Fløtesaus til kalkun: Kremet og fyldig oppskrift
En fyldig fløtesaus til kalkun er et must under middagen. Vi gir deg en enkel oppskrift som tar måltidet til nye høyder.
Fløtesaus er for mange selve høydepunktet ved et hvert kalkunmåltid. Her har du en nydelig oppskrift på dne fyldige og kremede sausen som passer perfekt til årets kalkunmiddag.
I denne oppskriften bruker vi innmatsposen fra en hel kalkun. Det gir en god base for en deilig kalkunkraft. Av kraften lager vi en fyldig god fløtesaus som passer ypperlig til det milde kalkunkjøttet.
Er du på utkikk etter oppskrift på helstekt kalkun? Se hele oppskriften her:
Vi har samlet en rekke oppskrifter til deilig tradisjonsmat du kan lage i jula. Oppskriftene finner du her
Oppskrift på kremet saus til kalkun
60 min
10
Saus setter prikken over i-en på et hvert måltid. Under finner du oppskriften som viser deg hvordan du lager du en nydelig fløtesaus til julens kalkun.
Ingredienser
-
Kalkunkraft:
-
-
-
-
-
-
Fløtesaus:
-
-
-
-
-
-
-
-
Slik gjør du
Skrell grønnsaker og kutt dem i grove biter. Disse skal brukes til kraften.
Brun innmaten fra kalkunen i en gryte med smør. Ha i de oppkuttede grønnsaker og hell på vann til alt er dekket av vannet. La kraften trekke i ca. 2 timer.
Sil kraften i et dørslag og mål opp hvor mye kraft du har kokt. Hell kraften tilbake i en kjele og gi den et raskt oppkok.
Ta hvetemelet og vann og bland sammen til en jevning. Dette skal brukes til å spe på kraften.
Kok sausen på svak varme i 15 minutter.
Ha i fløte og smak til med portvinsgele/ripsgele, soyasaus, sukkerkulør, salt og pepper (pass på å ikke ha i for mye på en gang) .
Fyldig og god fløtesaus ferdig til servering.
For å få din egen “touch” på fløtesausen kan du for eksempel tilsette litt portvin, sennep, hvitløk, urter, eller noe annet du liker som smaksmessig passer til kalkun.