Shopping

5 vakre adventsstaker til advents- og ventetiden

Skap julestemning i hjemmet med en adventsskalender til nedtellingen mot jul.
Skap julestemning i hjemmet og tell ned til jul med en vakker adventsstake. Vi har samlet 5 favoritter. (Foto: Kitshe'n, nordic nest)

En adventsstake forener både lys, varme og tradisjon og lyser vakkert opp hjemmet. Her er 5 favoritter: Både tradisjonelle og noen med en vri!

Adventstiden, og dermed også tiden for adventsstaker, nærmer seg med stormskritt i det mørketiden har meldt sin ankomst. I år faller første søndag i advent den 3 desember noe som betyr at det endelig snart er tid for både å pynte til jul og å ta frem adventsstaken – eventuelt gå til innkjøp av en ny flott stake.

Det finnes en rekke forskjellige adventsstaker rundt omkring i norske hjem, noen med kubbelys og andre med kronelys. Noen velger ett stort lys mens andre har fire små. Felles for de alle er at vi tenner dem hver søndag i advent for å telle ned ukene frem mot jul. 

Hvorfor tenner vi lys i advent?

SNL.no skriver at man er man usikker på når tradisjonen rundt advent begynte, men ifølge en myte stammer tradisjonen fra Tyskland. Der laget en tysk kvinne en kalender til sønnen sin som gledet seg litt ekstra til jul. Kalenderen gikk ut på at de tente ett nytt lys hver søndag som en nedtelling til jul.

Vil du lese flere saken om jul og advent? Her finner du alle våre guider om jula.

Hva er adventsfargene? 

Lilla er tradisjonelt sett den mest normale adventsfargen blant oss nordmenn, men også denne trenden kommer og går. Nå har det for eksempel lenge vært populært å bruke hvite lys under adventstiden, men i år ser vi at lilla igjen er tilbake for fullt. Det er også lov å bruke andre farger på lysene, og årets trender er i tillegg dypere farger som burgunder, plomme og grønt. Tenn levende lys hver dag frem mot jul og sikre julekosen i hjemmet med en nydelig adventsstake.

Georg Jensen adventsstake

Georg Jensens adventsstake er en vakker og klassisk adventsstake som kan brukes igjen år etter år. Den vakre Season lysestaken er designet av Maria Berntsen og representerer dansk design på sitt beste. Staken har elegante og rene linjer som leker med utradisjonelle former. Staken står fint alene men kan enkelt styles opp med bånd og blomster. Adventsstaken er perfekt til adventstiden men står også fint alene som en lysestake gjennom året. 

Nå på tilbud!

Adventsstake fra Georg Jensen

Vakker adventsstake fra Georg Jensen i sølv.
Kjøp adventsstaken her

Stelton adventsstake i messing 

Stelton adventsstake i messing
Stelton adventsstake i messing.

Stelton sin lekre adventsstake er en del av merkets kolleksjon av julepynt i moderne stil. Stelton, som kanskje er mest kjent for kaffekanner, har nemlig også laget en unik og klassisk julekolleksjon der klassiske motiver og et moderne design utgjør en rød tråd. Lysestaken kommer i børstet messing og har plass til fire kronelys i vanlig størrelse.

Ønsker du tips på hvordan du skal pynte adventssaken? Se hvor enkelt det kan gjøres under:

Tangle adventsstake i messing

Elegant adventsstake med fire kronelys i børstet messing.
Kjøp adventsstaken hos Kitch’n

The ring lysestake: Adventsstake med kubbelys fra House Doctor

rund adventsstake i betong
rund adventsstake i betong (Foto: Nordic Nest)

Lysestaken the Ring er en moderne og enkel lysestake i betong fra House Doctor. Lysestaken er rund og har et tomrom i midten, noe som gjør det mulig å selv dekorere med julepynt og farger tilpasset din egen smak. Lysfatet står fint alene, men med litt julepynt og blomster blir fatet ekstra lekkert. 

The Ring lysestake for kubbelys

Et moderne og stilig lysfat som kan brukes som adventsstake. Pynt opp og ned og tilpass til ulike anledninger.
Kjøp adventssfatet her

Adventsstake i messing og røkt eik

En litt anderledes adventsstake, Her kan du designe og pynte akkurat som du selv ønsker.
En litt anderledes adventsstake. Her kan du designe og pynte akkurat som du selv ønsker. (Foto: Lune Hjem)

Adventsfatet fra The Oak Men er et lekkert brett med fire lysholdere til stearinlys. Brettet har en mørk eikeramme rundt en flate i sort stål. Hver lysholder er utstyrt med en magnet slik at du kan flytte rundt og style lysfatet slik som du selv ønsker. 

Adventsstake i messing og røkt eik

Et lekkert brett med 4 lyseholdere til kronelys fra The Oak Men.
Kjøp adventsstaken her

Kubus – Flott adventsstake i sort

Nydelig lysestake som kan fungere som et smykke i en rekke Norske hjem.
Nydelig lysestake som kan fungere som et smykke i en rekke norske hjem. (Foto: Nordic Nest)

I 1962 designet Mogens Lassen en ikonisk lysestake som har blitt en stor favoritt hos designglade nordmenn. Kubeformen er laget for fire kronelys og gjør seg de fleste steder i hjemmet. Staken kan style opp og ned og er et lekkert tilskudd av dansk design i en hver bolig. Kuben finnes i sort, hvit og messing. 

Kubus 4, lysestake

En moderne og tidløs lysestake fra det danske merket Mogens Lassen.
Kjøp Kubus her

Lys til adventsstake

Er du også på jakt etter lys til adventsstaken? Utvalget er stort og det finnes så og si ingen regler for hva du kan bruke, men et stilsikkert tips er å gå for mørke farger som grønn, burgunder, rød og selvfølgelig lilla. 

Kronelys til advent

Annonselenke

Kubbelys til advent

Annonselenke