Shopping

Barbermaskin: Disse er best i test i 2023

Nærbilde av en person som bruker en elektrisk barbermaskin. Vi har samlet barbermaskinene som er best i test i 2023, velg blant merker som Braun, Philips og Remington.
Ute etter ny barbermaskin, eller kanskje din første elektriske? Vi har samlet barbermaskinene som er best i test i 2023. Velg blant merker som Philips, Braun og Remington. (Foto: Colourbox)

Vi har samlet barbermaskinene som er best i test i 2023. Velg mellom merker som Braun, Philips og Remington, hvorav et av merkene er en soleklar vinner.

Trimme skjegget eller barbere bort alt? En god barbermaskin er et redskap som er satt pris på av mange menn, men med et stort marked med forskjellige merker og utforminger kan valget om hvilken som er den beste være vanskelig. Skal man for eksempel velge en barbermaskin med folie eller roterende blader?

Vi hjelper deg med å finne den beste maskinen for deg, og har i tillegg samlet barbermaskinene som er kåret til best i test i 2023.

Liker du å gjøre gode kjøp? Her finner du alle våre «best i test»-saker.

Braun barbermaskin: Soleklar favoritt

Det er ingen tvil om hvilket barbermaskin-merke som er den største favoritten. Braun Series 7 får «best i test»-tittel av Wirecutter, Reviews og GQ.

Wirecutter hyller denne barbermaskinen og skriver blant annet at den gir en presis og komfortabel barbering, og passer de fleste ansikt.

Braun Series 7

Braun Series 7

Sjekk prisen her

Den nyere modellen, Braun Series 9, gjør det ikke noe dårligere i produkttestene og kaprer også en rekke «best i test»-titler. Men’s Health og Forbes skryter en hel del av denne maskinen. Og begge nevner at mens de tidligere hadde Braun Series 7 som sin favoritt, har nå Series 9 tatt over stafettpinnen.

premium
Braun Series 9

Braun Series 9

Sjekk prisen her

Remington: Beste budsjett

Er barbermaskinene fra Braun i det øvre prissjiktet for deg, er kanskje denne barbermaskinen fra Remington valget. Både Wirecutter, Reviews og CNN kårer dette til den beste billige barbermaskinen.

– Vi trodde ikke maskinen fra Remington kunne måle seg med Braun, men til den prisen er vi virkelig overrasket over prestasjonen, skriver Wirecutter som konkluderer med at dette er et svært godt valg for deg som er ute etter en billig barbermaskin.

beste billige
Remington F5-5000

Remington F5-5000

Sjekk prisen her

Philips OneBlade: Beste skjeggtrimmer

Når det kommer til skjeggtrimmer er det også stor enighet blant testsidene, og her er det Philips OneBlade som er en soleklar vinner. Den blir kåret til den beste av Man’s Health, GQ og Tek.

– En veldig god modell som både kan brukes som barbermaskin og skjeggtrimmer, skriver Tek om denne skjeggtrimmeren.

Beste skjeggtrimmer
Philips OneBlade

Philips OneBlade

Sjekk prisen her

Philips barbermaskin: Beste med roterende blader

Er du på utkikk etter en barbermaskin med roterende blader er det denne fra Philips som er anbefalt. Philips Series 9000 Prestige får også gode skussmål fra testsider som GQ og T3.

– En av de beste elektriske barbermaskinene man kan kjøpe for penger. Klart det krever en god del penger for å gjøre det, men du får en førsteklasses konstruksjon, tett barbering, smarte funksjoner og trådløs lading, skriver T3.

Philips Series 9000 Prestige

Philips Series 9000 Prestige

Sjekk laveste pris her

Hvordan velge barbermaskin?

 1. Type barbermaskin:
  • Roterende barbermaskin: Disse har typisk 3-4 runde blader som roterer. De er gode for menn med tett skjeggvekst og de som ikke barberer seg daglig.
  • Foliebarbermaskin: Disse har et tynt ark av metall (folie) som dekker bladene, og er designet for en tett barbering. De er gode for de som barberer seg daglig og har følsom hud.
 2. Strømkilde:
  • Batteridrevet: Kan være hendig for reising eller for de som ikke vil ha ledninger i veien.
  • Oppladbar: De fleste moderne barbermaskiner er oppladbare og kan brukes både med og uten ledning.
  • Nettdrevet: Disse må være koblet til en stikkontakt mens de brukes.
 3. Våt eller tørr barbering:
  • Noen barbermaskiner er designet for å brukes med barberskum eller gel, mens andre er for tørr barbering. Det finnes også maskiner som kan brukes både vått og tørt. Husk på dette når du velger barbermaskin.
 4. Vedlikehold:
  • Noen barbermaskiner krever regelmessig rengjøring, oljing og bytte av blader eller folie. Vurder hvor mye vedlikehold du er villig til å gjøre, og sjekk hvordan maskinen du vurderer skal vedlikeholdes.
 5. Ekstrafunksjoner:
  • Trimme-funksjon: Nyttig for trimming av skjegg, bart eller kinnskjegg.
  • Hastighetsinnstillinger: Gir mulighet til å tilpasse barbering etter skjeggtetthet og hudfølsomhet.
  • Reiselås: Hindrer maskinen i å slå seg på utilsiktet mens den ligger i bagasjen.
 6. Pris:
  • Barbermaskiner kommer i ulike prisklasser. Vurder budsjettet ditt og hvilke funksjoner og kvalitet du er ute etter. Det er ikke alltid at den dyreste er den beste for dine behov.

Les mer på våre temasider: