Reise til Thailand: Finn pakkereiser til «smilets land»

Et ikonisk kalksteinsfjell stiger opp fra det smaragdgrønne vannet i Phang Nga-bukten (også kjent som James Bond Island), omringet av frodige, grønne øyer og vegetasjon, med en klar blå himmel i bakgrunnen. Vi hjelper deg med å finne reise til Thailand, enten du vil ha billige reiser med restplasser, eller kanskje pakkereiser til de populære destinasjonene Phuket, Hua Hin og Krabi. Her finner du også hotell i Thailand.
Phuket er en populær destinasjon å reise til i Thailand. Her kan du nyte blått hav og spektakulære kalkesteinsklipper, som blant annet disse som er kjent som en del av James Bond Island. (Foto: Colourbox)

Thailand byr på alt fra vakre strender, god mat og spennende kultur. Her finner du pakkereiser til «smilets land», samt de beste hotellene.

Drømmer du om en ferie der kritthvite strender møter krystallklart vann, der solen varmer fra en skyfri himmel, og hver dag byr på en perfekt blanding av avslapning og eventyr? Da anbefaler vi å reise til Thailand!

Å reise til det asiatiske landet, som også er kjent som «smilets land», trenger hverken å være kostbart eller komplisert. Vi hjelper deg med å finne drømmereisen til Thailand og tipser om hvor du finner de billigste reisene og pakkereiser som har fly og hotell inkludert.

Restplasser
Billige reiser til Thailand

Billige reiser til Thailand

Fly + hotell til en rimelig pris.
Sjekk prisene hos Apollo Sjekk prisene hos Restplass.no

Ute etter billig reise til en annen destinasjon? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår hvor du finner alt vi skriver om restplasser.

Hvorfor reise til Thailand?

  • Vakre strender og øyer: Thailand er kjent for sine spektakulære strender og øyer, som tiltrekker seg strandelskere fra hele verden. Fra de livlige strendene i Phuket til de uberørte paradisene i Krabi, er Thailand et ideelt reisemål for deg som ønsker å slappe av i solen eller utforske livet under vann gjennom dykking og snorkling.
  • Rik kultur og historie: Thailand har en rik kultur preget av buddhistiske tradisjoner, imponerende templer, og en fascinerende historie. Byer som Bangkok og Chiang Mai er fulle av kulturelle og historiske severdigheter, inkludert Grand Palace, Wat Phra Kaew, og gamle ruiner som Ayutthaya, som gir et glimt av landets fortid.
  • God mat: Fra gatekjøkken til Michelin-stjerne restauranter, vil du oppleve en eksplosjon av smaker som inkluderer alt fra krydret tom yum suppe til den ikoniske pad thai. Matlagingskurs er også populære blant turister som ønsker å ta med seg litt av Thailands kulinariske kunst hjem.
  • Vennlige mennesker: Det er ikke uten grunn landet blir kalt «smilets land». Thailendere er kjent for sin varme gjestfrihet og vennlighet. Uansett hvor du reiser i landet, vil du bli møtt med smil og en genuin vilje til å hjelpe, noe som gjør opplevelsen din enda mer minneverdig.
  • Behagelig prisnivå: Thailand er kjent for å være et rimelig reisemål, spesielt sammenlignet med mange vestlige land. Uansett budsjett, kan du finne overnatting, mat og aktiviteter som passer dine økonomiske behov. Dette gjør Thailand til et attraktivt reisemål for backpackere så vel som luksusreisende. Her finner du de billigste landene i Europa for nordmenn å feriere i.
med reiseleder
Pakkereise til Thailand

Pakkereise til Thailand

Et unikt og innholdsrikt opphold
Sjekk prisen her

Ute etter de billigste reisene akkurat nå? Her finner du restplasser til syden hvor du kan gjøre et kupp på reiser til sol og varme.

Hvor i Thailand skal man reise?

Det finnes en rekke destinasjoner i Thailand som byr på blått hav og hvite strender. For å gjøre valget enklere for deg har vi samlet tre populære syden-destinasjoner i landet.

Phuket – Thailands største og mest populære øy

Phuket er Thailands største øy og en av de mest populære turistdestinasjonene i landet. Øya har noe for alle, enten du er ute etter luksuriøse opplevelser, fest og moro, eller natur og kultur.

Et ikonisk kalksteinsfjell stiger opp fra det smaragdgrønne vannet i Phang Nga-bukten (også kjent som James Bond Island), omringet av frodige, grønne øyer og vegetasjon, med en klar blå himmel i bakgrunnen. Vi hjelper deg med å finne reise til Thailand, enten du vil ha billige reiser med restplasser, eller kanskje pakkereiser til de populære destinasjonene Phuket, Hua Hin og Krabi. Her finner du også hotell i Thailand.
Phuket er en populær destinasjon å reise til i Thailand. Her kan du nyte blått hav og spektakulære kalkesteinsklipper, som blant annet disse som er kjent som en del av James Bond Island. (Foto: Colourbox)
  • Besøk Big Buddha: Big Buddha er en av Phukets mest ikoniske landemerker. Denne 45 meter høye statuen, laget av hvit marmor, sitter på toppen av Nakkerd Hills og tilbyr en spektakulær utsikt over øya.
  • Utforsk Phang Nga Bay: Kjent for sine dramatiske kalksteinsklipper som stiger opp fra smaragdgrønt vann. Du kan ta en båttur til James Bond Island (Koh Tapu) eller utforske grotter og skjulte laguner med kajakk.
  • Opplev Phuket Old Town: Byen har en unik sjarm med sin blanding av kinesisk-portugisisk arkitektur, fargerike bygninger, og livlige markeder. Ta en rusletur gjennom gatene, besøk lokale kafeer, og nyt den kulturelle atmosfæren som gir deg et innblikk i øyas historie.

