Smarte tips

Åpningstider jul/nyttår 2023: Når kan du kjøpe øl, vin og mat?

Vinmonopolet åpningstider, ølsalg og dagligvare åpningstider i 2023: Venner som feirer nyttårsaften.
Vinmonopolet åpningstider, ølsalg og dagligvare åpningstider i 2023. (Foto: Colourbox)

Her får du svaret på Vinmonopolet og ølsalgets åpningstider jul 2023, i tillegg daglivarebutikkenes åpningstider.

Det kan skje selv den beste: Plutselig står du lang i maska utenfor en stengt butikk, og må rusle hjem med uforrettet sak og tomt handlenett. Spesielt rundt jul kan det være ekstra kritisk om du bommer på åpningstidene.

Noen ganger kommer man jo på at man mangler både det ene og det andre, og da er det er det jo greit å vite når, og om dagligvarebutikken, ølsalget eller polet holder åpent.

Ikke ferdig med julestria helt ennå? Her er vår samleside for oppskrifter og smarte juletips!

Dette er Vinmonopolets åpningstider i romjula 2023:

  • Mandag 18/12 til kl. 18.00
  • Tirsdag 19/12 til kl. 18.00
  • Onsdag 20/12 til kl. 18.00
  • Torsdag 21/12 til kl. 18.00
  • Fredag 22/12 til kl. 18.00
  • Lørdag 23/12 til kl. 16.00
  • Julaften – Stengt.
  • 1. og 2. juledag – Stengt
  • Nyttårsaften 31/12 – Stengt

*De fleste vinmonopol åpner kl. 10.00.

I uke 52 har Vinmonopolet ordinære åpningstider fra og med 27.desember til 30.desember. Det kan bli folksomt på polet i dagene frem mot nyttårsaften, og om du har mulighet til det, anbefales det å ta pol-turen tidlig i uka og tidlig på dagen. De fleste vinmonopol åpner kl. 10.00.

For å være helt sikker på å unngå så mye kø som mulig, kan du også besøke vinmonopolet.no og se den praktiske oversikten de har over når ditt nærmeste Vinmonopol vanligvis er travelt. Oversikten viser de neste syv dagene.

Hvordan er ølsalget i romjula 2023?

I romjula er ølsalget mer eller mindre som normalt, og siden både julaften og nyttårsaften faller på en søndag, er ølsalget dermed søndagsstengt som vanlig på disse dagene.

Dette er dagligvarebutikkenes åpningstider romjula 2023

Det er store lokale variasjoner i hvor lenge butikker holder åpent i jula. Lille juleaften er butikkene åpne som vanlig. Både jule- og nyttårsaften er som nevnt på en søndag, så kun butikker som vanligvis holder søndagsåpent vil være åpne, men som regel med kortere åpningstid enn vanlig. Her anbefaler vi å sjekke med din lokale dagligvarebutikk.

Både første og andre juledag holder de fleste butikker stengt, med unntak av enkelte mindre butikker som vanligvis er søndagsåpne.

Første nyttårsdag en en helligdag, og derfor er butikkene stengt.