Mat og drikke

Oppskrift på banankake med kremostglasur

Oppskrift på saftig, myk og smakfull banankake med en luftig kremostglasur.
Oppskrift på saftig, myk og smakfull banankake med en luftig kremostglasur.

Banankake oppskrift som er enkel, saftig og fløyelsmyk. Dette er kaken det passer perfekt å servere til de fleste anledninger!

Vil du kjenne på det søte liv uten dårlig samvittighet? Banankake må bare prøves og noen ganger kommer man over en oppskrift man ikke kan unnvære. Denne banankaken med kremostglasur er en av dem! Tenk deg kombinasjonen mellom myk, saftig og smakfull kake og en av de beste glasurene som finnes. Kaken har nemlig en fantastisk kremost-glasur smaksatt med litt lime. Kaken tar ca 1 time å lage og er perfekt til en hver anledning.

Saftig banankake med nydelig glasur

Frutimian.no har laget denne kaken med modne og overmodne bananer. Bruk gjerne bananer som har begynt å bli litt brune – det vil gi deg en saftig banankake som alle vil elske.

Ser du etter oppskrift på en saftig sjokoladekake? Her finner du oppskriften.

Oppskrift på banankake med kremostglasur

Tid
min
Porsjoner

Ingredienser

  • Kakerøren

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Glasuren

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Kaken

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en liten langpanne med bakepapir. Den jeg bruker her er på 30 x 25 cm.

2.

Del bananer og smør i mindre biter. Ta deretter bananene i en kjøkkenmaskin og mos bananene kjapt sammen. Hell dem over i en annen bolle.

3.

Ta egg og sukker i en ny bolle og pisk egg og sukker til eggedosis som er fyldig og luftig. Det tar 4-5 minutter. Skrap ned langs kantene en gang eller to.

4.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene (unntatt nøttene) og ha dem og melken i vekselvis mens mikseren går på forholdsvis lav hastighet.

5.

Rør inn bananene til slutt til du får en jevn røre. Ikke rør mer enn nødvendig. Det går helt fint selv om det er noen små banan klumper i røren.

6.

Grovhakk pistasjnøttene, rør dem inn i røren og kjør blandingen på rolig hastighet i et par minutter.

7.

Hell røren over i langpannen eller en smurt brødform og sett formen i stekeovnen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en trepinne for å se om den kaken er gjennomstekt.

8.

Stikk en tynn pinne midt i kaken. Kommer den tørr ut av kaken, er den ferdig.

9.

La kaken kjøle seg ned et par minutter til den er helt avkjølt. Du kan gjerne lage kaken dagen før servering.

10. Glasur

Når du lager glasuren har du kremosten og smøret i en mikser og pisker det sammen på høy hastighet til det blir glatt og kremete.

11.

Ha i melisen, vaniljesukkeret, flaksaltet og limesaften og pisk på lav hastighet i 30 sekunder. Så øker du hastigheten til full fart og pisker kraftig i 2 minutter.

12.

Fordel glasuren over kaken.

13.

Hakk opp pistasjenøttene og fordel dem rundt kantene av kaken.

Kenwood XL kjøkkenmaskin

Kenwoods XL-maskiner er ikke bare rå, barske og sterke, men samtidig lydsvake og elegante i deres design. Her får du det beste fra to verdener på ditt kjøkkenbord.
Kjøp hos Bakeren og Kokken

Alt du trenger til baking av banankaken:

Annonselenke

Les mer på våre temasider: