Reise

De 7 heteste restaurantene i Oslo akkurat nå

Restauranter i Oslo: Michaels ligger midt på Briskeby i bydelen Frogner. Med mesterkokk Øyvind Dalelv serverer deg mat preget av friske råvarer og enkle, men spennende smaker.
Michaels ligger midt på Briskeby i bydelen Frogner. Med mesterkokk Øyvind Dalelv serverer deg mat preget av friske råvarer og enkle, men spennende smaker.

Er sulten eller har du bare lyst på nye smaksopplevelser? Vi har samlet en liste over 7 av de mest populære restaurantene i Oslo akkurat nå på.

1. Izakaya: Asiatisk og japansk på Sommerro

Bilde av Izakaya og TAK på Sommerro. To restauranter i Oslo badet i solnedgang.
Streetfood og coctailbaren Izakaya ligger som restauranten TAK på hotell Sommerro i Oslo. (Foto: Sommerro)

– Izakaya er en uformell streetfood- og cocktailbar drevet av den prisvinnende kokken Frida Ronge, skriver Sommerrohouse selv om den spennende restauranten. Den nyåpnede restauranten på det nyåpnede «samlingspunktet», som de kaller seg selv, har allerede blitt veldig populær. Ønsker du å bestille bord til middag er det ikke ledig før i midten av november, så her gjelder det å planlegge og være ute i god tid.

Drøm og smak deg bort og til Asia og Japan med beina godt plantet på norsk jord ved hjelp av et godt utvalg streetfood i form av fullverdige middager eller snacks hos Izakaya. Menyen består av alt fra østers, sushi, sashimi og tataki – eller sandwich for deg som er ute til lunsj. Som avslutning kan du prøve deg på is av brunost eller matcha, eventuelt creme brulée smaksatt av soyasaus.

Izakaya kaller seg for en «streetfood- og cocktailbar» og det sier seg dermed selv at her finner du også spennende cocktails og drinker. Hva med en smak av drinken Origami, med en interresant miks av sake og Aperol? Eller drinken Chanoyu Sour med akevitt smaksatt av sort te?

2.The Vandelay: Restaurant på Bjørvika

Restauranter i Oslo: The Vandelay serverer både frokost, lunsj og middag. Opplev en av Oslos hippeste restauranter midt i Bjørvika.
The Vandelay serverer både frokost, lunsj og middag. Opplev en av Oslos hippeste restauranter midt i Bjørvika. (Foto: EIVIND YGGESETH / FINANSAVISEN)

The Vandelay ble en «snakkis» så fort de åpnet. Esben Holmboe Bang, som også står bak Michelin-restauranten Maaemo er kokken hos The Vandelay. Her finner du både frokost, lunsj og middag i deres uformelle lokaler på Bjørvika. 

Her kan du nyte retter som avokadotoast, andeconfit eller skrei i de lune lokalene midt i Oslo. 

Adresse: Operagate 30, 0194 Oslo. 

3. Koie Ramen: Japansk restaurant i Oslo

Restauranter i Oslo: Opplev japans tradisjonsmat midt i oslos hippeste område. På bilde ser du tonkotsu-ramen med tynnribbe og genmaicha-te.
Opplev japans tradisjonsmat midt i oslos hippeste område. På bilde ser du tonkotsu-ramen med tynnribbe og genmaicha-te.

Det er ikke lenge siden ramen var et ukjent ord for nordmenn flest. Nå er både ramen og Koie Ramen godt kjente navn for matentusiaster i Oslo – og det ikke uten grunn.

Her kan du, som navnet tilsier, nyte den tradisjonelle japanske retten på en av deres to lokaler i Oslo. Serveringene er sjenerøse, og du har flere valgmuligheter og variasjoner av den verdenskjente retten. For utenom ramen har de også småretter i form av edamamebønner, gyoza(dumplings) og karaage. 

