Reise

10 unike campingplasser i Norge

Reis på campingferie i vakre Norge. Her er de 10 beste campingplassene i Norge.
Reis på campingferie i vakre Norge. Her er de 10 beste campingplassene i Norge.

Campingferie med barn, venner eller kjæreste er en fin og rimelig måte å feriere på. Her er ti campingplasser som gir deg en unik Norgesferie:

Skal du på campingferie i Norge i år kan du velge mellom mer enn 950 campingplasser, fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Noen små og eksklusive, andre store og barnevennlige. Pakk teltet, campingvognen eller bobilen og gjør deg klar til å oppleve Norges mest sjarmerende campingplasser.

Camping Sørlandet

“Det blide Sørland”, eller Norges Riviera som det faktisk også har blitt kalt er manges feriefavoritt. Stabilt vær, dyreparken, skjærgård, sandstrender, storbyliv og mange flotte campingplasser og feriesenter. Her er det virkelig noe for både store og små!

1. Campingplass med badebasseng på Sørlandet Feriesenter

Sørlandet feriesenter ligger midt i sørlandsidyllen. Familiecampingen er ypperlig til å oppleve sørlandet på sitt beste.
Sørlandet Feriesenter ligger midt i sørlandsidyllen. Familiecampingen er ypperlig til å oppleve sørlandet på sitt beste.

Mellom Risør og Lyngør finner du Sørlandet Feriesenter, en familie-camping som er et ypperlig utgangspunkt for å oppleve Sørlandet fra sin beste side. Campingplassen er perfekt for badeglade gjester, og et eldorado for småbarnsfamilier. Med egen badestrand og et oppvarmet badeanlegg med tre bassenger, i tillegg til hoppepute, minigolf og lekeplass, trenger du ikke å dra langt for å nyte late sommerdager. På Sørlandets feriesenter kan du overnatte i eget telt eller bobil, eller leie en av campingplassens hytter, leiligheter eller rom.  

Les mer om Sørlandet Feriesenter her

Campingutstyr

3-i-1 campinglykt

Med 3-i-1-lykten får du med deg lykt, nødlader og myggdreper i ett, og samtidig slipper du å drasse på en masse ekstrautstyr på campingturen.
Bestill her

2. Moro for alle på Moysand Familiecamping

Med sin fantastiske plassering langs kysten på det glade sørlandet blir Moysand familiecamping et perfekt sted å nyte ferien.
Med sin fantastiske plassering langs kysten på det glade sørlandet blir Moysand Familiecamping et perfekt sted å nyte ferien.

Moysand Familiecamping er perfekt for en campingferie med barn. Campingplassen ligger vendt ut mot havet med utsikt til den vakre skjærgården. Stedet frister med en flott og langgrunn sandstrand som innbyr til lek og moro med bøtte og spade for de yngste, og sol og bading for resten av familien. Det er kort vei inn til sørlandsbyen Grimstad, med sine hvite trehus, gode restauranter og yrende folkeliv i sommerhalvåret. Om sommeren kan du også ta del i campingplassens aktiviteter og underholdning for store og små. På Moysand Familiecamping kan du bo i campinghytter med plass til opptil åtte personer, eller i eget telt eller bobil.

Les mer om Moysand Familiecamping her

Camping Lofoten

Legger du turen til Lofoten er du sikret en ferie du aldri vil glemme. Hvite strender, idylliske fiskevær, majestetiske fjell, flotte fjellturer og nydelig sjømat er bare noe av det som venter deg. Her kan du bruke tiden på å gå fjellturer, lære deg å surfe, bli med på fisking eller padle havkajakk.

En av “verdens vakreste øygrupper” strekker seg i følge Store Norske leksikon fra Skomvær utenfor Røst til Raftsundet i nordøst. Øyrekken ligger i Nordland og har et samlet areal på 1 229,53 km², hvorav øyene til dels er tett bebodde.

3. Hov camping:

Opplev midnattsola og hvite strender på Hov gård og camping.
Opplev midnattsola og hvite strender på Hov gård og camping i vakre Lofoten.

Drømmer du om å slå leir ved en hvit sandstrand, der havet er nærmeste nabo og solen aldri går ned? Pakk sekken og sett kurs mot Lofoten og Hov Camping. Her kan du leie sauna, bli med på ridetur eller ta turen opp på fjellet Hoven. Måltidene får du servert på den lokale restauranten Låven. Campingplassen har oppstillingsplasser med og uten elektrisitet, og lar deg sette opp teltet ditt nesten helt inntil strandkanten.

Les mer om Hov Gård camping i vakre Lofoten.

