Shopping

Airfryer: Disse er best i test

En Cosori Premium Airfryer med en helstekt kylling ved siden av.
En airfryer lar deg tilberede nydelig sprø mat, nesten uten olje. Her er vinnerne av testene! (Foto: Cosori)

Disse airfryerne er best i test! En airfryer gir deg et perfekt stekeresultat, helt uten olje. Vi har samlet de beste airfryerne for deg.

Kjøkkendingsen airfryer er elsket av matentusiaster verden over og har de siste årene for alvor inntatt mange norske husholdninger. De er enkle å bruke og minner om frityrkokere, men den store forskjellen er at de nesten ikke bruker varm olje i tilberedningen. I tillegg slipper du den forferdelige frityr-osen som gjerne fyller kjøkkenet etter endt bruk.

Beste kjøp: Cosori Premium Airfryer

Beste kjøp

Cosori Premium Airfryer

En brukervennlig airfryer med 11 forhåndsinnstillinger og en kapasitet på 2,2 kilo. Cosori tilbyr rask levering på 1-4 virkedager og 2 års garanti.
Sjekk prisen her

I Wirecutters (NY Times) oppsummering av årets tre beste airfryers kårer de Cosori Premium Airfyer til det mest budsjettvennlige alternativet. Airfryeren er den beste til sin pris, mener nettsiden.

– Den har ikke like jevn steking som de dyreste airfryers på markedet, men resultatet ble svært godt sammenlignet med prisen, skriver de i testen.

Cosori Premium Airfryer kommer med en rekke ferdiginnstilte programmer som gjør den enkel å bruke. I tillegg har den et rent design som gjør seg godt på kjøkkenbenken – denne trenger du ikke gjemme vekk. Du får den i både svart og hvit.

I Cosoris nettbutikk har kundene gitt Premium Airfryer i gjennomsnitt 5 av 5 stjerner og flere skryter av brukervennligheten og hvor lett det er å rengjøre airfryeren:

– Den er enkel å bruke, lett å rengjøre og har fått en egen plass på kjøkkenbenken vår.

– Det første jeg lagde var pommes frites og det var da jeg forstod hvor bra dette produktet er, skriver en annen kunde.

Ninja Foodi Dual Zone: Den overlegne testvinneren

8 ganger best i test
Ninja - Foodi Dual Zone Air Fryer 7.6L - AF300EU

Ninja – Foodi Dual Zone Air Fryer 7.6L – AF300EU

Pris nå: 2 191 kroner hos Tretti
Her får du den til laveste pris

Denne doble airfryeren er midt i blinken når du skal lage mye mat, og er i tillegg testvinner i så mange som 8 (!) airfryer-tester! Vi nevner i fleng: Tek.no, Råd & Rön, Techradar, BBC, The Express, CNET, Homes & Gardens og Real Homes.

Den har to separate varmesoner som fungerer som to enkeltstående airfryere, stort temperaturspenn og god brukervennlighet. Techradar mener den er «luksuriøst laget», og The Express skriver blant annet at den er «en av de mest kraftfulle og fleksible airfryerne» og skryter samtidig av det medfølgende heftet med oppskrifter.

Vi har også samlet de beste oppskriftene til airfryer her.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer: Røverkjøpet

Røverkjøpet

Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Appstyrt og innovativ airfryer til en uslåelig pris.
Sjekk prisen her

Best i test hos Tek.no. Denne airfryeren er rett og slett et skikkelig kupp, og kan skilte med en rekke smarte og innovative løsninger. Tek.no kaller den for en «utrolig bra» airfryer, og kårer den til den mest brukervennlige airfryeren i testen.

Videre skryter de av det intuitive navigeringshjulet, som gjør navigering gjennom menyene til en lek. I likhet med de fleste andre Xiaomi-produkter kan airfryeren deres også styres gjennom en app, som gjør dette til en av de mer fleksible airfryerne på markedet. Med appen kan du blant annet lage egne stekeprogrammer, få varsel når maten er klar eller må snus. Den åpner også opp for talestyring gjennom Google Home eller Amazon Alexa, og om ikke det er futuristisk, vet ikke jeg.

Med en pris på under tusenlappen er dette et vaskeekte røverkjøp, tatt i betraktning det brede spekteret av funksjoner, ytelsen og byggkvaliteten.

Breville VDF127X: En komplett airfryer

Breville Air Fryer Oven

Breville Air Fryer Oven

Pris nå: 1 390 kroner hos NetOnNet
Her får du den til laveste pris

Best i test hos BBC, som skryter av funksjonaliteten til denne airfryeren. Den skiller seg ut fra konkurrentene på flere vis. Den mest oppsiktsvekkende funksjonen denne ovnen har er et roterende rotisserie-spyd for helstekt kylling, tilsvarende de grillede kyllingene du kan kjøpe i varmmat-disken på butikken.

Innebygget lys i denne aifryer-modellen sørger for at du har full kontroll på sluttresultatet, en funksjon du ikke ser i de fleste airfryere. BBC utroper også Breville VDF127X til den beste modellen for å steke pommes frites, og lovpriser airfryerens evne til å lage jevnt stekte og knasende sprø fries.

Ninja Air Fryer Max: For bakeren

Til bakeren
Ninja Max Airfryer AF160EU

Ninja Max Airfryer AF160EU

Perfekt for baking og større porsjoner.
Pris nå: 1 482 kroner hos Proshop
Her får du den til laveste pris

Denne multifunksjonelle airfryeren får 5 av 5 mulige stjerner i BBCs store airfryer-test, og høster lovord for sin anvendelighet. Med sitt romslige indre, høye kanter og brett med non-stick materiale er denne modellen ypperlig til baking.

Denne airfryeren har en rekke moduser, blant annet en for baking, men også en hendig modus for dehydrering av mat. Med sin indre kapasitet på 5,2 liter er dette også et perfekt valg for deg som enten er storspist eller skal tilberede mat for flere.

Sage the Smart Oven™Air Fryer: Kvalitet i alle ledd

Høy kvalitet
Sage Smart Oven - Den smarte Air Fryer

Sage Smart Oven – Den smarte Air Fryer

Rolls Roycen av airfryere i stilrent design og god byggkvalitet.
Sjekk prisen her

Best i test hos BBC. Dette er et skikkelig premium-produkt, med et design som skiller seg ut fra konkurrentene. God innvendig plass, stilren finish i rustfritt stål og blant markedets høyeste steketemperatur gjør at denne airfryeren fort kan bli favoritt-kjøkkendingsen din.

BBC omtaler den som «så mye mer enn en airfryer», og understreker at den virkelig er verdt pengene.

Cosori Pro Airfryer: Undervurdert

En av vinnerne av testen «10 best air fryers of 2022» hos BBCGoodfood.com er Cosori sin nye airfryer Cosori Pro. Airfryeren blir kåret til «airfryeren med standard-størrelse til best pris», og merker den som «star buy». Den splitter nye modellen kommer med en helt ny teknologi, moderne design og overlegen oppvarming. Airfryeren ble raskt en av de mest populære modellene i Europa og anmeldelsene har vært veldig gode.

– Dette er en av de mest undervurderte moderne airfryerene på markedet og akkurat det vi ønsker å ha på kjøkkenbenken, skriver BBC om produktet.

De fortsetter med å skryte av et moderne design, sikkerhet ved hjelp av lås og det at modellen er liten, lett og dermed praktisk å få plass til på kjøkkenet. I anmeldelsen av produktet kaller de airfryeren en praktisk liten maskin perfekt for et lite til medium hjem, og mener at den setter standarden for airfryers.

– Enten du ser etter et tilskudd til kjøkkenbenken eller en lettvekts airfryer som kan lagres i kjøkkenskap, er dette et utmerket valg, anbefaler de.

Airfryeren har 9 forhåndsinnstilte matprogram, og ved enkle tastetrykk velger du enkelt funksjoner som «Forvarme» og «Hold varm». Cosori Pro airfryer har i tillegg en temperaturkapasitet på hele 230°C og en unik Air Crisp-teknologi som gjør forvarmingen 20% raskere.

Denne er undervurdert

Cosori Pro – Airfryer

Airfryer med 9 forhåndsinnstillinger og kapasitet på 4,7 liter i børstet metall. Med denne lager du mat med 90% mindre fett. 1500 Watt.
Sjekk prisen her

En sjekkliste før du kjøper airfryer

 1. Størrelse: Velg en størrelse som passer til dine behov. Hvis du tilbereder mat for en stor familie eller gruppe, kan det være lurt å velge en større airfryer.
 2. Funksjoner: Sørg for å velge en airfryer som har funksjoner som passer dine behov. Noen airfryere har for eksempel flere innstillinger for temperatur og tid, eller kan tilberede flere matvarer samtidig.
 3. Merke: Velg et anerkjent merke som har gode anmeldelser fra andre brukere. Dette kan hjelpe deg å unngå dårlig kvalitet eller problemer med airfryeren på lang sikt.
 4. Pris: Pris er også en viktig faktor å vurdere. Sørg for å finne en airfryer som passer til budsjettet ditt, men ikke gå på bekostning av kvalitet eller funksjoner.
 5. Garanti: Sørg for å sjekke garantien på airfryeren du vurderer å kjøpe. En god garanti kan gi deg trygghet i tilfelle airfryeren skulle slutte å fungere.

Ved å vurdere disse faktorene, kan du finne den beste airfryeren for dine behov og preferanser.

Skal du ha selskap? Lær å brette servietter som en proff.

Hvordan fungerer en airfryer?

Ved hjelp en kraftig vifte sirkuleres varm luft rundt maten for å tilberede rettene raskt og sunt. Samtidig som de får den samme sprø teksturen som en klassisk frityrkoker ville gitt. Det betyr at du for eksempel kan lage hjemmelagde og knasende sprø pommes frites i en sunnere utgave, med kun en teskje olje. 

Vil du lese flere best i test-saker som denne? Her finner du alle våre best i test-artikler.

Hvordan bruker man en airfryer?

Airfryere er også helt supre når du vil lage et godt og hjemmelaget måltid, men ikke har all verdens med tid. Airfryerne trenger nemlig ikke å forvarmes slik du må med en konvensjonell ovn, og alt av grønnsaker og kjøtt kan hives oppi airfryer-kurven og stekes samtidig. Dermed unngår du også mengder med oppvask, ettersom kurven enkelt kan plasseres i oppvaskmaskinen. 

Å finne fram til den airfryeren som passer dine behov kan være uoversiktlig og overveldende, så vi har gjort jobben for deg og samlet de beste airfryerne på markedet.

Vanlige spørsmål om airfryer

 1. Hva er en airfryer og hvordan fungerer den?
  En airfryer er en kjøkkenmaskin som bruker varmluft for å tilberede mat, og gir et resultat som ligner på mat som er fritert. Luft sirkulerer raskt rundt maten, noe som gjør den sprø og gyllen på utsiden og saftig på innsiden.
 2. Hvilken type mat kan jeg tilberede i en airfryer?
  En airfryer kan brukes til å tilberede en rekke matvarer, inkludert pommes frites, kyllingvinger, fisk, grønnsaker, kjøttboller, og til og med kaker.
 3. Hva er fordelene med å bruke en airfryer?
  Airfryere gir deg muligheten til å tilberede mat på en sunnere måte, da de bruker mindre olje enn tradisjonell fritering. De er også enklere å rengjøre og tar mindre plass enn en frityrgryte.
 4. Hvordan rengjør jeg en airfryer?
  De fleste airfryere kommer med en avtakbar kurv eller skuff som kan vaskes i oppvaskmaskinen. Hvis ikke, kan du vaske den for hånd med såpe og vann. Sørg for å fjerne eventuelle matrester fra bunnen av airfryeren.
 5. Hvordan kan jeg få mest mulig ut av min airfryer?
  For å få best mulig resultat med en airfryer, er det viktig å ikke overfylle kurven eller skuffen. Dette kan føre til at maten blir ujevnt tilberedt. Det kan også være lurt å prøve å lage matvarer som er omtrent samme størrelse, for å sikre jevn tilberedning.
 6. Hva er forskjellen mellom en airfryer og en frityrgryte/frityrkoker?
  En frityrgryte/frityrkoker bruker olje til å tilberede maten, mens en airfryer bruker varmluft. Airfryere gir deg derfor muligheten til å tilberede mat på en sunnere måte.
 7. Kan jeg tilberede frossen mat i en airfryer?
  Ja, du kan tilberede frossen mat i en airfryer. Følg instruksjonene på pakken, og legg til noen minutter til tilberedningstiden.
 8. Hvor mye koster en airfryer?
  Prisen på en airfryer kan variere avhengig av merke, størrelse og funksjoner. Du kan forvente å betale alt fra noen hundre til flere tusen kroner.
 9. Er det trygt å bruke en airfryer?
  Ja, airfryere er trygge å bruke så lenge du følger produsentens instruksjoner og tar nødvendige forholdsregler, som å unngå å overfylle kurven eller skuffen, og ikke bruke for mye olje.