Adresse: Torggata og Bjørvika

Finn hotellovernatting i oslo

Annonselenker Booking.com

4. Michaels: Et kjøkken fra hele verden

Michaels ligger midt på Briskeby i bydelen Frogner. Med mesterkokk Øyvind Dalelv serverer restauranten i Oslo mat preget av friske råvarer og enkle, men spennende smaker.
Michaels ligger midt på Briskeby i bydelen Frogner. Med mesterkokk Øyvind Dalelv serverer deg mat preget av friske råvarer og enkle, men spennende smaker. (Foto: Michaels)

Velkommen til mesterkokken Øyvind Dalelv sitt “nye” kjøkken. På Briskeby i Oslo finner du den populære restauranten hvor både mat, interiør og atmosfære er verdt turen. 

Maten bærer preg av friske råvarer og enkle, men spennende smaker. Restauranten tilbyr  både lunsj, brunsj og middag. Velg blant kjøttretter som Tomahawk eller gravet reinsdyr, fiskeretter som piggvar eller løyrom og spretter som dumplings eller grillet spisskål. 

5. Avalon: Inspirert av middelhavet

Avalon er et moderne europeisk spisested i Oslo. Målet med resturanten er å være førstevalget når du skal samle folk du er glad i - uansett anledning.
Avalon er et moderne europeisk spisested i Oslo. Målet med restauranten er å være førstevalget når du skal samle folk du er glad i - uansett anledning. (Foto: Avalon)

Grillet beinmarg, tørrmodnet storfe, vannbakkels og halv kylling på grillen er nok til å få oss interesserte i den populære restauranten Avalon. Avalon ligger på Vika, og kaller seg selv «et moderne europeisk spisested i Oslo. 

Inspirert av måten mat serveres på i landene rundt Middelhavet er målet at mat skal være sosialt og en glede man deler. Ha med deg venner, familie eller kollegaer ut på lunsj, middag eller drinker på restauranten hvor måltidene er lagt opp for å kunne deles. 

Adresse: Munkedamveien 31, 0250 Oslo. 

6. Villa Heftye: Fransk restaurant på Filipstad

Restauranten Villa Hefty holder til i en fredet villa ved Filipstad i Oslo, her kan du nyte god mat og drikke med over 100 viner på menyen.
Villa Hefty holder til i en fredet villa ved Filipstad i oslo, her kan du nyte god mat og drikke med over 100 viner på menyen. (Foto: Villa Heftye)

Med en forrykende lansering de færreste kunne unngå å få med seg gjorde Villa Heftye seg for alvor kjent da de åpnet dørene i fjor høst. Restauranten holder til i en fredet villa ved Filipstad i Oslo, og villaen ble visstnok pusset opp for flere millioner.

Restauranten vil forene “folkelig” med “gourmet” og serverer uformell gourmetmat inspirert av Frankrike med norske råvarer. Vinkjelleren er også verdt å nevne. Her er det mye å velge mellom og på planeten står det både vinsmakinger, vinkurs og vinkvelder. 

Adresse: Munkedamsveien 62 a, 0270 Oslo

7. Nimbu – Indisk restaurant i Oslo

Restaurant Oslo: Opplev de organiske råvarene, de poetiske duftene og et bredt spekter av farger i vår à la carte. Chef's Table må bestilles på forhånd for at vi skal kunne forsikre kvaliteten på råvarene.
Hos Nimbu får du smaker fra India på en "måte du ikke har opplevd det før" skriver den Indiske restauranten midt i Oslo selv. (Foto: Nimbu)

«Maten du får servert hos oss, kan vi love deg at du ikke får på samme måte andre steder.» 

Opplev Indisk mat som du ikke har opplevd det før på Nimbu midt i Oslo sentrum. Med nøye utvalgte krydder, ingredienser og oppskrifter er målet å servere deg mat du ikke har smakt på samme måte før og som får deg til å ville komme tilbake. Kokkene på Nimbu har over 40 års erfaring og med stor entusiasme skriver de om hvordan de har valgt ut rettene på sine hjemmesider. 

Få en smak av india med et stort utvalg vegetar- kjøtt- eller fiskeretter og tilbehør hos Nimbu. 

Adresse: Rostockgata 64, 0194 Oslo