Kikkert: Disse er best i test i 2024

Bildet viser et utvalg av kikkerter som er plassert mot en bakgrunn med teksten "2024" i stor, lys farge på en oransje bakgrunn. I forgrunnen ser vi flere ulike kikkerter fra forskjellige merker, inkludert Nikon og Zeiss. Hver kikkert har sitt unike design, men de fleste ser ut til å være kompakte og robuste modeller med store objektivlinser, noe som tyder på at de er av høy kvalitet og designet for klar og skarp observasjon. Kikkertene varierer i farge fra svart til mørkegrønn, og noen av dem har merkevarelogoer tydelig synlige, noe som indikerer at de er toppmodeller innen optikk for 2024.

Termisk kikkert eller kikkert med avstandsmåler? Vi forklarer hva du må tenke på før du kjøper kikkert, samt hvilke som er kåret til best i test. Testvinnerne er; Zeiss Victory, Swarovski EL Range, Zeiss SFL 8×40, Pulsar Merger LRF XL 50 HD og Nikon Monarch M5.
Termisk kikkert eller kikkert med avstandsmåler? Det finnes et stort utvalg av kikkerter på markedet og man kan velge blant flere kjente merker som Swarovski, Vortex og Zeiss. Vi forteller hvilke som er kåret til best i test i 2024. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Termisk kikkert eller kikkert med avstandsmåler? Vi avslører hvilke som er kåret til best i test i 2024, fra merker som Zeiss og Swarovski!

Enten du skal på jakt eller bare vil studere fuglene ute i det fri er en kikkert et ypperlig hjelpemiddel.

For å hjelpe med å finne kikkerten som passer best til deg, har vi laget en guide som forklarer hva du må tenke på før du kjøper en kikkert, samt hvilke som er kåret til best i test innen kategoriene termisk kikkert og kikkert med avstandsmåling.

Interessert i å finne de beste produktene? Her finner du alle våre «best i test»-saker.

Disse kikkertene er best i test i 2024

Vi har sett på tester i både inn- og utland for å finne kikkertene som er kåret til best i test. På denne måten er det enklere for deg å finne en god kikkert som passer til ditt bruk. Nederst i saken kan du lese «Hvilken kikkert skal jeg velge?»

Vi anbefaler også å lese denne: Fem tips til hvordan du holder kikkerten stødig.

Best av de beste til en premium-pris: Zeiss Victory

– Utrolig klarhet og lys, samt «ekstremt nært fokus» og «fantastisk konstruksjonskvalitet», skriver Outdoorgearlab.com. Dette i det e velger å kalle Zeiss Victory SF 10×42 for den aller beste kikkerten i 2024.

Carl Zeiss 10x42 Victory SF

Carl Zeiss 10×42 Victory SF

Pris nå: 33 995 kroner hos Natur og Fritid
Her får du den til laveste pris

Kikkert med avstandsmåler: Swarovski EL Range

Kikkerten Swarovski EL 8.5×42 var en soleklar vinner hos Outdoorgearlab, i fjor, mens den i 2024 ender på en tredjeplass.

– Hvis du har en jobb som krever det å titte gjennom en kikkert hele dagen eller skal på ditt livs tur med titting på dyreliv på agendaen, bør du vurdere å skaffe den en Swarovski ELs, skriver de.

Swarovski EL Range TA 10x42 - Kikkert med avstandsmåler

Swarovski EL Range TA 10×42 – Kikkert med avstandsmåler

Vanntett og robust kikkert. Forstørrelse: 10×42
Pris nå: 38 500 kroner hos Natur og Fritid
Her får du den til laveste pris

Beste kompakte premiumkikkert i 2024: Zeiss SFL 8×40

Outdoorlife har valgt å kåre kikkerten fra Zeiss til den beste kompakte kikkerten på markedet i 2024 og skryter mye av den optiske kvaliteten og en ekstremt lav vekt. Og mener at denne yter nesten på nivå med flaggskip-modeller som Swarovski’s excellent NL Pure or for Leica’s stunning Noctovid, bare til halve prisen.

Carl Zeiss 8x40 SFL

Carl Zeiss 8×40 SFL

Kvalitetskikkerter med meget høy optisk kvalitet og brukervennlige detaljer. Forstørrelse: 8×40
Pris nå: 18 990 kroner hos Natur og Fritid
Her får du den til laveste pris

Her får du forresten en oversikt over når de forskjellige jaktsesongene er!

Pulsar Merger LRF XL 50 HD: – Den klart beste termiske kikkerten

– På tross av langt fra klasseledende sensor-følsomhet og et ørlite fysisk irritasjonsmoment, er Pulsar Merger LRF XL 50 HD den klart beste termiske kikkerten vi har prøvd, skriver Jeger.no om den termiske kikkerten fra Pulsar og kårer den til best i test i 2024.

termisk
Pulsar Merger LRF XL50

Pulsar Merger LRF XL50

Sjekk laveste pris her

Stor oversikt: Når kan du gå på fuglejakt?

Nikon-kikkerten «Monarch M5»: Best i test i 2024

Wired.com mener at det er Nikon Monarch M5 som er best i test i 2024.

– Med disse får du mye for pengene, og med 8×42-forstørrelsen er den mest allsidige, skryter nettsiden.

Nikon Monarch M5 8x42

Nikon Monarch M5 8×42

Pris nå: 3 988 kroner hos Scandinavian Photo
Her får du den til laveste pris

Skal du ut og gå i naturen er det viktig med godt skotøy. Her finner du GORE-TEX skoene som er best i test.

Termisk kikkert eller med avstandsmåler: Hvilken skal jeg velge?

  • Termisk kikkert oppdager varme og er ideell for mørke og ugunstige forhold.
  • Kikkert med avstandsmåler måler avstander nøyaktig ved hjelp av en laser og brukes ofte til jakt, golf og militære formål.
  • Vanlig kikkert gir et forstørret syn på objekter langt unna ved hjelp av linser og prismer, og brukes til en rekke aktiviteter som fugletitting, sport, og generell observasjon.

Hver av disse typene kikkerter har sine spesifikke bruksområder og fordeler, avhengig av hva du trenger dem til. Vi har også laget en liste over ting som er lurt å tenke på før man går til innkjøp av en kikkert. På denne måten finner du ut hvilken kikkert som er best til akkurat ditt bruk.

  • Bruksområde: Tenk på hvordan du skal bruke kikkerten. Forskjellige aktiviteter krever forskjellige egenskaper, som lysgjennomgang, forstørrelse og synsfelt.
  • Optisk kvalitet: Kikkertens optiske kvalitet påvirkes av linsebelegg og glasskvalitet. Linsebelegg reduserer refleksjoner og gir klarere bilder.
  • Forstørrelse: Forstørrelsen angir hvor mye nærmere objektet du kan se. For eksempel betyr 8x at objektene du ser gjennom kikkerten vil virke 8 ganger nærmere enn de er i virkeligheten.
  • Synsfelt og komfort: Synsfeltet er det du ser gjennom kikkerten. Et bredt synsfelt gjør det lettere å følge med på bevegelige objekter.
  • Vanntetthet og Holdbarhet: Hvis du bruker kikkerten utendørs eller under varierte værforhold er vanntetthet viktig. Støtsikkerhet sørger for at kikkerten tåler mindre påkjenninger.