Shopping

10 tips til supersmarte ting du trenger til bilferien

Bilferie: Bilde av person som kjører bil på fjellet i Norge.
Skal du på bilferie i sommer? Dette bør du ha med deg på veien! (Foto: Colourbox)

Ut på bilferie i sommer? Her er 10 smarte tips til ting som er fint å ha med!

Om du skal feriere med bil i år, enten om det er her til lands eller i det store utland, er du langt fra alene. På grunn av usikre økonomiske tider er det mange som dropper flyturen til utlandet i år, og heller går for den klassiske og rimeligere bilferien.

Mange har kanskje ferieminner fra barndommen om tettpakkede og glovarme biler med gretne familiemedlemmer og lite å ta seg til, men sånn trenger det jo ikke å være. Om du planlegger godt på forhånd og tar noen ekstra grep for å øke trivselen og komforten på veien, kan du skape flotte ferieminner.

Vi har funnet 10 smarte ting du kan ta med deg på bilferie, så blir det heller idyll og glede enn solstikk og surmuling på veien i sommer!

Trenger du inspirasjon til norgesferien? Besøk vår samleside!

Nakkepute med hette

Nakkepute med hette

Nakkepute med hette

Sjekk prisen her

En uthvilt sjåfør er en god sjåfør, og om du for eksempel skal bytte på å sitte bak rattet i sommer, kan det være lurt å ta seg en blund mellom slagene. Denne nakkeputen har også en hette, slik at du kan dekke for strålende sommersol mens du hviler hodet.

Nettbrettholder

Heng nettbrettet mellom to seter!
Nettbrettholder

Nettbrettholder

Sjekk prisen her

Denne nettbrettholderen er perfekt om du skal ha to unger i baksetet som heller vil se en film enn endeløse jorder og industriparker langs motorveien.

Heng nettbrettet på nakkestøtten
Nettbrettholder

Nettbrettholder

Sjekk prisen her

Dette er en variant som er laget for bruk av én person av gangen, og passer feks for litt yngre barn i barnesete.

Håndstøvsuger

Kan brukes på både tørt og vått
Håndstøvsuger

Håndstøvsuger

Sjekk prisen her

Har du egentlig vært på bilferie om interiøret ikke er fullt av smuler og søl? Vel, da er det ikke direkte dumt å ha en liten og rimelig støvsuger for hånden! Denne modellen kan støvsuge både tørt og vått, så dermed lever kjekssmulene og softis-klinet i og under setene farlig i sommer.

Lydbok

500 000 Lydbøker!

En god lydbok på øret kan utvilsomt gjøre en lang biltur bedre, og med Storytel får du tilgang til masse bøker for store og små. Bli enig med resten av gjengen i bilen om hvilken bok dere vil høre, og ta avskjed med kjedsomheten med en spennende bok!

Dashcam

Lite og diskrét
Garmin Dash Cam Mini 2

Garmin Dash Cam Mini 2

Sjekk prisen her

Om du skal kjøre mye i sommer, er det ikke dumt å investere i et såkalt «dashcam», som er et lite kamera du henger opp på frontruten din, og som kontinuerlig filmer når du er ute og kjører. Dermed fanger kameraet alt du ser på veien, og kan være veldig godt å ha om du skulle havne i en ulykke og trenger å dokumentere hendelsesforløpet for politi og forsikringsselskap.

Quizbok

TørnQuiz - Vol. 1

TørnQuiz – Vol. 1

Sjekk prisen her

En quizbok kan holde alle i bilen opptatte i timesvis! Denne quizboken fra komiker Einar Tørnquist er skrevet med hele familien i tankene, og passer derfor til både uerfarne såvel som erfarne quizzere.

Karaokehøyttaler

Rubicson karaokemikrofoner med høyttaler

Rubicson karaokemikrofoner med høyttaler

Sjekk prisen her

Om du har noen i baksetet som trenger å få utløp for litt innestengt energi, kan man jo alltids ha et lite karaokeparty? Dette er to karaokemikrofoner med en medfølgende bluetooth-høyttaler som gjør at du kan spille musikk trådløst fra mobilen din til høyttaleren. Garantert å få opp humøret til smågretne og rastløse barn!

Atlanterhavsveien: Norges vakreste biltur

Kjøleboks

30 liter
Elektrisk kjøleboks

Elektrisk kjøleboks

Sjekk prisen her

Hva er vel bedre enn en kald fristelse på en varm biltur? Med denne kjøleboksen sørger du for at kald drikke holder seg kald, og at matpakker og lignende ikke blir svette og ekle.

Powerbank

10000 mAh
OtterBox Powerbank Fast Charge

OtterBox Powerbank Fast Charge

Sjekk prisen her

Om du ikke har en bil full av USB-C porter ved forseter og bakseter, risikerer du at iPader, spillkonsoller, telefoner, hodetelefoner og lignende går tom for strøm. Da kan det være lurt å ta med en powerbank når dere skal ut på tur, så holder du energinivået oppe hos både elektroniske dingser og unger i baksetet.

Førstehjelpsutstyr

Snøgg Førstehjelpsveske

Snøgg Førstehjelpsveske

Sjekk prisen her

Dette er noe du uansett bør ha med deg når du skal kjøre, uansett om det bare er en kort tur eller en hel sommer på veien. Da stiller du forberedt til alt fra små kutt til hjerte- og lungeredning!