge.

Når kom pizzaen til Norge?

Den første pizzarestauranten som åpnet i Norge var Valentes Osteria i Kirkeveien som åpnet i 1970. Samme år åpnet også amerikaneren Louis Jordan den amerikanske pizzarestauranten Peppes Pizza Pub på Solli. Dette er restautanten som vi i dag kjenner som Peppes Pizza.

Enkelt og godt med pizza på grill

Stadig flere oppdager hvor enkelt det er å lage italiensk pizza på grillen. Gladkokken, som driver Norges gladeste matblogg, elsker italiensk pizza – og har finjustert oppskrifter og metoder for å oppnå den perfekte pizzaen – med en deilig tynn og sprø bunn og pizzasaus med akkurat passe syre og sødme. Her er hemmeligheten:

Annonselenke
  • Weber pizzasett

    Sjekk prisen!
    Sett med 3 pizza-produkt: • Pizzaspade • Pizzatallerkener 2 stk (30 cm). • Pizzaskjærer
  • Smart elektrisk grill med stativ

    Moderne og stilig elektrisk grill fra Weber, som på grunn av designet passer like godt på terrassen som på mindre balkonger. Grillen har en effekt på max. 2200 watt, grillflate på 43 x 32 cm, aluminiumsbunn- og lokk, porselensemaljert støpejernsrist og trinnløs varmeregulering. Du får også 5 års garanti.
  • SmokeFire EX4 GBS pelletsgrill Svart

    18 999 kroner
    SmokeFire er en allsidig pelletsgrill med et temperaturområde på 95-315°C. Denne kan du bruke til å både grille, steke, røyke og bake alt du kan ønske deg. Ved hjelp av app er dette også en smartgrill, og du kan holde øye med maten uansett hvor du er. Stor grillflate hvor du kan tilberede mat for opptil 6 personer samtidig.

Du kan også lage focaccia på grillen: Enkel oppskrift.

Oppskrift på Gladkokkens italienske pizza

Bilde av den italienske pizzaen til Gladkokken som han gir oss oppskriften på i denne artikkelen.
(Foto: Gladkokken/Weber)
Tid
90 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • (4 pizzabunner)

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Pizzasaus (til 4 pizzaer)

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Pizzabunn:

Bland inn alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland sammen. Hell i olivenolje og vann og kjør på medium hastighet i 15 minutter. Tilsett litt mer væske eller mel til du får en perfekt konsistens på deigen.

Legg litt mel på benken og hell ut deigen. Kna den sammen og legg i en bolle. Ta på plastfolie og la heve i ca. 30 minutter til dobbel størrelse.

Kna deigen en gang til, og del opp i 4 like biter. Hver deig skal veie ca. 190 gram. Rull sammen til fine og runde boller.

Legg på et oljet brett. Gni på litt temperert vann og dekk med plastfolie. Dette gjør du for at bunnen skal holde seg smidig og at kantene ikke skal bli tørre. Hev ute i ca. 20 minutter og sett i kjøleskapet.

Du kan gjerne la bunnen hvile i kjøleskapet i flere timer, eller lag i stand pizzabunnene dagen før du skal lage pizzaen. Pizzaen blir best hvis den stekes på høy varme og bruk gjerne en pizzastein for ekstra sprø bunn.

6. Pizzasaus

Start med å kutte tomatene i to, og legg dem i en ildfast form. Strø over sukker og litt olivenolje. Legg hvitløksbåtene med skall i samme form og sett i ovnen på 180 grader i én time.

Resultatet er søte, bakte tomater og hvitløk. Kutt sjalottløk og legg i en kjele med litt olivenolje og stek på middels varme til de er blitt blanke og myke.

Tilsett rødvin og kok til rødvinen nesten er helt borte. Tilsett boksen med de hermetiske tomatene og la koke i noen få minutter. Når tomatene og hvitløkene er ferdigbakte i ovnen heller du disse opp i kjelen (husk å ta skallet av hvitløken).

Kjør helt glatt med en stavmikser. Smak til med salt og eventuelt sukker. Avkjøl pizzasausen. Hvis du ønsker en helt glatt saus, kan du sile den.

Pizzaene kan du toppe med det du selv ønsker.

Lykke til!

Vi har også en oppskrift: Grillede koteletter med tomat og mozzarella.