Reise

10 sommerferie-perler i Sverige

Marstrand er svensk skjerård på sitt beste. Tilbring sommeren i varme omgivelser på en helt bilfri ferieøy.
Marstrand er svensk skjærgård på sitt beste. Tilbring sommeren i varme omgivelser på en helt bilfri ferieøy.

Reis til en eller flere av Sveriges 10 fineste ferieperler. Vi garanterer sommerstemning.

For oss nordmenn er Sverige et kortreist og billig ferieland som er lett tilgjengelig med både tog og bil. Nabolandet kan friste med en vakker skjærgård, storslagne slott og hippe byer. Og avhengig av budsjett kan du velge mellom å overnatte på campingplass, hotell eller i leilighet. Her er vår anbefaling til en ferietur over grensen.

Koster – svensk øyhopping

Koster ligger helt i starten av den svenske kjærgården. øyene består av to hoved øyer med flere småøyer liggende rundt. Øyene kan nås med båt fra strømstad eller egen båt
Koster ligger helt i starten av den svenske kjærgården. øyene består av to hoved øyer med flere småøyer liggende rundt. Øyene kan nås med båt fra strømstad eller egen båt.

Du trenger ikke å reise til Hellas for å besøke vakre øyer og langgrunne strender. Kosterøyene ligger rett utenfor Sveriges vestkyst, kun en kort båttur fra Strømstad. Og det er ikke uten grunn at Kosterøyene er mange nordmenns store sommerfavoritt.

Koster består av to øyer, og begge er helt bilfrie. Her er det sykkel som gjelder. Øyene er spekket med snirklete og koselige grusveier, vakre sommerhus og idylliske svaberg og små strender. Du kan leie deg et sommerhus, overnatte på hotell eller på øyenes eneste campingplass.

Sydkoster

Sydkoster er den største øyen blant Kosterøyene. Bestill overnetting i nærheten av Sveriges eneste marine nasjonalpark.
Finn hotell på Sydkoster

Nordkoster

På Nordkoster finner du en stor gjestehavn, matbutikk, minigolfbane og fantastiske gåturer. Bestill overnatting her.
Finn Rimelig overnatting på Nordkoster

Daftö Resort – camping med barn

På fastlandet, rett innenfor Kosterøyene, ligger en perle av en 5-sterners campingplass, og et paradis for deg som skal på campingferie med barn. På Daftö Resort bor du inntil en deilig sandstrand og har tilgang til et stort bassengområde, med små sklier, piratskip og høye palmer.

Her ligger også Daftöland, Daftös egen lille fornøyelsespark, med berg- og dalbane, karuseller og store lekeplasser. Hva mer kan du ønske deg?

Daftö Resort

Med 5 kilometer unna Strömstad sentrum og 1 minutt fra stranden er Daftö det perfekte feriestedet for barnefamilien.
Book overnatting på Daftö Resort her

Astrid Lindgrens verden

Astrid Lindgrens verden er en unik og spennende opplevelse for alle generasjoner, besøk parken og møt karrakterer som pippi, ronja røverdatter og emil.
Astrid Lindgrens verden er en unik og spennende opplevelse for alle generasjoner, besøk parken og møt karakterer som Pippi, Ronja røverdatter og Emil.

I Astrid Lindgrens fødeby, Vimmerby, finnes en perle av de sjeldne. Reiser du med barn trenger du derfor ikke lete videre. Astrid Lindgrens verden er nemlig alt du ønsker deg av en eventyrpark, og enda litt til. Parken tar utgangspunkt i Astrid Lindgrens kjente og kjære bøker, og lar deg tre inn i et univers sammen med de populære karakterene. Her finner du Pippi Langstrømpes hus, Ronja Røverdatters borg og Kirsebærdalen i Brødrene Løvehjerte, bare for å nevne noe.

Hver time spilles det forestillinger flere steder i parken, og etter forestillingen får barna lov til å hilse på skuespillerne og leke i kulissene. I Astrid Lindgrens verden kan du leie leilighet eller hytte i Den lilla staden, rett utenfor parken, eller bo på stedets campingplass.

Hotell i nærheten av Astrid Lindgren´s verden

Finn overnatting i nærheten av Astrid Lindgren´s verden her
Book overnatting

Skånes vakre strender

Ønsker du å senke tempoet og nyte sommersolen er Skåne perfekt. Med en plassering helt på sydspissen av Sverige nyter området godt av et mildt klima med mye sol.
Ønsker du å senke tempoet og nyte sommersolen er Skåne perfekt. Med en plassering helt på sydspissen av Sverige nyter området godt av et mildt klima med mye sol.

Ønsker du å senke tempoet og nyte sommersolen er Skåne perfekt. Med en plassering helt på sydspissen av Sverige nyter området godt av et mildt klima med mye sol. Regionen kan friste med flere kilometer med strender, 70 golfbaner og nærmere 300 slott.

Området er godt egnet for sykling og byr på koselige gårdsbutikker og sjarmerende tettsteder. En av de aller fineste strendene i Skåne er Sandhammaren, helt i sør. Stranden er langgrunn og stor, og er omringet av store sanddyner.

