Hus

Hagemøbler 2022: Her er årets fineste modeller

hagemøbler billige hagemøbler fine hagemøbler hagemøbler 2022 vedlikeholdsfrie hagemøbler
Mange ønsker seg nye hagemøbler i år. Vi har trålet internett og funnet våre favoritter. (Foto: Netthandelen)

Med hagemøbler får du en innbydende uteplass som gjør sommeren lettere å nyte. Vi har samlet årets fineste hagemøbler.

Hagemøbler kommer i mange varianter. Komfortable sofagruppper, sittebenker, puter og parasoller gjør det hjemmekoselig på terrassen eller balkongen din og lar deg få maksimalt ut av sommeren sammen med gode venner og familie. 

De siste årene har det vært en økende trend for utesofaer i aluminium med puter som tåler et godt regnskyll.

I det norske klimaet er det flere fordeler med å ha en sofa i aluminium. Den er vedlikeholdsfri, ruster ikke, og er enkelt å holde i orden. Sofaene tåler å stå utendørs hele året, men putene kan med fordel tas inn når vinteren nærmer seg.

Det finnes lite som slår varme sommerkvelder utendørs. Forleng sommeren med en pergola, paviljong eller et hagetelt.

Plastrotting er også en trend som har holdt seg i mange år. I likhet med aluminium, så tåler de å stå ute og er enkle å vedlikeholde. Det eneste du trenger å gjøre er å vaske de av med såpevann og en klut.

For de som er opptatt av miljø og bærekraft, så er hagemøbler av bambus blitt veldig trendy. Vi har plukket ut noen skikkelig godbiter av bambus.

Vi har trålet nettet, og funnet våre favoritter til uterommet. I denne saken finner du billige hagemøbler, hagemøbler av aluminium, hagemøbler av rotting og hagemøbler av bambus. Her finner du også tilbehør som parasoller, tepper og annet som skaper et koselig uterom.

Hagemøbler i aluminium med puter som tåler et regnskyll

hagemøbler utesofa hjørnesofa aluminium quckdry
Faro sittegruppe fra Netthandelen er laget i aluminium og har Quick Dry-puter. (Foto: Netthandelen)

Mange sverger til Netthandelen når de skal gjøre et godt kjøp på billige hagemøbler. Det er ikke så rart. Kvaliteten er god og designet er fint. Denne hjørnesofa-gruppen heter Faro. Den er laget i aluminium og tåler derfor norsk sommervær veldig godt. Det beste denne er at putene kan ligge ute selv om det regner.

Putene er laget i skum med putetrekk i kunststoffet olefin. Olefin er motstandsdyktig mot smuss, tåler og en regnskyll og tørker veldig raskt.

Netthandelen har Norges største utvalg av billige utemøbler. Nettbutikker har en rekke ulike farger og modeller slik at du finner hagemøbler som passer ditt behov. Se hele utvalget her.

Lei av å ta inn og ut sofaputene?

Sofaer med Quick Dry-puter

Annonselenke
 • hagemøbler utesofa hjørnesofa aluminium quckdry

  Faro sofagruppe 135 cm x 135 cm inkludert bord

  11 990 kroner
  Faro sofagruppe er en kompakt sofa som måler 135 cm x 135 cm. Bord inkludert.
 • Weldon hjørnesofa med 5 seter

  21.022 kroner
  Weldon hjørnesofa fra Brafab med komfortable, funksjonelle puter perfekte til utendørs bruk.
 • sofagruppe Lisboa netthandelen

  Lisboa spisegruppe 175 cm x 175 cm inkludert bord og sittebenk

  14 990 kroner
  Lisboa sittegruppe er en større sittegruppe på 175cm x 175 cm. Her er bord og sittebenk inkludert.
 • amadora quick dry sittegruppe