Flere camping-, bobil- og overnattingsmuligheter i Lofoten

Fra Hov til Harstad og Ballstad, her finner du 13 muligheter for camping i Lofoten
Bestill overnattingssted her

4. Strandidyll på Lofoten Beach Camp

Lofoten Beach Camp er et unikt og vakkert overnattingssted.
Lofoten Beach Camp er et unikt og vakkert overnattingssted.

Reiser du til Lofoten er det camping med havutsikt som gjelder. På Lofoten Beach Camp bor du med havet som nærmeste nabo og legger deg om kvelden til lyden av bølger som skyller innover stranden. Campingplassen ligger inntil en kilometer lang sandstrand som er perfekt for surfing og kajakkpadling, og stedet er et fint utgangspunkt for å oppleve Lofoten og alt det området har å tilby. Lofoten Beach Camp har også sin egen strandbar, der du kan nyte kalde forfriskninger og en vakker utsikt over havet.

Les mer om Lofoten Beach Camp her.

Campingutstyr

2-i-1 Campingbord og sammenleggbar krakk

Campingbordet fra Minimax har en smart 2-i-1-løsning til både oppdekning og slitne føtter: dette er rett og slett en utfellbar krakk med en stabil bordplate på.
Bestill her

Camping på Vestlandet:

Vestlandet har mer å by på en storslagen natur, Hardanger, Sognefjorden, fjell, storbyer og vidder. Blant alle naturopplevelsene finner du også flere campingplasser. Her har du to stykker vi anbefaler om du er ute etter praktfulle overnattinger.

5. Camping med barn på Byrkjelo Camping

Byrkjelo Camping er et perfekt sted å ta med barna på camping. Med basseng, flotte naturopplevelser og unik plassering langs sjøen kan du enkelt finne ferie roen.
Byrkjelo Camping er et perfekt sted å ta med barna på campingtur. Med basseng, flotte naturopplevelser og unik plassering langs sjøen kan du enkelt finne ferie roen.

Byrkjelo Camping er et flott ferieanlegg, spesielt egnet for deg som er på camping med barn. Ikke bare ligger campingplassen vakkert til med utsikt mot landemerket Eggenibba, med sin karakteristiske spisse topp, men her kan du også nyte tiden mellom fjellturene i stedets oppvarmede svømmebasseng. Byrkjelo Camping har flere små hytter til utleie, hvis du ikke reiser i bobil, campingbil, eller med telt.

Les mer om Byrkjelo Camping her.

Campingutstyr

Soloppvarmet utedusj

Nyt en deilig varm dusj med den soloppvarmede utedusjen fra Outlust. Dusjen rommer 20 liter vann og har en blander for å regulere temperaturen.
Bestill her

6. Vinje Camping ved Geirangerfjorden

Vinje camping ligger midt blant fosser og fjell i vakre Hardanger. Campingplassen ligger ca 1,5 kilometer unna Geiranger sentrum og den vakre Hardangerfjorden
Vinje camping ligger midt blant fjorder og fjell i vakre Geiranger. Campingplassen ligger ca 1,5 kilometer unna Geiranger sentrum og vakre Geirangerfjorden.

På Vinje Camping kan du slå opp teltet ditt mellom fosser og fjell, bare 1,5 kilometer fra Geirangerfjorden og sentrum av Geiranger. Campingplassen er perfekt for deg som har lyst til å utforske Vestlandsregionen og området har utallige muligheter for aktiviteter, enten du ønsker å kjøre RIB på Geirangerfjorden, gå til et utkikkspunkt eller padle kajakk. Fasilitetene er enkle, for her er det naturen og omgivelsene som er i sentrum. Campingplassen har en fin bålplass, en lekeplass og en kiosk med ferske bakervarer fra Geiranger Bakeri i høysesongen.

Du kan komme hit med bobil, campingvogn eller telt, eller leie deg en hytte med vakker utsikt utover fjorden.

Les mer om Vinje Camping ved Geiranger her.

Campingutstyr

Kjøkkensett fra Alpha

Kjøkkensett for 4 personer som inneholder spise og steke egenskaper.
Bestill her

Campingplasser på Østlandet

Mange nordmenn vender nesen mot østlandet i ferien. Storbyliv i Oslo, stabilt og godt sommervær, fornøyelsesparker, fjellturer og mer er gjerne det som frister. Her har du i tillegg god tilgang på både campingplasser, oppstillingsplasser for bobil og unike overnattinger. Under nevner vi 4 campingplasser vi ville tatt en nærmere titt på.

