Chili sin carne: Oppskrift fra Trines Matbloggs nye bok «Trines beste ukemenyer»

Venstre side: En fargerik tallerken med chili sin carne, servert med hvit ris, limebåter og en klatt rømme. Retten er toppet med chiliflak og frisk koriander, og er plassert på en rustikk trebordflate. Ved siden av tallerkenen ligger en liten trefat med tortillachips og limebåter i små skåler, som gir retten en autentisk og delikat presentasjon.

Høyre side: En smilende kvinne i en hvit skjorte hviler hånden mot kinnet og poserer med en flettet kurv fylt med ferske grønnsaker, inkludert paprika, brokkoli, gulrot, og kål. Bildet har en lys og moderne bakgrunn som fremhever friskheten og de livlige fargene på grønnsakene.

Bildet kombinerer matglede med fokus på sunnhet og bærekraft, og formidler både inspirasjon og entusiasme for matlaging.

Trines matblogg er Norges mest populære matblogger og har delt over 725 ukemenyer siden hun startet bloggen i 2007. Nå deler hun sine beste ukemenyer i sin nye bok Trines beste ukemenyer, og vi har fått låne oppskrift på en av middagstipsene; en smaksrik Chili sin carne!
Trines matblogg er Norges mest populære matblogger og har delt over 725 ukemenyer siden hun startet bloggen i 2007. Nå deler hun sine beste ukemenyer i sin nye bok Trines beste ukemenyer, og vi har fått låne oppskrift på en av middagstipsene; en smaksrik Chili sin carne! (Foto: Trines matblogg / Bilder hentet fra boken Trines beste ukemenyer)

Vi har fått oppskrift på Chili sin carne fra Trines matbloggs nyeste boks Trines beste ukemenyer! Perfekt middagstips til en kjøttfri middag!

Oppskrift på Chili sin carne fra Trine Sandberg (Trines Matblogg) sin nye bok «Trines beste ukemenyer»! Her får du oppskrift på en kjøttfri variant av populære Chili con carne!

– Chili sin carne er den vegetariske versjonen av chili con carne. I gryta har jeg puttet bønner, tomater, mais og gulrot, samt rikelig med chili slik at den river litt i smaksløkene, skriver Trine selv om oppskriften.

Hun avslører også at hun har lagt til hemmelig ingrediens i retten «litt mørk sjokolade som setter en spennende smak på det hele».

Trines matblogg deler sine favoritt middager og forteller hvordan hun selv planlegger ukemenyen!

Oppskrift Hentet fra Trines nye bok
Trines beste ukemenyer

Trines beste ukemenyer

Ønsker du en balansert ukemeny med sunn og god middag hver eneste dag? Her får du hjelp av Norges største matblogger til å sette sammen alle ukens middager.
Sjekk prisen her

Her finner du oppskrift på Trines Matblogg sin potetsuppe med purre, bacon og cheddar.

Oppskrift på Trines Chili sin carne

Chili sin carne fra Trines Matblogg sin nye bok «Trines beste ukemenyer». En bok full av middagstips og inspirasjon til hverdags- og helgemiddager for hele familien. (Foto: Trines Matblogg / «Trines beste ukemenyer»)
Tid
30 min
Porsjoner
4

TIPS! Bønnene kan helt eller delvis byttes ut med kjøttdeig eller karbonadedeig.

Ingredienser

  • GRYTERETT

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • TILBEHØR

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en vid gryte eller stekepanne med høye kanter. Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det steke litt til. Vil du ha retten ekstra spicy, kan du beholde frø og hinner i chilien. Tilsett deretter tomatpuré og krydder og rør godt sammen. La det stå og surre på svak varme et par minutter, og tilsett deretter hermetiske tomater, grønnsakbuljong, paprika, gulrot og soltørkede tomater. Rør godt sammen, og la det småkoke til gulrøttene er møre, etter cirka 20 minutter. Smak til med sukker, salt, pepper og litt mer av de andre krydderne om nødvendig. Rør også inn finhakket mørk sjokolade.

Ha hermetiske bønner og mais i et dørslag og skyll godt. Tilsett bønner og mais i gryta og la det stå og småkoke noen minutter, til alt er gjennomvarmt. Smak til med limesaft.

Gi retten et dryss av frisk koriander rett før servering, og server sammen med ris og gjerne en rømmeklatt, lime og tortillachips.

Derfor er støpejernsgryten kongen av kjøkkenet!