Reise

10 høydepunkter for barn i Oslo

Barn i full spurt på "Oslos beste opplevelse for barn", Teknisk Museum.
Barn i full spurt på "Oslos beste opplevelse for barn", Teknisk Museum. (Foto: Teknisk Museum / Gorm K. Gaare)

Har dere en dag til overs og lyst til å finne på noe gøy i Oslo? Vi har samlet våre beste forslag til opplevelser for familier i hovedstaden:

Oslo er gøy for både barn og voksne. Her er våre forslag til ulike opplevelser til deg som har med deg som vil ha det gøy med familie og barn i hovedstaden. Vi avslører blant annet hvilken opplevelse som ble kåret til “Oslos beste opplevelse for barn” av Aftenpostens lesere i 2021. For ikke å nevne hvor du kan gå for å produsere din egen poplåt og leve ut drømmen som popstjerne for en dag. Her er våre 10 beste høydepunkt for barn i Oslo.

1. Se verden gjennom barnas øye på Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo

På Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo blir barns stemmer og meninger hørt gjennom kunst. Museumet arrangerer også kreative kunstverksted for besøkende barn. Bilde av kunst fra museet.
På Det Internasjonale Barnekunstmuseet blir barns stemmer og meninger hørt gjennom kunst. Museumet arrangerer også kreative kunstverksted for besøkende barn. (Foto: Barnekunst.no)

Her kan du oppleve alt fra ansiktsmaling, kreative kunstverksted for barna, klovner, yoga, sangstund og mye mer. 

Museet viser kunst i form av maleri, skulpturer, keramikk, collager, tekstiler m.m. laget av barn fra mer enn 180 forskjellige land. Dette er bilder fra barnas egne hjertesaker som er nøye utvalgt, og presentert i skiftende utstillinger. Viste du forresten at museet er en pionerinstitusjon og regnes som ett av de første av sitt slag i verden?

Bilder fra Collage-verksted med biledkunstner Sara Tanderø på Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo (Kunstspirene på Instagram).
Bilder fra Collage-verksted med biledkunstner Sara Tanderø på Det Internasjonale Barnekunstmuseet (Kunstspirene på Instagram). (Foto: Barnekunst.no)

Museet ble etablert i 1986, hvor idé og samling kom fra filmkunstner Rafael Goldin(1920-1994) og hans kone Alla Goldin (1938-2007). Hovedmålet til museet er: «er å fremme barnas rettigheter». 

Adresse: Lille Frøens vei 4, 0371 Oslo

Åpningstider og priser.

Scandic Grensen
Bilde av fasaden til Scandic grensen oslo hotell familievennlig

Booker du deg inn på familievennlige Scandic Grensen bor du 2 minutters gange fra Karl Johan og i umiddelbar nærhet til alle opplevelser i Oslo Sentrum. Hotellet rangeres som nummer 1 blant familievennlige hotell av Tripadvisor.
Bestill overnatting på Booking.com

2. Se fossiler av dinosaurer på Naturhistorisk museum midt i Oslo

Bilde av Dinosaur og barn på Naturhistorisk Museum i Oslo.
Naturhistorisk Museum er norges største naturhistoriske museum, og ligger i Botanisk Hage i Oslo. (Foto: Naturhistorisk museum)

Hos populære Naturhistorisk Museum kan du ta med deg både store og små barn for å oppleve Botanisk Hage og utstillinger om zoologi, geologi og klima. Med over 6 millioner naturvitenskapelige objekter er det Norges største naturhistoriske museum.

Bilde av barn som ser på Lundefugler i natur på Naturhistorisk Museum i Oslo.
Bli kjent med både dyr og planter på Naturhistorisk Museum, hvor du finner over 6 millioner naturvitenskapelige objekter. (Foto: Naturhistorisk museum)

Etter en runde på severdighetene til museet kan du ta turen innom museumskafeen hvor de serverer kortreist og økologisk mat som forandrer seg etter både sesongen og arrangementene på museet. 

Voksen og barn er overrasket og engasjert i det de ser på Naturhistorisk Museum i Oslo.
Naturhistorisk Museum er ett av Oslos mest populære museum, og har opplevelser for både store og små. (Foto: Naturhistorisk museum)

Museet ligger i Botanisk hage, som er på hele 150 mål. Når maten er fortært kan du ta turen ut i den vakre hagen med over 5500 planteslag fra hele verden. 

Legg turen til Naturhistorisk Museum for en opplevelsesrik dag for store og små, med aktiviteter som forskjellige verksted, foredrag, utstillinger og filmfremvisninger. 

Adresse: Sars’ gate 1, 0562 Oslo

Åpningstider og priser.

3. Morro for alle på Leos lekeland i Oslo

Barn blant fargerike baller i ballbinge på Leo's Lekland utenfor Oslo.
(Foto: Leo's Lekland)

En tur på Leos lekeland slår aldri feil! Her får man virkelig kjent at man lever enten man er voksen, ungdom eller barn. Ballbinge, sklier av alle slag, trampoliner, klatrestativ, sykler og kanoner er noe av det du finner her.

