Best i test: Dette er de billigste og beste vaskemaskinene nå

Billig vaskemaskin best i test: collage av vaskemaskiner fra electrolux, whirpool og LG.
Dette er de beste budsjett-vaskemaskinene nå. (Foto: ABC Startsiden/ Herman Arneberg Johnsen)

Å finne en god vaskemaskin til en billig penge kan være vrient. Vi har funnet tre gode vaskemaskiner til under 8000 kroner og som har gjort det bra i tester.

Hvitevarer kan fort koste mye penger, og det er ikke alltid slik at det er en direkte sammenheng mellom prisnivå og kvalitet. Det er noe man kan se i Forbrukerrådets test av tørketromler. Derfor har vi funnet frem til 3 gode vaskemaskin-kjøp til under 8000 kr, som har gjort det bra i ulike tester eller får gode tilbakemeldinger fra kunder.

LG vaskemaskin: Solid byggekvalitet

Da Pricerunner testet vaskemaskiner i 2022 rangerte de LG FV50VNS3E på topp. De gir den ros for gode vaske- og skylleresultater samt byggekvaliteten på selve maskinen.

– Vaskemaskinen passer deg som ønsker en vaskemaskin som alltid vasker rent, sentrifugerer og skyller godt, samt har solid byggekvalitet og programspekter, skriver de.

kapasitet: 9 kg
LG vaskemaskin FV50VNS3E

LG vaskemaskin FV50VNS3E

Pris nå: 6 297 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Electrolux vaskemaskin med tørketrommel:

Forbrukerrådet testet vaskemaskiner med tørketrommel i 2022:

– Det er jevnt over middels nivå på alle produktene, men de tre beste maskinene gjør en god vaskejobb og er relativt stillegående, skriver de.

Selv om det var syv maskiner som fikk 6 poeng av 10 mulige (høyeste score i denne testen), velger de å trekke frem denne fra Electrolux:

– Electrolux-maskinen vasker best av alle i testen, har relativ lav pris og scorer godt på energi- og vannforbruk. Beko-maskinene scorer noe lavere på selve vaskingen og er noe dyrere, men er raskere og bråker mindre, konkluderer de med.

kapasitet: 8 kg vask / 5 kg tørk
Electrolux EW7W5468E6

Electrolux EW7W5468E6

Pris nå: 7 490 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Flere overraskelser i Forbrukerrådets store test av tørketromler

Whirpool vaskemaskin med mange funksjoner og gode kundeanmeldelser

Whirpool er et kjent hvitevaremerke, og denne rimelige modellen med børsteløs motor for stille drift og en rekke smarte programmer høster mange positive kundeanmeldelser hos blant annet Elkjøp.

Basert på 48 anmeldelser har vaskemaskinen et snitt på 4.1 stjerner av 5 mulige. Kundene skriver også følgende om maskinen:

«En fantastisk stillegående maskin.», «Så langt er jeg svært fornøyd med vaskeresultatet.» og «Har brukt maskina nokre gongar no, og eg er veldig nøgd med den. Vaskar godt, og lagar lite lyd.»

Kapasitet: 9kg
Whirlpool vaskemaskin FFB 9469 WV EE

Whirlpool vaskemaskin FFB 9469 WV EE

Pris nå: 7 495 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Les mer på våre temasider:

13 ting du bør tenke på når du skal kjøpe vaskemaskin:

Kapasitet:

  • Vurder hvor mye klær du vanligvis vasker om gangen. For en stor familie kan det være behov for en vaskemaskin med større kapasitet (7-9 kg eller mer), mens mindre husholdninger kan klare seg med en mindre maskin (4-6 kg).

Energiklasse:

  • Sjekk energimerking. En maskin med høy energiklasse (A eller bedre) vil være mer energieffektiv, noe som kan spare penger på lang sikt og redusere miljøpåvirkningen.

Vaskeprogrammer:

  • Tenk over hvilke spesielle vaskeprogrammer du trenger, som f.eks. for ull, silke, håndvask, hurtigvask, eller allergivennlige programmer. Flere programmer gir mer fleksibilitet, men kan også komplisere bruken.

Sentrifugehastighet:

  • Sentrifugehastigheten (målt i omdreininger per minutt, RPM) påvirker hvor tørre klærne er etter vask. Høyere hastighet (f.eks. 1200-1600 RPM) betyr at klærne blir tørrere, men kan også føre til mer slitasje på klærne.

Støy:

  • Vurder støynivået, spesielt hvis vaskemaskinen skal stå i nærheten av oppholdsrom eller soverom. Moderne maskiner har ofte støydempingsteknologi, som kan være en stor fordel.

Plassering:

  • Mål plassen der vaskemaskinen skal stå. Vær sikker på at maskinen passer, og vurder om du trenger en frontmatet eller toppmatet maskin basert på tilgjengelig plass.

Vannforbruk:

  • Sjekk hvor mye vann maskinen bruker per vask. Lavt vannforbruk er godt for miljøet.

Funksjoner og teknologi:

  • Noen vaskemaskiner kommer med smarte funksjoner som Wi-Fi-tilkobling, app-kontroll, og automatisk dosering av vaskemiddel. Tenk over om disse funksjonene er viktige for deg.

Holdbarhet og kvalitet:

  • Les anmeldelser og sjekk hvor lenge maskinen forventes å vare. Maskiner fra anerkjente merker kan ofte vare lengre, men kan også være dyrere.

Garanti og kundeservice:

  • Sjekk hva garantien dekker og hvor lenge den varer. God kundeservice og støtte fra produsenten kan være verdt mye om noe går galt.

Pris:

  • Sammenlign priser, men husk å vurdere totalverdien. En billig maskin kan ende opp med å koste mer i bruk om den er mindre effektiv eller krever hyppigere reparasjoner.

Montering og levering:

  • Noen forhandlere tilbyr gratis levering og montering. Dette kan være en fordel hvis du ikke har mulighet til å installere maskinen selv.

Design og estetikk:

  • Vurder om maskinens design og farge passer inn i hjemmet ditt, spesielt hvis den skal stå synlig.