Visste du forresten at det er anbefalt å bestille reiser med kredittkort? Vi forklarer hvorfor, samt hvilke kredittkort som er best på reise.

Hua Hin – Feriestedet for den thailandske kongefamilien

Hua Hin er en av Thailands eldste badebyer, kjent for sin avslappede atmosfære og kongelige historie da det har vært et populært feriested for den thailandske kongefamilien i over hundre år. Denne byen tilbyr en mer rolig og sofistikert ferieopplevelse.

En lang, bred sandstrand med bølger som ruller inn mot land i Hua Hin, Thailand. Strandkanten er omgitt av frodig vegetasjon og bygninger i bakgrunnen, med åser og fjell som stiger opp i det fjerne under en blå himmel med noen lette skyer. hjelper deg med å finne reise til Thailand, enten du vil ha billige reiser med restplasser, eller kanskje pakkereiser til de populære destinasjonene Phuket, Hua Hin og Krabi. Her finner du også hotell i Thailand.
Hua Hin i Thailand er en av landets eldste badebyer og er kjent for sin avslappede atmosfære og som et populært feriested for den thailandske kongefamilien i over hundre år. (Foto: Colourbox)
  • Besøk Cicada Market: Et av Hua Hins mest populære markeder, kjent for sitt fokus på kunst, håndverk og design. Her finner du kunstverk, klær, smykker, og mye mer, alt laget av lokale kunstnere. Markedet har også et stort utvalg av matboder hvor du kan prøve lokale delikatesser.
  • Utforsk Khao Sam Roi Yot nasjonalpark: Denne nasjonalparken ligger en kort kjøretur fra Hua Hin og er kjent for sine imponerende kalksteinsklipper og vakre strender. En av hovedattraksjonene er Phraya Nakhon Cave, en stor hule med et historisk paviljong inni.
  • Spill golf på en av Hua Hins golfbaner: Hua Hin er et paradis for golfentusiaster, med flere golfbaner i verdensklasse. Black Mountain Golf Club og Banyan Golf Club er to av de mest kjente banene i området, og tilbyr fantastiske fasiliteter og vakker natur rundt banene.

Krabi – Vakre strender og krystallklart vann

Krabi er en vakker provins på fastlandet sør i Thailand, kjent for sine dramatiske kalksteinsklipper, krystallklare vann og idylliske strender. Krabi tilbyr en naturskjønn og eventyrlig ferieopplevelse.

En tradisjonell thailandsk longtail-båt ligger forankret ved en strand med klart, turkis vann. I bakgrunnen sees en majestetisk, grønnkledd kalksteinøy som stiger opp fra havet under en skyfri himmel. Vi hjelper deg med å finne reise til Thailand, enten du vil ha billige reiser med restplasser, eller kanskje pakkereiser til de populære destinasjonene Phuket, Hua Hin og Krabi. Her finner du også hotell i Thailand.
Krabi er et populært reisemål i Thailand, og her får du krystallklart vann, hvite strender og spektakulære kalkesteinsklipper. Perfekt for en eventyrlig ferieopplevelse. (Foto: Colourbox)
  • Utforsk Railay Beach: Dette er et av Krabis mest kjente reisemål. Kjent for sine dramatiske kalksteinsklipper, krystallklare vann, og avslappede atmosfære. Området er populært for klatring, men du kan også nyte strandliv, kajakkpadling, og utforske skjulte laguner og grotter.
  • Besøk Wat Tham Sua (Tiger Cave Temple): Dette tempelet ligger i åsene utenfor Krabi Town og er kjent for sine grotter og en trapp med 1237 trinn som leder opp til en fantastisk utsikt over provinsen.
  • Dra på øyhopping til Phi Phi Islands: En tur til Krabi er ikke komplett uten å besøke de berømte Phi Phi-øyene. Disse øyene er kjent for sine vakre strender, klart vann og spektakulære snorkling- og dykkemuligheter. Maya Bay på Phi Phi Leh ble kjent gjennom filmen The Beach med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Forbrukerrådet advarer mot utbredt valutafelle som lurer nordmenn for én milliard i året.

De beste hotellene i Thailand

Vi har sett på Tripadvisors årlige Travellers’ Choice-priser hvor de har kåret de beste hotellene i verden. På topp-listen over de beste hotellene i Thailand finner vi blant annet disse to luksushotellene i Phuket og Hua Hin.

Vinnerne blir kåret basert på de positive anmeldelsene og synspunktene som er lagt igjen av Tripadvisor-fellesskapet i løpet av de siste 12-månedene.

Phuket
InterContinental Phuket Resort

InterContinental Phuket Resort

Perfekt blanding av moderne design og kulturell rikdom.
Sjekk prisen hos Hotels.com
Hua hin
Hua Hin Marriott Resort & Spa

Hua Hin Marriott Resort & Spa

Ligger rett ved stranden, og gir direkte tilgang til myk sand og varme bølger.
Sjekk prisen hos Hotels.com