Camping på Østlandet:

Camping og overnatting i nærheten av Oslo

Her finner du flere forslag til unike overnattinger, camping og oppstillingsplass for bobil i nærheten av Oslo.
Bestill overnatting her

7. Bø Camping: Bo sentralt på Beverøya hytteutleie og camping

2 bilder fra beverøye campingplass i Bø, telemark
Beverøy camping er den perfekte campingplassen for barnefamilier. Med campingplass og hytter i gåavstand og en kort kjøretur til Bø Sommarland er campingen svært populær blant barnefamilier.

Denne campingplassen er perfekt hvis du skal på campingferie med barn. Beverøya hytteutleie og camping ligger kun en spasertur fra Bø sentrum, og en kort kjøretur fra Bø Sommarland, Skandinavias største vannpark. Her bor du inntil en sandstrand langs Bø-elva, i velutstyrte hytter og leiligheter eller i ditt eget telt eller i bobil. På sommeren kommer Børre Bever på besøk og har eget show for barna.

Les mer om Beverøya hytteutleie og camping her.

Campingutstyr

Eagle sammenleggbar turstol

Lett og behagelig turstol med god støtte i ryggen. Stolen kan legges sammen og har en vekt på 1 kilo.
Bestill her

8. Opplev Innlandet fra Osensjøen Camping

2 bilder fra Onsjoen camping innlandet, i nærheten av Trysil.
Nyt late feriedager langs innlandets fineste strender. (Foto: Booking.com)

Campingplassen ligger ved en av Innlandets lengste og fineste sandstrender og er et ypperlig utgangspunkt hvis du vil finne hvilepulsen i vakre omgivelser. Her er du omgitt av natur på alle kanter og har kort vei til utflukter til fots, med sykkel eller i bil. Du kan også velge å bare senke skuldrene, bade i sjøen og ta en behandling ved campingplassens egen lille Spa-klinikk, som tilbyr ansiktsbehandlinger, massasje og fotpleie. Osensjøen Camping har fine plasser for telt, bobil og campingvogn, og tilbyr også utleiehytter samt et eksklusivt glampingtelt for to personer.

Camping på Østlandet:

Overnatting på Osensjøen Camping

Vakkert plassert, ved innlandets fineste strender, ikke langt fra Trysil finner du idylliske Osensjøen Camping.
Bestill overnatting på Osensjøen Camping her

Les mer om Osensjøen Camping her

9. Fjellnært på Hallingdal Feriepark

Hallingdal camping er perfekt til deg som ønsker en overnattingsplass med enkel tilgang til fjell og natur.
Hallingdal Camping er perfekt for deg som ønsker en overnattingsplass med enkel tilgang til fjell og natur.

Frister det med camping i vakre omgivelser med enkel tilgang til fjellturer til fots eller på sykkel? Da bør du parkere bobilen din på Hallingdal Feriepark i Ål. Campingplassen har topp moderne fasiliteter og en populær restaurant, og kan i tillegg friste med en rekke aktiviteter for små og store i umiddelbar nærhet, slik som klatrepark, lekeland, lekeplass, sykkelpark og besøksgård. Har du ikke eget telt eller bobil kan du leie en av campingplassens arkitekttegnede hytter, med eget bad og utsikt over elva.

Les mer om Hallingdal feriepark her.

Campingutstyr

Cozze pizzaovn

Stor og praktisk pizzaovn til campingplassen. Ovnen steker deilig pizza på 2 minutter gir deg og familien deilige italienske smaker rett på campingplassen.
Bestill her

10. Storbyferie på Bogstad Camping

Skal du på storbyferie er Bogstad Camping det perfekte utgangspunkt. Bogstad ligger nemlig 15 minutters kjøring unna oslos sentrum.
Skal du på storbyferie er Bogstad Camping det perfekte utgangspunkt. Bogstad ligger nemlig bare 15 minutters kjøring fra Oslo sentrum.

Skal du på storbyferie i hovedstaden er Bogstad Camping et godt utgangpunkt. Campingplassen ligger landlig til på Bogstad, kun et kvartes tid fra Oslo sentrum med bil eller t-bane. Her bor du ved siden av en golfbane og et populært badevann, og med Nordmarka i umiddelbar nærhet. Bogstad Camping er Norges største campingplass, og har i tillegg til telt- og bobilplasser også et bredt utvalg av campinghytter.

Les mer om Bogstad Camping her.

Campingutstyr

Sammenleggbart campingbord

Sammenleggbart campingsett med bord og 4 stoler. Et supert sett til utflukter eller campingtur. Lett å transportere og lett å lagre.
Bestill her