Multekrem: Oppskrift på den friske og kremede desserten
Multer og multekrem står øverst på manges ønskeliste blant desserter i julen. Oppskriften på kanskje verdens enkleste dessert finner du her.
Multekrem er kanskje en av de mest kjente dessertene vi har her til lands. Desserten er vanlig i julen, men smaker like godt etter en smakfull viltrett om høsten. Multekrem kan spises som den er, eller den kan serveres med krumkaker, sandkaker, kjeks, pai og andre småkaker til jul.
Vil du fylle multekrem i krumkaker? Oppskriften på krumkaker finner du her.
Når er multer modne?
Multer, eller molter, blir gjerne kalt «skogens gull», og det er ikke uten grunn. For ikke bare ser de knall oransje bærene utrolig fristende ut, de har også en balansert smak mellom søtt og syrlig. I tillegg er de en god kilde til vitamin A, E og C og kostfiber.
Multer er å finne over store deler av landet, særlig i Nord-Norge, og er som regel modne fra slutten av juli og helt frem til begynnelsen av september. Unngå å plukke umodne bær, altså kart. De trenger tid for å modnes og bør ikke plukkes før de er nettopp det. Multer kan holde seg en stund i kjøleskapet, men skal du ha multekrem til jul, bør bærene fryses ned.
Multekrem oppskrift:
20 min
4
Dette er en av de gode, gamle dessertene. Deilige multer sammen med myk, pisket krem, og gjerne servert med en krumkake, andre julekaker eller kjeks – multekrem går aldri av moten.
Ingredienser
Slik gjør du
Sukker og multer blandes sammen.
Pisk fløte til krem og vend multene forsiktig inn i den stivpiskede kremen. Tips! Til denne oppskriften kan du også bruke cirka 3 desiliter multesyltetøy.
Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.