3 oppskrifter: Hjemmelaget is på 1-2-3
Her får du 3 oppskrifter på hjemmelaget is som er perfekt til 17.mai! Eller når du er fysen på hjemmelaget fløteis, saftis eller yoghurtis.
Is er noe de aller fleste av oss har et godt forhold til, spesielt på en varm sommerdag. Kanskje har du en liten tradisjon om å spise så mange is du klarer på 17. mai? Uansett hvilket forhold du har til den søte og kjølige desserten er det ingen tvil om at det finnes et stort utvalg med forskjellige iser på markedet. Vi gir deg her tre spennende oppskrifter på hjemmelaget is som man enkelt lager fra sitt eget kjøkken. Velg blant fløteis, saftis og yoghurtis.
Interessert i søte bakster og enkle middager? Her samler vi mange spennende oppskrifter.
Så enkelt lager du hjemmelaget is
Det beste med hjemmelaget is er kanskje hvor enkelt det faktisk er å lage sin egen favoritt! Enten du går for klassisk vaniljeis eller avanserer med nye smaker som en oreo-is og snickers-is. Liker du saftis best, er dette også kjempeenkelt å lage. Vi gir deg tre enkle oppskrifter på smakfulle hjemmelaget is som du kan imponere gjestene med på 17. mai.
Ønsker du en enda lettere måte å lage is på er kanskje en ismaskin en fin investering.
Det er ikke bare hjemmelaget is som er perfekt på 17. mai. Her har du fem spennende pavlova-oppskrifter og historien bak den populære festkakenkaken.
Hjemmelaget fløteis på pinne
20 min
4
Lite slår en deilig fløteis, og du må ikke nødvendigvis i kiosken for å skaffe deg en slik godbit. Her er en enkel oppskrift på fløteis på pinne som smelter på tungen. Nam!
Ingredienser
Slik gjør du
Skill eggeplommene fra eggehviten.
Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til lys og luftig eggedosis.
Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i eggedosisen.
Hvis du ønsker å smaksette isen kan du gjøre dette nå. Du kan for eksempel ha i hakket sjokolade, bringebær, sjokoladepulver eller vaniljestang. (Del vaniljestangen i to og ha vaniljefrøene i blandingen om du går for vaniljeis).
Fyll blandingen i isformer og sett dem i fryseren i minst fem timer.
Rask bringebær- og yoghurtis
10 min
4
Lag en forfriskende is av bringebær og yoghurt, perfekt på varme dager eller som dessert midt i uka når du er fysen på noe godt.
Ingredienser
Slik gjør du
Miks alle ingrediensene sammen
Fyll røren i ispinneformer som du setter i fryseren i minst 4-5 timer.
Tips: Invester i noen kule iskremformer som imponerer, så kan du lage mer is så ofte du ønsker.
Hjemmelaget saftis med bær
10 min
4
Frisk og enkel saftis med favorittbærene dine!
Ingredienser
Slik gjør du
Del opp frukt eller bær og legg bitene i isformer.
Fyll på med eple- eller appelsinjuice og legg formene i fryseren til dagen etter.
Her kan du se video og få oppskrift på hjemmelaget is med en spennende vri.
Historien om is: De søte fristelsene fra Kina
Visste du at tradisjonen med iskrem strekker seg flere tusen år tilbake? Det skal ha vært selveste Marco Polo (1254-1324) som var den første til å introdusere europeerne for spiseis. Han introduserte desserten fra Kina, som ifølge oppdageren hadde blitt spist som en blanding av most og hakket frukt. Dette gjorde han allerede 3000 år før vår tidsregning.
Snart ble den også en kulinarisk favoritt i Europa. Ved å blande is og snø fra breer med kanel, fioler, honning og ulike typer tørkede frukt, lagde de romerske og greske kokkene i oldtiden «iskrem». Flere av ingrediensene er fremdeles i bruk den dag i dag.
Perfekt til 17. mai: Enkel oppskrift på den smakfulle italienske desserten Panna cotta.