Skåne

Finn hotellovernatting i Sveriges vakreste område.
Finn hotell her

Østerlen – Sveriges Toscana

Østerlen blir omtalt som sveriges svar på toscana. nyt høye temperaturer og fantastisk natur helt syd i sverige.
Østerlen blir omtalt som sveriges svar på toscana. nyt høye temperaturer og fantastisk natur helt syd i sverige.

Sveriges svar på Toscana kalles denne regionen i Skåne. Gressletter som vaier i vinden, vingårder og storslagne slott, i Østerlen er det vakkert. Hit lokkes mange kunstnere, for landskapet er unikt og en fryd for øyet.

Her kan du bo på et sjarmerende gårdshotell og kjøpe lokale råvarer fra en av de mange gårdutsalgene. Du kan også besøke en av regionens vakre strender eller spise godt på en restaurant i Simrishamn, Østerlens eneste by.

Ven på sykkel

Utenfor Skånekysten ligger den lille ferieøya Ven. Øya er tilnærmet bilfri og egner seg godt for barnefamilier på tur. Lei sykler så kan dere oppleve øya på kort tid. Du kan følge fine sykkelstier rundt hele Ven, som er 4,5 kilometer lang og to kilometer bred.

Her finner du kunstgallerier på rekke og rad, fine strender og gode restauranter. Og ikke minst Vens kanskje mest kjente attraksjon, Tycho Brahe-museet, som består av slottet Uranienborg og ruinene av den danske astronomen og vitenskapsmannens eget observatorie Stjerneborg.

Ven Svergie

Ven er en Svensk øy i Øresund mellom Sjælland og Skåne. Opplev ren ferieidyll på den lille ferieøya med 371 innbyggere.
Book overnatting her

Marstrand – skjærgårdsidyll på sitt beste

Marstrand er svensk skjerård på sitt beste. Tilbring sommeren i varme omgivelser på en helt bilfri ferieøy.
Marstrand er svensk skjerård på sitt beste. Tilbring sommeren i varme omgivelser på en helt bilfri ferieøy.

En annen bilfri svensk øy som er verdt å besøke er Marstrand, et par mil fra Gøteborg, men kun få minutter med båt fra fastlandet. Øya har en vakker gammel trehusbebyggelse og kan friste med klassisk skjærgårdsidyll. I tillegg til å nyte late dager på et svaberg, kan du reise tilbake i tid ved å besøke Carstens festning, eller lære deg å surfe eller teste fiskelykken.

Du kan også oppleve øya til fots, løypa er omtrent fem kilometer lang og tar deg gjennom den mystiske Trollskogen og forbi gamle grotter der det er gjort funn fra steinalderen.

Marstrand

Marstrand er kjent som Sveriges seile hovedstad. Langt ute i vest ligger øyen idyllisk til, rett ut mot åpent hav.
Bestill overnatting i Marstrand her

Gotland – Sveriges største øy

Gotland er sveriges nest største øy og har i mange hundre år fungert som feriested til sommergalde svensker.
Gotland er sveriges nest største øy og har i mange hundre år fungert som feriested til sommergalde svensker.

Gotland er Sveriges største øy og ligger hele 90 kilometer utenfor fastlandet, i Østersjøen. Dette gir øya et mildt klima og en eksotisk vegetasjon. Øya er en del av en øygruppe som består av 150 naturreservater og har mye vakker og uberørt natur.

Med sitt varme klima byr Gotland også på flere innbydende og finkornede strender. I den lille byen Visby finner du alt du trenger av butikker, hoteller og restauranter, og den lar deg kombinere et opphold i et vakkert øylandskap med koselig byliv.

Overnatting på Gotland

Den historiske øyen Gotland er det perfekte stedet å ta sommerferien. Besøk historiske plasser og Vikingbyen Visby som står på UNESCO´s verdensarv liste.
Bestill Hotell på Gotland her

Smögenbryggan

Smøgen er en liten perle langs den svenske kjærgården. Øyen er tilkoble fastlandet med en liten bro og har en unik brygge der båtene ligger på rekke og rad
Smøgen er en liten perle langs den svenske kjærgården. Øyen er tilkoble fastlandet med en liten bro og har en unik brygge der båtene ligger på rekke og rad

Smögen er en perle på Sveriges vestkyst. Øya er forbundet til fastlandet med en bro til Kungshamn, og den kjente «Smögenbryggan» er en av Sveriges mest populære sommerdestinasjoner.

Her finner du fiskeboder med fersk fisk og skalldyr, butikker, restauranter og koselige kafeer. I enden av Smögenbryggan ligger Vallevik, en badeplass med stupetårn og en barnevennlig sandstrand.

Overnatting i Smögen

Opplev trange smug og fantastisk skjærgård i sommerbyen Smögen.
Book overnatting her

Halland – surfing på Sveriges riviera

Mellom Gøteborg og Skåne ligger Halland, som ikke sjelden omtales som Sveriges riviera. Området frister med lange sandstrender, koselige byer og lokale vingårder. Er du surfeinteressert er Halland perfekt. På den hesteskoformede stranden Apelviken møtes surfere av alle slag og bølgene her inviterer til både surfing, brettseiling og kitesurfing.

Les mer på våre temasider: