Smarte tips

Åpningstider jul/nyttår 2022: Når kan du kjøpe øl, vin og mat?

Venner som feirer med stjerneskudd og noe godt i glasset.
Vinmonopolet åpningstider, ølsalg og dagligvare åpningstider i 2022. (Foto: Colourbox)

Vinmonopolet og ølsalgets åpningstider jul 2022, i tillegg daglivarebutikkenes åpningstider får du svaret på her!

Åpningstider i romjula: Det kan skje selv de beste: Plutselig står du lang i maska utenfor en stengt butikk, og må rusle hjem med uforrettet sak og tomt handlenett. Spesielt rundt juletider kan det være ekstra kritisk om du bommer på åpningstidene.

«Bare vær tidligere ute med å handle, det er din egen feil», sier enkelte bedrevitere, blottet for for forståelse for at julestria fort kan bli hektisk, og at det ikke er alltid ting går som planlagt. Noen ganger kommer man jo på at man mangler både det ene og det andre, og da er det er det jo greit å vite når og om dagligvarebutikken, ølsalget eller polet holder åpent.

Ikke ferdig med julestria helt ennå? Her er vår samleside for oppskrifter og smarte juletips!

Dette er Vinmonopolets åpningstider romjula 2022:

  • Mandag 19/12 til kl. 18.00
  • Tirsdag 20/12 til kl. 18.00
  • Onsdag 21/12 til kl. 18.00
  • Torsdag 22/12 til kl. 18.00
  • Fredag 23/12 til kl. 18.00
  • Julaften – Stengt.
  • 1. og 2. juledag – Stengt
  • Nyttårsaften 31/12, kl. 10 – 15

I uke 52 har Vinmonopolet ordinære åpningstider i hverdagene. Det kan bli folksomt på polet i dagene frem mot jul og nyttårsaften, og om du har mulighet til det, anbefales det å ta pol-turen tidlig i uka og tidlig på dagen. De fleste vinmonopol åpner kl 10.00.

For å være helt sikker på å unngå så mye kø som mulig, kan du også besøke vinmonopolet.no og se den praktiske oversikten de har over når ditt nærmeste Vinmonopol vanligvis er travelt. For eksempel ser oversikten slik ut for Vinmonopolet i Thereses gate i Oslo:

Slik er ølsalget i romjula 2022:

I romjula er ølsalget mer eller mindre som normalt, og siden både julaften og nyttårsaften faller på en lørdag, har butikkene i utgangspunktet lov til å selge øl frem til kl. 18 begge dagene mange steder rundt om i landet.

Likevel kan det variere hvor lenge butikkene holder åpent, i tillegg til at det kan variere fra kommune til kommune hvor lenge butikkene kan selge øl på disse helligdagene, eller om de har lov til å selge øl i det hele tatt.

For eksempel er ølsalget både på jule- og nyttårsaften i Tromsø kun frem til kl. 15, mens man i Oslo kan handle øl frem til kl. 18, gitt at butikken også holder åpent så lenge. I Bergen får du ikke kjøpt øl på butikken på julaften i det hele tatt.

Dette er dagligvarebutikkenes åpningstider romjula 2022:

Det er store lokale variasjoner i hvor lenge butikker holder åpent i jula. Lille juleaften er butikkene åpne som vanlig, men på julaften har de ulike butikkjedene ulik praksis.

Likevel kan du være rimelig trygg på at du får handlet om du gjør det innen kl. 14 på juleaften, selv om enkelte butikker også stenger kl. 13 eller kl. 15. Her anbefaler vi å sjekke med din lokale dagligvarebutikk.

Både første og andre juledag holder de fleste butikker stengt, med unntak av enkelte mindre butikker som vanligvis er søndagsåpne.

På nyttårsaften holder de fleste dagligvarebutikker åpent til kl. 18, men også her stenger enkelte butikker tidligere, men som regel ikke før kl. 15. Første nyttårsdag er en helligdag, og derfor er butikkene stengt.

Les mer på våre temasider: