Airfryer: Lag sunn og god frityrmat helt uten olje
Ved å skifte ut frityrkokeren med en airfryer reduserer du mengden mettet fett betraktelig. Samtidig holder maten seg sprø utenpå og deilig saftig på innsiden.
Airfryer er elsket av matentusiaster verden over og har for alvor inntatt mange norske husholdninger. De er enkle å bruke og minner om frityrkokere, men den store forskjellen er at de ikke bruker varm olje i tilberedningen. I tillegg slipper du den forferdelige frityr-osen som gjerne fyller kjøkkenet etter endt bruk. Mange er også på jakt etter en pizzaovn.
Så hvordan fungerer egentlig en airfryer?
Ved hjelp en kraftig vifte sirkuleres varm luft rundt maten for å tilberede rettene raskt og sunt. Samtidig som de får den samme sprø teksturen som en klassisk frityrkoker ville gitt. Det betyr at du for eksempel kan lage hjemmelagde pommes frites i en sunnere utgave.
Skal du ha selskap? Lær å brette servietter som en proff.
Bestselger: Cosori Airfryer
Det verdenskjente airfyer-merket Cosori har virkelig tatt Skandinavia med storm og fått priser som Red Dot Design Award. I tillegg er airfryeren fra Cosori en bestselger hos Amazon.
Cosori Premium har stor kapasitet, samtidig som den tar lite plass på kjøkkenbenken. I tillegg har den en rekke ferdiginnstilte programmer som gjør matlagingen enkel, og den er superenkel å rengjøre etter bruk. Her får du rett og slett mye airfryer for pengene!
Frityrstekt mat har som navnet tilsier en lei tendens til å inneholde rikelige mengder fett og kalorier. Dersom maten tilberedes i en frityrkoker, varmes den i en stor beholder fylt med olje. Sammenlignet med en frityrkoker, vil en airfryer bruke 90 prosent mindre olje.
Cosori Premium Airfryer
Tryggere enn frityrkoker
Selve steketiden i en airfryer er 50% raskere sammenliknet med en ovn, uten at noe av dette gir mindre sprø og smakfull mat.
Foruten en kraftig reduksjon i mengden mettet fett og risiko for fedme, er det langt tryggere å bruke en airfryer sammenliknet med frityrkoker som innebærer å varme opp en stor beholder full av olje. En airfryer varmes derimot opp uten at du risikerer søl, sprut eller at du ved et uhell berører den brennhete oljen.
For deg som liker å bake, så er det jo fint å vite at airfryer egner seg ypperlig også til dette. Bare husk at den vil tilberede baksten raskere. Du kan derfor ikke bruke samme steketid og temperaturer som du gjør til vanlig i en klassisk stekeovn.
Nyttige lenker:
- Bargosse: 36 oppskrifter for airfryer du kan la deg inspirere av.
- Air Fryer Guy: Air Fryer Guy har lagt ut en rekke morsomme videoer på YouTube.
- Buzzfeed: 90 av Buzzfeeds favorittoppskrifter for Airfryer som kan testes ut hjemme.