Reise

Alicante: Nyt solen langs Costa Blanca i Spania

Utsiktsbilde fra Santa Bárbara-slottet i Alicante, Costa Blanca, som viser flott utsikt over den spanske byen. Her ser du folk gå på den populære borgen og i bakgrunnen flott utsikt over blått hav. Her får du tips til hva du må se og gjøre i Alicante, som blant annet besøke Santa Bárbara-slottet, Basilica de Santa Maria, Tabarca-øya, Mercado Central og Explanada de España.
Det er ikke bare Kanariøyene som er en populær spansk feriedestinasjon blant nordmenn. Alicante langs Costa Blanca kan by på behagelig klima, spennende historie, et yrende natteliv og vakre strender. (Foto: Colourbox)

Alicante, langs Costa Blanca i Spania, er en populær destinasjon for ferieglade nordmenn. Her finner du fem ting du må se og gjøre i den spanske byen.

Omringet av blått hav og vakre sandstrender finner du Alicante, et paradis i hjertet av Costa Blanca i Spania. Denne livlige byen tilbyr en unik blanding av historisk sjarm og moderne bekvemmeligheter, og gjør den perfekt for deg som reiser med barn, skal på romantisk tur med din utkårede, eller bare søker sol og varme.

Under har vi samlet fem ting vi mener er verdt å få med seg i Alicante, samt viser deg hvor du kan bestille pakkereiser og restplass-reiser til den populære byen langs Costa Blanca.

pakkereiser
Finn reiser til Alicante her

Finn reiser til Alicante her

Sjekk prisene hos Apollo

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hva kan man gjøre i Alicante?

Byen langs Costa Blanca i Spania kan by på noe for enhver smak, enten du er historieentusiast, foretrekker late dager på stranden eller kanskje en kombinasjon av begge. Vi har samlet fem ting vi mener man bør se og gjøre dersom man befinner seg i Alicante.

Bilde fra promenaden i Alicante, Costa Blanca. I bakgrunnen ser du Santa Bárbara-slottet sole seg i solnedgangen på en ås over byen. I forgrunnen ser du båter på vannet langs promenaden. Her får du tips til hva du må se og gjøre i Alicante, som blant annet besøke Santa Bárbara-slottet, Basilica de Santa Maria, Tabarca-øya, Mercado Central og Explanada de España.
Ønsker man spektakulær utsikt over Alicante, som ligger langs Costa Blanca i Spania, bør du ta turen opp til Santa Bárbara-slottet.

Castillo de Santa Barbara

Santa Bárbara-slottet er ikke bare imponerende på grunn av sin arkitektur og historie, men også for sin strategiske beliggenhet. Slottet har vært vitne til mange historiske epoker, fra maurisk dominans til middelalderen. Castillo de Santa Barbara ligger på en ås over byen og vil belønne den besøkende med en flott utsikt over Alicante.

Basilica de Santa Maria

Basilica de Santa Maria er den eldste kirken i Alicante og kan dateres tilbake til 1400-tallet. Kirken står plassert på stedet til en tidligere moské som den gang var den største i byen. Innvendig kan du se et forgylt hovedalter fra 1700- tallet, samt en rekke kunstverk helt fra 1400-tallet da kirken ble bygget. Det var i 2007 at kirken ble forfremmet til en basilika.

Om du liker spektakulære bygg vil du nok også like Barcelona, hvor du finner den enestående kirken La Sagrada Familia.

Tabarca-øya

En tur til Tabarca-øya er en flott flukt fra fastlandet og gir et unikt innblikk i områdets marine biomangfold. Øya er ikke bare viktig for sin historie som et tilfluktssted for pirater, men den er også Spanias første marine reservat. Øya har en liten landsby med restaurerte fiskerhus, smale gater og flere restauranter som serverer fersk sjømat.

restplasser
Billige reiser til Alicante

Billige reiser til Alicante

Sjekk prisene hos Restplass.no

Foretrekker du Kanariøyene? Her finner du billige reiser til Gran Canaria.

Mercado Central

Det sentrale markedet i Alicante er et yrende sted, perfekt for matelskere. Inne i markedet kan du finne et bredt utvalg av produkter, fra dagligvarer til gourmetartikler. Lokale spesialiteter som turron (en type nougat), saltfisk og lokale viner kan også kjøpes her. Det er også en fin mulighet til å observere dagliglivet i Alicante.

Obs! Denne valuta-fellen lurer nordmenn for flere millioner i året.

Explanada de España

Explanada de España er promenaden i Alicante, og regnes ofte som selve hjertet i byen. Den bølgende mosaikken på bakken er laget av over 6,5 millioner småstein og skaper et hypnotiserende, bølgende mønster som er ikonisk for Alicante. Langs promenaden finner du mange kafeer og restauranter hvor du kan nyte lokale delikatesser mens du tar inn det livlige miljøet.

Bilde av den kjente promenaden i Alicante, som ligger langs Costa Blanca i Spania, hvor du kan se den bølgende mosaikken på bakken i fargende rød, hvit, og mørk blå. På siden er det grønne trær som strekker seg opp mot himmelen. Her får du tips til hva du må se og gjøre i Alicante, som blant annet besøke Santa Bárbara-slottet, Basilica de Santa Maria, Tabarca-øya, Mercado Central og Explanada de España.
Mosaikken langs promenaden er et kjent syn i Alicante, og Explanada de España er absolutt verdt å besøke dersom du befinner deg i den spanske byen. (Foto: Colourbox)

Ofte stilte spørsmål om Alicante

Når er det best å reise til Alicante?

Alicante har milde temperaturer året rundt hvor gradestokken sjeldent viser under 16 grader. Ønsker du over 20 grader er det best å reise mellom mai og november. Legg merke til at sommermånedene kan få godt over 30 grader.

Her finner du vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner for å finne sol og varme.

Trenger man pass for å reise til Alicante?

Ettersom Alicante ligger i Spania, som er en del av Schengen-avtalen, trenger ikke nordmenn pass når de reiser til det populære feriestedet. Her kan du sjekke hele listen over land du kan reise til uten pass.

Er det trygt å drikke springvannet i Alicante?

Ja, springvannet i Alicante er trygt å drikke, men mange velger å drikke flaskevann på grunn av smaken av klor som ofte er tilstede i springvannet i mange spanske byer.

Hvilken valuta bruker de i Alicante?

Euro (€) er valutaen som brukes i Alicante, som i resten av Spania. Kredittkort aksepteres bredt, og minibanker er lett tilgjengelige i hele byen.

Hvilket språk snakker de i Alicante?

Det offisielle språket er spansk, men engelsk er vanligvis godt forstått i turistområdene. Mange ansatte i serviceindustrien snakker også andre europeiske språk som tysk og fransk.

Vi har snakket med ekspertene som forteller hvorfor de mener det er nødvendig med reiseforsikring! Det kan nemlig spare deg fra store økonomiske kniper.