Shopping

Barnevogn: Disse er best i test i 2023

Barnevogn-test: Disse er best i test
Vi har funnet frem barnevognene som er best i test i 2023. Her finner du vogn enten du vil ha duo, klassisk, sportsvogn eller reisevogn, og fra merker som Stokke, Thule, Bugaboo, Cybex, Baby Jogger, UPPAbaby og Babyzen. Her finner du også testvinnere innen forskjellige kategorier, og til både jogging, flere barn, reise og fly. (Foto: Colourbox)

Stokke, Simo, Thule og Cybex er blandt barnevognene det søkes mest etter, men er de best i test? Vi avslører hvilke vogner som er best i 2023!

Å finne en barnevogn av høy kvalitet, til en god pris med riktige egenskaper for deg og ditt barn, er ikke bare-bare i et marked med flust av modeller og prisklasser. Det gode utvalget betyr heldigvis også mange gode barnevogner og du kan dermed være sikker på at du finner en som passer deg. 

Vi har samlet barnevognene som er best i test fra forskjellige uavhengige nettsider. Testvinnerne spenner fra klassiske barnevogner og duovogn til reisevogn, elektrisk vogn og sportsvogn. Dette er ekspertenes valg så her kan du være sikker på at du både får høy kvalitet og mye for pengene!

Liker du best i test-saker som dette? Her har du vår best i test-samleside med flere avsløringer av testvinnere.

Barnevogn, hva skal man velge?

Hva som er riktig barnevogn til deg, ditt barn og deres bruk er veldig forskjellig, men det er likevel ting du bør ta i betraktning før du kjøper:

  • Last: Skal du ha med deg tung last? Liker du for eksempel å gå til og fra butikken og ha matvarene i vognen, eller henter du flere barn i barnehagen med vogn? Husk da i tilfelle å velge en vogn med god oppbevaringsplass. 
  • Underlag: Skal du kjøre på varierende underlag og i ujevnt terreng? I tilfelle vil en vogn med større og grovere hjul være en fordel. 
  • Klima: Kommer du til å kjøre mye i snø? Her kan det være en fordel med større hjul da de store hjulene, til sammenligning med små, vil sikre at du ikke setter deg fast i snøen. 
  • Holdbarhet: Vil du ha samme vognen lenge? I tilfelle bør vognen ha muligheten for høyere vekt og utskiftning av deler. Som for eksempel til en sportsdel når barnet blir større.
  • Størrelse: Det kan være lurt å ha en tanke om riktig størrelse på vognen.Kommer du for eksempel til å ha med vognen på kollektivtransport, i bil eller på fly, eller har du lite bagasjerom i bilen? Da er det lurt å velge en vogn som lett slås sammen og tar liten plass sammenslått. 
  • Flere barn: Har du planer om flere barn? Da kan det være lurt med en barnevogn med mulighet for justeringer og ekstradeler som gjør det mulig å trille flere barn i samme barnevogn.  

Stokke barnevogn: Best i test for stil

Den får gode skussmål for både design og manøvrering, men det er designet Stokke Xplory X ender opp med å vinne en test for. Telegraph mener nemlig at dette er den stiligste vognen i 2023.

– Jeg gledet meg virkelig hver dag til å ta den med ut på trilletur, skriver den engelske nettavisen etter å ha testet Stokke Xplory X. De skryter også av enkle justeringer og synes det er lettvint å legge vognen sammen. Dette er barnevognen for den trendy og urbane «city slicker»-forelderen mener avisen.

Stokke
Vogn, Stokke® Xplory® X - Ruby Red

Vogn, Stokke® Xplory® X – Ruby Red

Pris akkurat nå: 8 900 kroner
Sjekk prisen hos Jollyroom

Thule barnevogn: Mest allsidig og best i test for småbarn

I det både Pricerunner.com, Goodhousekeeping.com og Babygearlab tester barnevogner i 2023 er det Thule Spring sportsvogn som blir vinneren. Det svenske merket, som for de fleste kanskje er best kjent som leverandør av takbokser, takstativ og sykkelvogner, lager altså også barnevogner. Og så populære har de blitt at de i skrivende stund troner øverst i søk, bare slått av Stokke og Simo.

– Den legges sammen «ultra-kjapt», har et komfortabelt sete og kvalitetsmaterialer, skriver barneutstyrstesterne Babygearlab. De skryter av en vogn, som takket være sin lille størrelse sammenslått, passer veldig godt for barnefamilier med liten oppbevaringsplass.

Wirecutter (New York Times) tester hele 15 barnevogner i et forsøk på å finne den beste i 2023 og kaller sportsvognen Thule Spring «den beste, mest allsidige og enkelt sammenleggbare barnevognen».

Thule Spring er en kompakt barnevogn som er et utmerket valg når en portabel barnevogn er førstevalget ditt, skriver den anerkjente testsiden. De berømmer barnevognen for å være både enkel og morsom å trille og det at den kommer seg frem over alt.

Goodhousekeeping beholder barnevognen på listen sin over de beste barnevognene i år som i fjor. De mener at Thule Spring er den beste barnevognen for småbarn (toddlers).

Finn inspirasjon: Hvordan pusse opp barnerom

Thule
Thule Spring Barnevogn Svart | Svart | 0-3

Thule Spring Barnevogn Svart | Svart | 0-3

Pris akkurat nå: 4 998 kroner
Sjekk prisen hos Jollyroom Gå til Den Lille Barnebutikken her

Cybex LIBELLE: Beste kompakte barnevogn med lav egenvekt

Goodhousekeeping mener Cybex Libelle er barnevognen for deg som ønsker en ultra-kompakt barnevogn med lav egenvekt. De skriver om barnevognen, med en egenvekt på bare 6.2 kilo, at den er fantastisk kompakt når den er sammenlagt og er enkel å reise med.

– Den klappes opp raskt også – alt du trenger å gjøre er å åpne den og gi den et kjapt rist, skryter de.

Cybex
Cybex Libelle Reisevogn 2023 (Moon Black)

Cybex Libelle Reisevogn 2023 (Moon Black)

Pris akkurat nå: 2 169 kroner

Bugaboo Donkey 5: Beste duovogn

En av barnevognene CBSNews mener er årets beste for foreldre med flere barn og som vil ha justeringsmuligheter, som for eksempel feste til bilsete og seter til flere barn, er Bugaboo Donkey 5.

– Vognen, som blir sett på som en av de mest luksuriøse, er en vogn som er super for foreldre med to eller tre barn – til og med tvillinger, og denne er det verdt å bruke litt ekstra penger på, mener nettsiden.

Bugaboo
Bugaboo Donkey 5 Mono Black / Midnight Black

Bugaboo Donkey 5 Mono Black / Midnight Black

Pris akkurat nå: 13 337 kroner
Gå til Pinkorblue her

Best i test til alle typer terreng: Baby Jogger City Mini GT2

Babyjogger City Mini GT2 – barnevognen som høres ut som en vogn laget for joggeturene, men som ikke er det – vinner flere barnevogn-tester i 2023. Både Wirecutter (New York Times) og CBSNews kårer nemlig barnevognen til best i test.

Til tross for at det var mange som kjempet om den gjeve tittelen hos Wirecutter er det Baby Jogger City Mini GT2 som blir vinneren. De mener vognen er utmerket i vanskelig terreng som grus og gress og sier at det er den enkleste vognen å slå sammen av alle barnevognene de har testet. Dette begrunner de blant annet med at den «latterlig enkelt» kan slås sammen med bare én hand.

– Best for: Dem som ønsker en større barnevogn som tåler forskjellige typer terreng, men som også er enkel å legge sammen, skriver nettsiden fra «The Big Apple». De kårer barnevognen til den beste for alle terreng.

Overrask barna; så enkelt lager du store såpebobler.