Barn med stor bamse-løve på Leo's Lekland utenfor hovedstaden.
(Foto: Leo's Lekland)

Dette blir en dag som skriver seg i minnebøkene for både de minste og største. Her finner du også mulighet for å kjøpe deg mat. Rundt Oslo finner du lekelandet både i Bærum og på Ulsrud. 

Barn på vei ned blå sklie på Leo's Lekland i hovedstaden.
(Foto: Leo's Lekland)
Familievennlige Thon Hotel Storo
Utsikt fra familievennlige Thon Hotel Storo Oslo

Familievennlig hotell på Storo litt utenfor sentrum i Oslo. Denne er nummer 2 på lista over hotell for barn i Oslo, og blant tilbakemeldinger fra gjester er “Dette hotellet er så deilig. Stort rom og stort bad” samt skryt av nydelig frokost og mat.
Bestill overnatting på Booking.com

Åpningstider og priser.

4. Ingen gjør vitenskap så gøy som Teknisk museum!

Bilde av gutt som prøver en av Teknisk museums mange installasjoenr på det populære museumet i Oslo.
Teknisk Museum ble kåret til "Oslos beste opplevelse for barn" av Aftenpostens lesere i 2021, og det med god grunn! (Foto: Teknisk Museum/Lars Opstad)

Finn frem din indre forsker, realist eller tekniker med lek, utforsking og læring hos Teknisk museum. Museumet som i 2021 ble stemt frem som “Oslos beste opplevelse for barn” av Aftenpostens lesere. Her forenes vitenskap og moro på en måte som får deg til å glemme at du samtidig lærer. 

Bilde kvinne med flamme i handen på populære Teknisk museum i Oslo, kåret til  "Oslos beste opplevelse for barn" av Aftenpostens lesere i 2021.
Det er faktisk ikke mulig å forestille seg vitenskap så gøy som på teknisk museum! (Foto: Teknisk Museum/Lars Opstad)

Avslutt en spennende og lærerik dag på museumet klokere på teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Museet har over 100 prøv-det-selv installasjoner og 25 temautstillinger som er laget for hele familien.

Gutt som prøver instalasjoner på Teknisk museum i Oslo.
(Foto: Teknisk Museum/Lars Opstad)

Adresse: Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo.

Åpningstider og priser.

5. Ponniridning, lekeplasser og dyr hos EKT Rideskole og Husdyrpark

Jente som koser oå sau og bukk på EKT Rideskole og Husdyrpark på Ekeberg utenfor Oslo.
(Foto: EKT rideskole og Husdyrpark / Nina Littmann)

Hos EKT Rideskole og Husdyrpark får du gå helt innpå og klappe deres rundt 100 frittgående dyr. Her møter du hest, geit, kaniner, griser, indisk påfugl, høns, kalver og sauer. 

Jenter med geit på ryggen på EKT Rideskole og Husdyrpark på Ekeberg utenfor Oslo.
Bondegård midt i byen hvor barna får gå helt opp til husdyrparkens hele 100 frittgårnede dyr for å klappe, leke eller ri. (Foto: EKT rideskole og Husdyrpark / Nina Littmann)

EKT har åpent hver dag hele året og tilbyr også ponniridning og lekeapparat. Etter en spennende dag kan du varme deg og spise i café og varmestuen deres, eller nyte medbrakt på en av deres rasteplasser. 

Jente på hesteryggen med venninne og rideskolelærer på EKT Rideskole og Husdyrpark på Ekeberg.
På EKT kan barna ri på rideklubbens hester. (Foto: EKT rideskole og Husdyrpark / Nina Littmann)

Adresse: Ekebergveien 99, 1181 Oslo, (Ekebergsletta, rett bak Ekeberghallen).

Åpningstider.

6. Tropiske krypdyr i sentrum, på Oslo Reptilpark

Oslo Reptilpark har et spennende utvalg krypdyr til glede for både barn og voksne.
Oslo Reptilpark byr på annerledes opplevelser enn andre i Oslo! (Foto: VisitOSLO/Tord Baklund)

Oslo Reptilpark er et resultat av hardt arbeid og en guttedrøm. De åpnet dørene for første gang i 2002 med daglig leder som eneste ansatt. Med en lidenskap og god hjelp av flere frivillige har drømmen vokst til å bli ett av Oslos med kjente museum, midt i Oslo. 

Kaiman med mat i munnen på Oslo Reptilpark.
Kaiman med mat i munnen på Oslo Reptilpark. (Foto: Oslo Reptilpark)

Her kan dere oppleve over 100 forskjellige dyr, deriblant kvelerslanger, verdens giftigste edderkopp, øgler, krokodille, aper, skilpadder, gekkoer og frosker. Du kan være med på mating og til og med få hilse på noen av dyrene. 

En uforglemmelig dag, som vil gi barna ansikt på flere i sangen «Dyrene i Afrika».

Adresse: St. Olavs Gate 2, 0165 Oslo

Åpningstider og priser.

7. Popstjerner for en dag på Popsenteret

Spill inn din egen låt, reis i «tidsmaskin» og design ditt eget platecover hos Oslos eget Museum for populærmusikk. Her kan du og barna virkelig få leve ut drømmen om å lage egen musikk, drømme dere bort i gamle favoritter og kanskje finne nye favoritter? 

Sett av en dag til en tur på Popsenteret, lær og drøm deg bort i mer enn 100 år med norsk populærmusikk og gjør-det-sjæl-stasjoner. 

Adresse: Bygg T, Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

Åpningstider og priser.

Familievennlige Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
Nærbilde av seng på Hotell Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

Ranket som nummer 3 på listen over familievennlige hotell i Oslo, på Tripadvisor er Thon Hotel Rosenkrantz Oslo et godt valg! Hotellet ligger
Bestill rom til familien hos Booking.com

8. Ingen liste over opplevelser uten Tusenfryd!

Tre jenter i karusell på Tusenfryd, barnas favoritt, utenfor oslo.
Tusenfryd har karuseller for storeog små, og tillrettelagte opplevelser for de aller minste. Besøker du parken en varm sommerdag kan du også kjøle deg ned i deres egen badepark. (Foto: Tusenfryd)

Som norges største klassiske fornøyelsespark er Tusenfryd et navn de fleste kjenner. Tusenfryd kan skilte med mer enn 30 spennende attraksjoner, deriblant spill, karuseller, Badeparken BadeFryd og egne attraksjoner for de aller minste barna. 

Barna kan kjøre radiobiler, leke i lekestativ, prøve både store, små og raske berg- og dalbaner og karuseller og ikke minst tømmerrenne. Eller prøve deg på Supersplash, en av verdens lengste vann-ber-og-dal-baner.

To jenter får vann sprutet over av berg og dalbanen SuperSplah hos Tusenfryd utenfor Oslo.
Barn ved en av parkens mange populære attraksjoner: SuperSplash, en av verdens høyeste og bratteste vann-berg-og-dal-baner. (Foto: Tusenfryd)

Blir du sulten er det flere steder å velge mellom å spise, og noe for både voksne og barn, altetende eller småspiste.

Adresse: Fryds vei 25, 1407 Vinterbro. (Det er også mulig å ta buss til Tusenfryd fra Oslo). 

Åpningstider og priser.

9. Blås ditt eget drikkeglass hos Hadeland glassverk utenfor Oslo

To jenter klapper en sau på Hadeland Glassverk utenfor Oslo.
Hadeland Glassverk byr på både glassblåsing, lysstøping og møter med dyr. (Foto: Hadeland Glassverk)

En times kjøring fra Oslo ligger Hadeland Glassverk. Her kan hele familien få blåse sin egen honningkrukke eller drikkeglass. Drikkeglass dekoreres så ved hjelp av en sandblåsmaskin, og om sommeren kan honningkrukken fylles med nydelig lynghonning fra biene i Honninghuset. 

Byggene og gressplen på Hadeland Glassverk utenfor Oslo.
Hadeland Glassverk ligger vakkert til på Jevnaker utenfor Oslo. Stedet byr på flere kafeer, opplevelser og uteområder med badestrand. (Foto: Hadeland Glassverk)

Hadeland glassverk består av flere butikker og attraksjoner. I tillegg til besøk på museet, vaffelhuset, høvdinghallen og mester pizzeria kan du også farge dine egne lys. 

Voksen og barn støper glasskule på Hadeland Glassverk utenfor Oslo.
(Foto: Hadeland Glassverk)

For barna er det også satt opp to utendørs lekeanlegg, om sommeren tilbys møte med dyr og ridning på Barnas bondegård eller en dukkert på områdets badestrand. 

Adresse: Glassverkveien 9, 3520 Jevnaker

Åpningstider

10. Høyt over Oslo i klatrepark for familien

Familie i klatrepark med seler i Oslo.
(Foto: Youwish.no)

Opplev naturen rundt Oslo på sitt beste, høyt oppe i tretoppene! Klatreparken passer for alle over 3 år og tar deg med på hele 70 forskjellige element fordelt på 8 løyper. Her finner du ziplines og Tarzanhopp, alle fordelt på forskjellige vanskelighetsgrader, så her er det noe for alle.

Kjenn suget i magen, og spenningen som brer seg i kroppen i det du utvider grenser flere meter over bakken!

Klatrepark for familien
Klatrepark bilde av løype

Ta med familie og barn i klatrepark. Her finner du morsomme og utfordrende løyper, med ulik vanskelighetsgrad, som passer både store og små. Vil absolutt anbefale denne klatreparken.
Kjøp billetter til klatrepark her

11. Hopp og sprett på Rush Trampolinepark

En kort kjøre- eller togtur utenfor sentrum finner du Rush Trampolinepark. Anlegget har trampoliner for de spretne på både vegger og gulv. Her får du virkelig hoppet fra deg! 

Rush har trampoliner og arrangement for voksne, barn og familier, men vanligvis en aldersgrense på 4 år. Du kan også melde deg på minisprett for de minste (0-6 år), voksensprett og frihopping. Det kan være lurt å bestille tid på forhånd for å sikre deg plass. 

Adresse: Rosenholmveien 22, 1252 Oslo

Åpningstider og priser

Les mer på våre temasider: