Julepynt: Hvordan lage et papirjuletre med honeycomb-struktur

Et stemningsfullt oppsett med håndlagde papirjuletrær i honeycomb-design. Det største treet er laget av resirkulerte boksider, mens mindre trær i grønt og brunt står i bakgrunnen. På bordet står også en grønn glassjulekule dekorert med gyldne mønstre og en hvit lykt med mistelteinmotiv som skaper en varm og koselig atmosfære. Hele oppsettet gir et moderne og miljøvennlig preg til juledekorasjonen.
Lag din egen magiske julepynt med resirkulert papir og kreativitet – unikt, miljøvennlig og stilig. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Lag dekorative papirjuletrær med honeycomb-struktur. Enkle å lage og perfekte som julepynt med personlige farger og mønstre.

Lag vakker og unik julepynt med papirjuletrær formet i honeycomb-mønster. Denne enkle guiden viser deg hvordan du kan lage tredimensjonale trær av papir som gir et elegant og moderne uttrykk til juledekorasjonen din.

Vil du ha tips og inspirasjon til alt du kan lage selv før jul, finner du det her.

Dette trenger du til papirgranen

Materialer:

  • Papir med ønsket farge og mønster, som gamle boksider eller dekorpapir
  • Skolelim

Utstyr:

  • Saks
  • Mal for juletre
  • Pensel til liming
ÅRETS DIY-JULEBOK
Årets julebok: Kreative juleideer

Årets julebok: Kreative juleideer

Få tilgang til en mengde herlige juleprosjekter for store og små. Skap ordentlig julestemning. Boka inkluderer maler som kan printes ut.
Kjøp digitalbok her

Steg-for-steg guide til papirjuletreet

1. Lag mal

Begynn med å lage en mal for juletreet. Dette gjør det enkelt å få alle papirbitene like. I vår digitale julebok finner du ferdige maler til disse juletrærne, samt en rekke andre fine juleprosjekter.

2. Klipp ut papiret etter malen

Bruk papir med ønsket mønster, som gamle boksider eller dekorpapir. Brett papiret, legg malen over bretten, og klipp ut formen slik at juletreet blir symmetrisk. Gjenta dette 16–20 ganger for å lage nok deler til å få et fyldig papirtre.

3. Lim sammen papiret

Et nærbilde som viser hvordan man lager et papirjuletre av resirkulerte boksider. Et utsnitt av et papirformet tre ligger på en lys treflate. Tre røde prikker markerer hvor lim skal påføres for å forme treets honeycomb-struktur. En hånd holder papiret på plass, mens en pensel påfører lim på de markerte punktene for presisjon.
Følg guiden og lim på de markerte punktene. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Nå skal du begynne å lime sammen papirbitene. Limet skal påføres på bestemte steder for å danne bikakemønsteret. Bruk så lite lim som mulig. Brett ut treet. Ha en liten prikk lim innerst ved alle spissene der det er klippet inn mot stammen. (Se bildet over) Brett treet sammen igjen slik at det limes sammen. Nå skal du ha lim på det brettede treet på utsiden. Limet skal nå være ytterst på alle grenene (se bildet under). Legg et nytt papirtre oppå denne slik at de limes sammen. Forsett å lime alle papirtrærne sammen på denne måten.

Et nærbilde av et papirformet treklipp med fire røde prikker som viser hvor lim skal påføres for å lage honeycomb-strukturen. Papiret er laget av gjenbrukte boksider, og en pensel med lim peker på den tredje prikken fra venstre. En hånd holder papiret stabilt på en lys treflate. Oppsettet demonstrerer en viktig del av prosessen for å lage håndlagde papirjuletrær.
Følg markeringene for hvor du skal legge limet. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

4. Brett ut treet

Når limet er tørket, kan du forsiktig brette ut papirtreet slik at det danner en vakker, tredimensjonal honeycomb-struktur. Fest sammen med en binders eller lim. Bruker du en binders er det lettere å pakke ned treet senere uten å ødelegge det.

Se hvordan du lager en vakker adventsstjerne av bakepapir her.

Tips for en personlig vri

Eksperimenter med forskjellige papirtyper og farger for å lage unike trær. Gamle boksider gir et nostalgisk uttrykk, mens fargerike papirer kan gi liv og kontrast til julepynten din.

Fakta: Hva er en honeycomb-struktur?

En honeycomb-struktur, eller bikakestruktur, er et mønster inspirert av honningbier, der sekskantede celler plasseres tett sammen for å skape en sterk og stabil form. Dette mønsteret brukes ofte i dekorasjon og møbelproduksjon for å gi styrke, dybde og et estetisk uttrykk.