Smarte tips

Aldersgrense el-sparkesykkel: Dette må du vite

Aldersgrense elsparkesykkel: En gutt kjører på en elektrisk sparkesykkel.
Har du kontroll på aldersgrensen for el-sparkesykkel? Mange barn kjører fortsatt el-sparkesykkel, men det kan fort være ulovlig. (Foto: Colourbox)

Har du kontroll på aldersgrensen for el-sparkesykkel? Vi forklarer hva du må tenke på før du lar barnet farte rundt på det populære fremkomstmiddelet.

Aldersgrense elsparkesykkel: Har du kjøpt en elsparkesykkel til et ungt familiemedlem, eller vurderer du kanskje å gjøre det? Da bør du være klar over at det kom nye regler i fjor som kan gjøre det ulovlig for den lille håpefulle å suse rundt på 2020-tallets kanskje mest omtalte og tallrike nye fremkomstmiddel.

Visste du at vi har en hel samleside full av elsparkesykkel-innhold? Her finner du blant annet produkttest og andre smarte tips.

Nye regler og aldersgrenser for elsparkesykkel

Ved bruk av elektrisk sparkesykkel, elsykkel eller kjøring med små elektriske kjøretøy gjelder andre regler en ved bruk av vanlig sykkel eller sparkesykkel. Fra 15. juni 2022 kom det nemlig nye og strengere aldersgrenser for kjøring med el-sparkesykkel.

Dette er de nye aldergrensene for elektrisk sparkesykkel:

  • Aldersgrensen for el-sparkesykkel er 12 år. 
  • Det er innført påbud om bruk av hjelm for barn under 15 år. 

Det er også verdt å merke seg at de ulike selskapene som leier ut elsparkesykler rundt om i landet som regel har sin egen aldersgrense for hvem som kan benytte seg av tjenestene deres, som regel et sted mellom 15 og 18 år.

Les også: Hvilken el-sparkesykkel er best til ditt bruk?

Andre, nye regler for el-sparkesykkel:

Her kan du lese hvordan det gikk da vi testet Bydue S1 el-sparkesykkel.