Bakt hel hvitløk er en fantastisk måte å fremheve hvitløkens naturlige, søte og milde smak på, samtidig som du bevarer den rike aromaen. Når hvitløken bakes, blir de små feddene myke, kremete og nesten karamelliserte, noe som gir en helt annen opplevelse enn den rå eller stekte varianten. Den bakte hvitløken får en rund, søt smak som er perfekt å bruke som en del av en forrett, på smørbrød, eller som tilbehør til hovedretter.
Oppskrift på bakt hel hvitløk
5 min
4
Denne oppskriften er enkel, men resultatet gir en ypperlig dybde til måltidet. Når du baker hel hvitløk sammen med litt olivenolje og krydder, får du en fyldig og smakfull ingrediens som kan brukes i utallige retter. Hvitløken blir utrolig lett å presse ut, og du kan smøre den kremete, bakte hvitløken direkte på brød, blande den inn i sauser, eller til og med bruke den som en smakfull topping på pizza. Bakt hel hvitløk passer seg også til kjøtt og fisk er perfekt til middager, festlige sammenkomster eller som et ekstra element på tapasbordet. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no