  Amadora sittegruppe sofa + to stoler + bord

  9990 kroner
 • hagestol Amadeus quick dry

  Amadeus hagestol med skammel – finnes i flere farger

  3990 kroner
 • Pembroke Lenestol Med Pute

  7930 kroner
 • solseng Mathea vedlikeholdsfri aluminium Quick dry tåler vann

  Athea solseng

  5990 kroner

Romatisk soffagruppe i aluminium

bolonia loungesett fra jotex
Bolonia loungesett fra Jotex er laget i aluminium og tåler å stå ute. (Foto: Jotex)

Ønsker du deg en romantisk stil, kan dette være loungesettet i fire deler være for deg. Det består av v sofa, bord og to stoler med uteputer. Loungesettet er laget i aluminium, så det tåler å stå ute hele sesongen, og er enkelt å stable når du skal sette det bort. Putene er laget i polyester og det anbefales å oppbevare putene på et tørt sted når de ikke er i bruk. Jotex har set stort utvalg av hagemøbler i forskjellige varianter. Se hele utvalget her:

bolonia hagemøbler to stoler sofa og bord

Bolonia loungesett fire deler

Materiale: Aluminium, glass, 100% polyester og skumgummi. Størrelse: Sofa: Høyde 87 cm, bredde 160 cm, dybde 72 cm, sittehøyde 46 cm, sittedybde 60 cm. Lenestol: Høyde 87 cm, bredde 65 cm, dybde 72 cm, sittehøyde 46 cm, sittedybde 60 cm. Bord: Høyde 46 cm, bordplate 60×116 cm. Putenes tykkelse er 6 cm.
Kjøp hos Jotex

Moteriktige hagemøbler i bambus

Senk hvilepulsen med hagemøbel settet i bambus.
Senk hvilepulsen med hagemøbel settet i bambus. (Foto: Jotex)

Hagemøbler i bambus er tilbake for fullt i motebildet. Ikke bar er bambus både lunt og koselig, men det har også mange fordeler. Bambus er noe av det mest bærekraftige vi har. Det vokser raskt, og kan hogges etter 1 til 5 år etter at treet ble plantet. Det er en hard tresort og tåler å stå ute. Ubehandlet bambus som brukes ute, får en nydelig gyllen farge med årene hvis du tar vare på det. Derfor er det viktig at du vasker møblene med såpe beregnet for bambus flere ganger gjennom sesongen. Det er viktig å ta inn bambusmøbler om vinteren.

Moteriktig og bærekraftig med bambus

Annonselenke

Vedlikeholdsfrie hagemøbler av rotting går aldri av moten

spisegruppe i rotting kunstrotting plastrotting
Mange sverger til møbler i kunstrotting. Ikke så rart. De er pene, klassiske og tåler både vær og vind. (Foto: Netthandelen)

Når du skal kose deg utendørs i sommer er det deilig å slippe å olje, pusse og rengjøre hagemøblene annen hver uke. Mange sverger derfor til vedlikeholdsfrie rottingmøbler. Det fine med disse er at de tåler vær og vind. Mange lar dem også stå ute på vinteren uten at det påvirke dem. Det fine med rotting er at det er både tidløst og klassisk på en gang. Rottingmøblene finnes både som spisegrupper og loungegrupper.

Hagemøbler i rotting for fest og avslapning

Annonselenke

Spisemøbler for de minnerike hageselskapene

hagefest er topp på sommeren når man skal kose seg
Finnes det noe hyggeligere enn å samle venner og familie til en skikkelig hagefest? Her er det mange gode minner som skapes. (Foto: Colourbox)

Kjøper du en spisegruppe med sofa, så får du det beste fra to verdener. Sofa til å slappe i, og et høyt stort bord som er langt mer praktisk å spise av enn et lavt loungebord. Derfor er det ikke så rart at mange velger denne løsningen fremfor å ha to sittegrupper; et loungeområde og et spisebord med spisestoler.

Annonselenke

Deilige solsenger og daybeds

daybed hage Hagemøbler rotting
Med en daybed har du alt du måtte trenge for å finne roen. God plass å strekke seg på og egen solskjerm som skygger for solen. (Foto: Netthandelen)

Å kunne legge seg ned med en god bok i en solseng er høydepunktet for veldig mange. Med en behagelig solseng på terrassen, får du sydenstemning i din egen hage eller terrasse.

Annonselenke

Parasoller i alle størrelser og fasonger

Nyt sommeren på varme solfylte dager og beskutt deg og dine for uv stråler med en praktisk parasoll.
Nyt sommeren på varme solfylte dager og beskutt deg og dine for uv stråler med en praktisk parasoll. (Foto: Netthandelen)

En parasoll beskytter deg mot skarpe solstråler og uanmeldt regn. Hvis du har en stor terrasse, er en hengeparasoll midt i blinken. Da kan parasollfoten plasseres i god avstand til sittegruppen, mens parasollen gir deg en stor og god skygge.

Annonselenke

Trekk til hagemøbler

trekk til hagemøbler

Trekk til hagemøbler i flere størrelser

Med et beskyttende trekk til sofagruppen eller til bordet lever hagemøblene lenger og du slipper å rengjøre dem så ofte. Det finnes overtrekk i alle størrelser, og egne trekk til sofagrupper, bord og bålpanner. Trekkene er produsert av vannavstøtende polyester og beskytter hagemøblene mot regn og luftforurensning. 
Kjøp hos Netthandelen

Teppe til terrassen

uteteppe hage hagemøbler
Mange flytter stuen ut på sommeren. Da er det naturlig å innrede med et vakkert uteteppe. (Foto: Ellos)

Skap et koselig uterom med myke tekstiler, puter og tepper. Terrassen kan gjerne innredes som en stue og derfor har tepper på terrassen vært en trend de siste årene. Dette teppet fra Jysk er i polypropylen tar seg godt ut under spisebordet eller solsengen og gjør at terrassegulvet blir lunere å gå på.

uteteppe hage hagemøbler

Stort utvalg i utendørstepper

Kjøp hos Ellos

Lettstelte hagemøbler fra Ikea

Ikea hausten ny serie hagemøbler
IKEA Havsten er en ny serie av utendørsmøbler hos den svenske møbelprodusenten. (Foto: IKEA)

Ikea er en trendsetter når det gjelder hagemøbler og har et bredt utvalg av sittegrupper, loungemøbler og solsenger. Loungemøblene i Havsten-serien er modulbasert, slik at du kan sette sammen hagemøblene akkurat slik at de passer perfekt på terrassen eller balkongen din. Bruk modulen som en lenestol eller sett sammen flere til en 2- eller 3-seters sofa, eller kanskje en 6-seter, hvis du har mye plass og stor familie. I Havsten-møblene fra Ikea sitter du mykt og godt på luftige puter. Settet krever lite vedlikehold hvis du oppbevar putene innendørs om vinteren og dekker til møblene med et trekk beregnet for hagemøbler. 

Hagemøbler designet av Halvor Bakke

halvor bakke signatur collection hagemøbler
Halvor Bakkes Signature Collection hagemøbler er blitt svært populært med god grunn. (Foto: Bohus)

Ønsker du det lille ekstra på terrassen har den kjente interiør- og møbeldesigneren Halvor Bakke designet en kolleksjon med klassiske hagemøbler for Bohus. Signature Collection by Halvor Bakke består av hagemøbler med stor fleksibilitet og fine detaljer. Her kan du velge mellom frittstående sofaer og stoler, i tillegg til moduler som kan sette sammen så de passer til akkurat din uteplass. Alle møblene inkluderer to putetrekk, et mørkegrått og et naturhvitt, slik at du kan variere hvilket uttrykk du ønsker på møblene dine. Kanskje har du lyst til å bytte farge utover sommeren?

Møblene selges bare hos Bohus.

Finn mer inspirasjon til uterommet her