Saftig sjokoladekake i langpanne
Det er få ting slår en deilig, saftig sjokoladekake! Vi gir deg en enkel oppskrift som er kjapp å lage, smaker helt fantastisk og som er skikkelig saftig.
Alle bør ha en skikkelig god oppskrift på en saftig sjokoladekake! Denne er i tillegg perfekt for deg som liker å ha gjester, da den lages i langpanne og kan fryses ned. Så er det bare å ta opp noen stykker når gjestene kommer eller når søtsuget melder seg. Matbloggeren frutimian.no gir deg her en saftig, fyldig og supergod sjokoladekake som vil falle i smak hos både store og små.
Sjokoladekaken kan enkelt blandes sammen uten mixmaster og like godt lages klar dagen før du får gjester. Alt du trenger å gjøre er å smelte sammen smør og sjokolade, blande alle tørrvarene sammen med de våte og helle røren over i en langpanne som er kledd med bakepapir. Oppskriften gir en stor kake som er høy, fyldig og en fulltreffer blant mange.
Er du på utkikk etter en vegansk oppskrift? Slik lager du en veganske god brownies og saftig, vegansk sjokoladekake.
Oppskrift på saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur i langpanne:
Saftig sjokoladekake
45 min
24
Ingredienser
-
Kakerøren
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sjokoladeglasur
-
-
-
-
-
-
-
-
Slik gjør du
1. Røre
Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme og kle en langpanne med bakepapir.
Smelt sammen smør og sjokolade. Ha alt det tørre i en stor bolle. Rør med en visp sånn at eventuelle klumper av det brune sukkeret forsvinner.
Knekk så i eggene, ha i rømmen, melken og den smeltede sjokoladen og smøret og rør det hele sammen til en klumpfri røre.
Hell røren over i langpannen og sett den på nest nederste rille i stekeovnen. Stek kaken i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt.
La den avkjøles på en bakerist. Det er lurt å vente til kaken er nesten helt avkjølt før du har på glasuren.
6. Glasur
Smelt sammen smør, sjokolade og pulverkaffe. Ta det av varmen. Ha i vaniljesukker, kakao og melis og rør til du får en klumpfri glasur. Ha i egget og rør det godt inn til du får en glatt og fin glasur. Hell den over kaken og fordel den jevnt utover.
Dryss kokosmasse eller annet strøssel over kaken så snart du har fordelt utover glasuren.
Del opp i stykker og rop inn flokken!