Pynt

Årets konfirmasjon: 7 tips til borddekking

Serviett brettet som hvit skjorte med rødt slips, samt detaljbilder av blomster, stearinlys, og servise fra borddekking til konfirmasjon.
Pynting og borddekking til konfirmasjon kan gjøres både enkelt, billig og med ditt helt eget preg. Vi har samlet 8 tips til borddekkingen.

Planlegger du konfirmasjon, men sliter med inspirasjon til borddekkingen? Her er tips til pynt av festbordet.

Det er mye å tenke på i planleggingen av en konfirmasjon, og det kan lette med gode ideer til DIY-prosjekt og løsninger på pynt en kan lage selv.

Her har vi derfor samlet billige, men vakre ideer til konfirmasjonsfesten som alle kan lage:

1. Bordkort laget av bark

Bilde av bark med navn på, brukt som navnelapp til borddekking i konfirmasjon.
Bark fungerer godt til mer en bare opptenning i peis. Her har en av våre lesere brukt den som navnelapper i konfirmasjon. Lurt, billig og ikke minst enkelt! (Foto: Marianne Cohen / privat)

– Dette ble svært godt mottatt av gjestene i en konfirmasjon i går, sier Marianne Cohen. Sølvpenn på baksiden av bark fungerte fint og alle tok med seg navnet sitt hjem.

Få mer inspirasjon og flere tips til borddekking her.

2. Bordpynt og servietter til konfirmasjon

Serviett brettet som hvit skjorte med rødt slips, samt detaljbilder av blomster, stearinlys, og servise fra borddekking til konfirmasjon.
Smarte tips til borddekkingen, og lure og billige løsninger på både servietter, lys og servise. (Foto: Lill Galdal Petersen / privat)

Lill Galdal Petersen deler tips til bordpynt fra hennes sønns konfirmasjon. Her har hun laget lysestaker av askebeger med røde lys som hun hadde surret sveisetråd rundt. Syltetøyglassene ble fylt med vann og lime, og pyntet med en blomst på toppen. I tillegg hadde hun store vaser med epler, lime og røde blomster. Det kostet lite og var dekorativt, sier Lill.

Lill har også laget flotte skjorter av servietter. Vil du lage like får du fremgangsmåten her:

Her får du fremgangsmåten på å brette slips av servietter:

Liker du å lage pynt av servietter? Se hvordan du bretter bunad av servietter.

3. Velg én hovedfarge til borddekking

Flott borddekking med rosa til konfirmasjon. Bord dekket med hvit duk, servise og rosa detaljer på lys, servietter og pynt.
Velger du deg ut én eller få farger til borddekkingen ender du opp med ett rent og harmonisk uttrykk, som her på konfirmasjonsbordet til en av våre lesere. (Foto: Wenche Gullstein Rian / privat)

Wenche Gullstein Rian har prøve-dekket bordet i anledning datterens konfirmasjon. Her har hun brukt lysestaker fra Fretex som hun har sprayet hvite, syltetøyglass pyntet med blonder og diverse annet.

Nærbilde av flott borddekking med rosa til konfirmasjon. Bord dekket med hvit duk, servise og rosa detaljer på lys, servietter og pynt. Midt på bordet og i bildet er det en bukett med hvite roser og rosa blomster.
Rosa går igjen i bprddekkingen i både duk, servietter, lys, dekor og blomster. (Foto: Wenche Gullstein Rian / privat)

Vil du ha flere ideer til borddekking og konfirmasjon finner du 10 ideer her.

4. Personlige bordkort

Bilde av mange personlige bilder limt på steiner med skrift. Alle samlet på ett hvitt bord.
Personlige bordkort brukt som navnelapper er en morsom, fin og billig idé! Finn frem deres beste minner og skriv på navn på personen du delte minnet med. (Foto: Lisbeth Berg/ privat)

Lisbeth Berg fant et bilde av alle gjestene sammen med konfirmanten i oppveksten hans, og fremkalte alle på nytt i sort/hvitt og samme størrelse. Så plukket hun stein ute og limte på klyper, og skrev navnet til gjesten rett på bildet.


– De ble veldig godt mottatt! Gjestene så på det som en veldig koselig og personlig gave fra oss, sier Lisbeth.

5. Pyntevaser av glassflasker

Spraylakkerer du gamle glassflasker fra vin eller brus kan du bruke dem som både vaser eller lysestaker.

En veldig lur idé er å bruke gamle vin- eller brusflasker som vaser eller lysestaker. Her er det helt opp til deg selv hvilke farger, blomster eller lys du vil gå for. Vil du gjøre det så billig som mulig kan du til og med gå ut i grøftekanten på jakt etter nydelige vårblomster til flaskene.

Du kan også slippe kreativiteten løs og spraye med forskjellige effekter som glitter, eller velge å spraye bare halve flaskene som på bildet over.

6. Lyslykter

Norgesglass eller gamle syltetløyglass som spraylakkeres, eller pyntes med bånd og lyslenker utgjør både nydelig og kreativ bordpynt.

Norgesglass, gamle syltetøyglass eller glass fra babymat blir flotte lyslykter og kan brukes som både lykter og vaser. Eventuelt begge deler om du bruker lyslykter som på bildet over.

7. Bordkort

Bilde av blå sirkel med perler og blå sløyfe av silkebånd til borddekking til konfirmasjon.
Navnelapper kan også være så kreative som denne laget av Vigdis Lystad med perler, streng og silkebånd.

– Jeg laget disse til sønnen min, med perler, streng og silkebånd, sier Vigdis Lystad.
Hun skrev navnet til gjesten på båndet og knøt det rundt servietten.

Invitasjoner til konfirmasjonen

Det første som må ut er invitasjoner så vi avslutter også med et kjempe flott tips til invitasjoner til konfirmasjonen.

I forslaget vårt pyntes invitasjoner lett opp med snøre og tørkede blomster. Her kan du slippe kreativiteten løs, velge blomster og konvolutter som passer borddekkingen, dressen eller eventuelt bunaden. Så er det bare å glede deg til å sende ut flotte hjemmelagede invitasjoner.

Mer inspirasjon til konfirmasjon:

Vi som elsker DIY-Prosjekter og Smarte Tips: Vil du se flere prosjekter som dette? Eller kanskje du vil dele noe du har laget med oss? Bli med i vår DIY-gruppe på Facebook!