kredittkort-bonuspoeng
Disse kredittkortene gir deg fordeler. Foto: Colourbox

Et Mastercard fra Komplett Bank er i øyeblikket beste alternativ om du er ute etter bonuspoeng og rabatter, ifølge sammenligningstjenesten hos abcpenger.no.

En rekke kredittkort gir bonuspoeng, som kan konverteres til alt fra flyreiser til kuponger, men hvilket passer best for deg? Det gir sammenligningstjenesten hos abcpenger.no svar på.

Komplett Bank Mastercard

Akkurat nå topper Komplett Bank Mastercard lista over anbefalte kredittkort for bonus og rabatter.

I deres betingelser loves det bonuspoeng fra alle kjøp: 1 prosent ved handel i fysisk butikk, 2 prosent i nettbutikker og hele 4 prosent ved kjøp hos komplett.no.

Kortet, som utstedes av Morrow Bank, kan også brukes som digital lommebok. Med kontaktløs betaling kan du betale fra mobiltelefonen, smartklokka eller et nettbrett.

Se betingelser for Komplett Bank Mastercard her

Bank Norwegian kredittkort

Bank Norwegian opererer med CashPoints, som du kan bruke til å betale flyreiser med Norwegian. CashPoints er Norwegians egen valuta, og 1 Cashpoint er lik 1 krone.

Når du kjøper en flybillett med kortet, avhenger prosenten du får i bonus av flyreisen pris og type. For alle andre kvalifiserende kjøp med kortet, får du 1 prosent av kjøpesummen i Cashpoints.

Se betingelser for Bank Norwegian-kortet her

Saga Mastercard med Eurobonus

DNB kombinerer i dette kortet fordelene fra Saga-programmet med Eurobonus, lojalitetsprogrammet som SAS og partnere bruker. 

Med Saga Mastercard kan du tjene Eurobonus-poeng på alle kjøp, samt få tilgang til eksklusive tilbud og rabatter fra Saga-partnere, dra nytte av reiseforsikring og tilgang til flyplasslounger basert på korttypen.

Ved bruk i Norge, gir kortet 15 Eurobonus-poeng for hver hundrelapp du bruker, og når du handler i utenlandsk valuta, gir det 20 poeng. Saga Mastercard ved Eurobonus gir også 10.000 Eurobonus statuspoeng ved registrering, og inntil 30.000 statuspoeng til basert på årlig forbruk. Basispoeng er grunnlaget for å få sølv-, gull-, eller diamantkort hos SAS og partnerne.

Se betingelser for Saga Mastercard her

Trumf Visa

Trumf deg muligheten til å tjene bonuspoeng hver gang du handler hos partnerbutikker som Kiwi, Meny og Spar. 

Med Trumf Visa kan du tjene 2 prosent Trumf-bonus på alle kjøp hos Trumf-partnere og få 0,5 prosent  bonus på alle andre kjøp. Det er også mulig å overføre Trumf-bonus til Eurobonus-poeng, noe som gir ekstra fleksibilitet for de som reiser med SAS.

Se betingelser for Trumf Visa her

Hva bør du se etter?

Det er mange hensyn å ta ved valg av kredittkort.

  • Poengopptjening: Se nøye på hvor mange poeng du tjener per krone brukt. Noen kort har høyere opptjeningsrater, men kan samtidig ha begrensninger.
  • Bruksområder: Hvordan kan du bruke poengene dine? Er de begrenset til bestemte butikker eller tjenester?
  • Årsavgift: Noen kort med høyere bonuspoengopptjening kan også ha en høyere årsavgift.
  • Andre fordeler: Tilleggsfordeler som reiseforsikring, tilgang til flyplasslounger og lignende er greit å få oversikt over.

Kredittkortet som passer best for deg avhenger av personlige forbruksvaner og preferanser. Sammenligningstjenesten hos abcpenger.no kan guide deg fram til riktig valg.