Hvordan brette tøyservietter: 4 ulike måter

En samling av fire ulike måter å brette servietter på, presentert på hvite tallerkener mot en lys marmorbakgrunn. Fra venstre ser vi først en bestikklomme med gullbestikk og dekorative grønne blader med røde bær. Deretter er en blå serviett knyttet som en sløyfe rundt en hvit kopp. Tredje bilde viser en lyseblå serviett brettet som en rose, plassert midt på tallerkenen. Til slutt en gråmønstret serviett brettet som en sløyfe, holdt sammen av en svart serviettring, med gullbestikk ved siden av.
Fire kreative måter å brette servietter på – fra bestikklomme til elegant sløyfe. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Her er fire måter du kan brette tøyservietter på: Slik brettes stoffservietter til sløyfer, rose og bestikklomme.

Tøyservietter gir det lille ekstra til enhver borddekking, enten det er til bryllup, jul, påske, eller en formell middag. Ved å lære noen enkle teknikker for å brette servietter, kan du imponere gjestene dine. Her viser vi deg fire kreative måter å brette tøyservietter som vil gjøre bordet ditt uforglemmelig.

Hvordan brette stoffservietter til sløyfe i hanken på en kopp

En hvit kopp med en blå tøyserviett elegant brettet som en sløyfe inne i koppens hank. Servietten danner en vakker dekorasjon som tilfører stil til borddekkingen. I bakgrunnen ligger grønne blader og røde bær, som gir en frisk og naturlig stemning. En grå duk og andre dekorative elementer gir en harmonisk og innbydende atmosfære.
Legg til et personlig preg på bordet med en serviett brettet som sløyfe i koppens hank! (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Imponer gjestene dine med denne kreative brettingen der tøyservietten festes som en sløyfe i hanken på koppen. Perfekt for te-selskaper eller spesielle anledninger. Lær hvordan du bretter en sløyfe av tøyserviett i hanken på en kopp her.

Hvordan brette stoffservietter til en rose 

En lyseblå tøyserviett med et mønster av små blå blomster er brettet til en elegant roseform, plassert midt på en hvit tallerken med diskret mønster. Servietten er kunstferdig brettet slik at rosen står ut i midten, med endene formet som blader på hver side. Tallerkenen står på en lys marmorbakgrunn, og i bakgrunnen skimtes et vannglass og grønne dekorative elementer.
Forvandle borddekkingen med en vakker rosebrettet serviett – en enkel og elegant detalj! (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Gi borddekningen en romantisk touch ved å brette tøyserviettene som vakre roser. Denne bretteteknikken passer perfekt til bryllup eller en hyggelig middag. Se hvordan du bretter tøyserviett til roser her.

Enkel bretting av serviett med plass til bestikk

En enkel guide til å brette en tøyserviett med bestikklomme. På bildet ser vi en hvit tallerken mot en lys marmorbakgrunn, der en mønstret serviett er brettet slik at den danner en lomme til gullfarget bestikk. Servietten er pyntet med en grønn kvist og røde bær for et dekorativt preg. Personen med oransje neglelakk tilpasser servietten forsiktig, og viser hvordan man kan organisere borddekkingen med stil.
Lær å brette en elegant serviett med bestikklomme. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Praktisk og stilig! Brett tøyservietter slik at de fungerer som bestikkholdere – ideelt for både hverdagslige middager og festlige sammenkomster. Finn ut hvordan du bretter en bestikklomme av tøyserviett her.

Hvordan brette sløyfe av stoffserviett i serviettring

Et sofistikert bordoppsett med en hvit tallerken på en lys marmorbakgrunn. Midt på tallerkenen er en dekorativ serviett brettet som en sløyfe, festet med en svart serviettring. Servietten har et mønster i lysegrått, som gir et klassisk og elegant preg. Gullfarget bestikk er plassert symmetrisk på hver side av tallerkenen, og et tomt vinglass står øverst til høyre, klart til bruk.
Pynt bordet med en elegant sløyfebrettet serviett for et stilfullt uttrykk. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Oppnå en elegant og enkel borddekking ved å forme tøyserviettene til en sløyfe som plasseres i serviettringen. Perfekt til formelle middager. Lær teknikken for å brette tøyserviett til sløyfe i serviettring her.


Tips! Husk at du fint kan lage tøyservietter selv av fine kjøkkenhåndklær eller restestoff.