Baby Jogger
baby jogger Sportsbil City Mini GT2 Brick Mahogany

baby jogger Sportsbil City Mini GT2 Brick Mahogany

Pris akkurat nå: 5 155 kroner
Gå til Pinkorblue her

Beste for joggere: Thule Urban Glide 2 Jogging Stroller

– Vår favoritt-joggevogn og en god hverdagsvogn, skriver Wirecutter. De mener at om du først skal kjøpe en joggevogn, noe de poengterer at ikke er billig, er dette det beste valget. Dette begrunner de med at vognen er god til både jogging og hverdagsbruk, noe de mener ikke alle joggevogner er på grunn av en generelt høy vekt på disse.

Thule
Thule Urban Glide 2 Joggevogn, MajolicaBlue

Thule Urban Glide 2 Joggevogn, MajolicaBlue

Pris akkurat nå: 8 495 kroner
Sjekk prisen hos Jollyroom Gå til Jollyroom her

Bugaboo Fox 5: Best for røft terreng

Det er engelske Telegraph som liker Bugaboo Fox 5 så godt at de kårer den til den beste for røft terreng. Barnevognen var faktisk også uten tvil favoritten til en av dommerne i testpanelet, som likte den best av alle de testede barnevognene, og kalte den for «Dyson-versjonen av barnevogner».

Gratis oppskrift: Hvordan hekle søte bamser

Bugaboo
Bugaboo Fox 5 Graphite/Stormy Blue

Bugaboo Fox 5 Graphite/Stormy Blue

Pris akkurat nå: 16 491 kroner
Gå til Kjøpbarnevogn her

UPPAbaby Vista V2: Den beste kombivognen

Hos amerikanske Goodhousekeeping er det UPPAbaby Vista V2 som får tittelen «beste barnevogn» i 2023. De berømmer den blant annet for at den kan romme flere barn, er enkelt å manøvrere og holder i flere år.

– Denne barnevognen er super for dere som er førstegangsforeldre, foreldre til nyfødte eller for voksende familier, skriver de.

Også CBSNews er imponerte av barnevognen og kaller den den beste barnevognen med justeringsmuligheter for deg med baby.

– Denne premiumvognen kommer med massevis av ekstrautstyr, inkludert liggedel for nyfødte, et ekspansivt lagringsområde under setet (hvor du kan legge stellevesken din), et håndtak som kan forlenges og et imponerende fjæringssystem for behagelig kjøring, skriver CBS.

Goodhousekeeping fortsetter med å forklare hvordan vognen er full av muligheter for en stor eller voksende familie. Du har muligheten for to bagdeler samtidig og kan bruke den som tvillingvogn. Du kan også endre fra bagdel til to sittedeler eller en av hver etter hvert som barna vokser. Om du ønsker kan du også sette på kompatible bilstoler.

UPPAbaby
UPPAbaby VISTA V2 DUO - Grayson

UPPAbaby VISTA V2 DUO – Grayson

Pris akkurat nå: 9 790 kroner
Sjekk prisen hos Mimmis

Lag ditt eget vognteppe: Lær å hekle bestemorruter på få minutter.

Best i test reisevogn/ reisetrille: Babyzen YOYO2 Stroller

Babyzen YOYO2 får tittelen «beste barnevogn med lav vekt» hos Telegraph i det den engelske avisen tester barnevogner i 2023.

– Den har en egenvekt på bare 6kg, Babyzen YOYO2 legges også sammen til den er på størrelse med en ryggsekk, bæres enkelt over skulderen med medfølgende reim, får plass i kabinhyllen på fly; men til tross for alt dette føles den langt ifra spinkel, skryter Telegraph.

De mener dette, og materialvalg som gjør den «bygget til å vare» rettferdiggjør den litt høyere prisen. Og til tross for mange forsøk på kopier fra andre merker de siste årene er dette fortsatt den beste de har prøvd. Dette er med andre ord barnevognen for deg som vil ha en vogn du enkelt kan ta med på reise og fly.

BABYZEN YOYO
BABYZEN YOYO 2 Sportsvogn

BABYZEN YOYO 2 Sportsvogn

Sjekk prisen her

Les mer på våre temasider: