Mat og drikke

Airfryer: Lag sunn og god frityrmat helt uten olje

en airfryer erstattere frityrkokeren og kan også brukes som stekeovn
En airfryer kan luftfritere de fleste matretter med lite eller ingen olje. Derfor vil du kunne tilberde mat med opp til 90% mindre fett (Foto: Cosori)

Ved å skifte ut frityrkokeren med en airfryer reduserer du mengden mettet fett betraktelig. Samtidig holder maten seg sprø utenpå og deilig saftig på innsiden.

Airfryer er elsket av matentusiaster verden over og har for alvor inntatt mange norske husholdninger. De er enkle å bruke og minner om frityrkokere, men den store forskjellen er at de ikke bruker varm olje i tilberedningen. I tillegg slipper du den forferdelige frityr-osen som gjerne fyller kjøkkenet etter endt bruk. Mange er også på jakt etter en pizzaovn.

Så hvordan fungerer egentlig en airfryer?

Ved hjelp en kraftig vifte sirkuleres varm luft rundt maten for å tilberede rettene raskt og sunt. Samtidig som de får den samme sprø teksturen som en klassisk frityrkoker ville gitt. Det betyr at du for eksempel kan lage hjemmelagde pommes frites i en sunnere utgave.

Skal du ha selskap? Lær å brette servietter som en proff.

Bestselger: Cosori Airfryer

Det verdenskjente airfyer-merket Cosori har virkelig tatt Skandinavia med storm og fått priser som Red Dot Design Award. I tillegg er airfryeren fra Cosori en bestselger hos Amazon.

Cosori Premium har stor kapasitet, samtidig som den tar lite plass på kjøkkenbenken. I tillegg har den en rekke ferdiginnstilte programmer som gjør matlagingen enkel, og den er superenkel å rengjøre etter bruk. Her får du rett og slett mye airfryer for pengene!

Frityrstekt mat har som navnet tilsier en lei tendens til å inneholde rikelige mengder fett og kalorier. Dersom maten tilberedes i en frityrkoker, varmes den i en stor beholder fylt med olje. Sammenlignet med en frityrkoker, vil en airfryer bruke 90 prosent mindre olje.

Cosori airfryer best i test

Cosori Premium Airfryer

Cosori Premium er en enestående airfryer som er i en klasse for seg selv. Dette er en airfryer av topp kvalitet med unike funksjoner som overgår konkurrentene.
Sjekk prisen her

Tryggere enn frityrkoker

Selve steketiden i en airfryer er 50% raskere sammenliknet med en ovn, uten at noe av dette gir mindre sprø og smakfull mat.

Foruten en kraftig reduksjon i mengden mettet fett og risiko for fedme, er det langt tryggere å bruke en airfryer sammenliknet med frityrkoker som innebærer å varme opp en stor beholder full av olje. En airfryer varmes derimot opp uten at du risikerer søl, sprut eller at du ved et uhell berører den brennhete oljen.

For deg som liker å bake, så er det jo fint å vite at airfryer egner seg ypperlig også til dette. Bare husk at den vil tilberede baksten raskere. Du kan derfor ikke bruke samme steketid og temperaturer som du gjør til vanlig i en klassisk stekeovn.

Airfryer i alle prisklasser
Annonselenke

Nyttige lenker:

  • Bargosse: 36 oppskrifter for airfryer du kan la deg inspirere av.
  • Air Fryer Guy: Air Fryer Guy har lagt ut en rekke morsomme videoer på YouTube.
  • Buzzfeed: 90 av Buzzfeeds favorittoppskrifter for Airfryer som kan testes ut hjemme.