kredittkort-lave-renter-gebyrer
Slik går du frem for å få et kredittkort med lave renter og gebyrer. Foto: Colourbox

Akkurat nå kommer Lendos kredittkort ut som det besto alternativet om du ønsker lave renter og gebyrer. Dette er sjekklista du bør gå gjennom.

Høye renter og skjulte gebyrer kan raskt akkumulere og forvandle et tilsynelatende gunstig kredittkort til en kostbar affære. 

Så, hvordan finner man kredittkortet med de laveste rentene og gebyrene? Her er en trinnvis guide for å hjelpe deg i jakten.

1. Start med research

Først og fremst, sett deg inn i hva ulike kredittkort-utstedere tilbyr. Sammenligningstjenesten hos abcpenger.no gir deg god oversikt over aktuelle kort på markedet. 

Husk å se både på nominell og effektiv rente.

2. Forstå gebyrstrukturen

Noen kredittkort kan tilby lav rente, men kompenserer med høye gebyrer. Sjekk derforr:

  • Årsgebyr
  • Gebyr ved kontantuttak
  • Gebyr ved for sen betaling
  • Valutavekslingsgebyr ved bruk i utlandet

Abcpenger.nos anbefalte kredittkort fra Lendo er ett av flere som ikke krever årsgebyr.

3. Vurder din bruk

Er du typen som alltid betaler hele saldoen hver måned? I så fall vil ikke renten være like relevant for deg som for en som ofte har en rullerende saldo. 

Kanskje gebyrfrie uttak eller mangel på årsgebyr er viktigere for deg.

4. Sjekk ekstra fordeler

Selv om lav rente og lave gebyrer er viktige, kan andre fordeler som reiseforsikring, rabattprogrammer eller bonussystemer også ha verdi. Veie disse fordelene opp mot renter og gebyrer.

5. Les alltid den lille skriften

Markedsføringsmateriell kan ofte fremheve de beste aspektene ved et kort, men det er i de små detaljene, ofte gjemt i vilkår og betingelser, at du finner den fulle sannheten. 

Sett av tid til å lese disse.

6. Sjekk kundevurderinger

Andre kunders erfaringer kan gi innsikt i hvordan banken håndterer saker som renteendringer, gebyrer og kundeservice.

Krediitkortet fra Lendo, som abcpenger.no anbefaler, har for eksempel en kundevurdering på 4.8 av 5 mulige poeng hos Trustpilot, etter at mer enn 4000 kunder har gitt tilbakemelding.

7. Søk om kortet med omhu

Husk at hyppige søknader om kreditt kan påvirke din kredittscore negativt. Sørg for at du har en god sjanse for å bli godkjent før du søker.

Mange faktorer spiller inn

Å finne det optimale kredittkortet handler ikke bare om å jakte på den laveste renten. Det dreier seg også om å forstå din egen økonomiske situasjon, vite hva du ser etter i et kort, og ta en beslutning basert på alle tilgjengelige data. 

Med grundig research og en bevisst tilnærming, kan du finne det kortet som passer best for ditt behov og livsstil. Start gjerne med sammenligstjenesten hos abcpenger.no.