Shopping

Barnevogn: Disse er best i test

Barnevogn-test: Disse er best i test
Vi har funnet frem barnevognene som er best i test. Her finner du vogn enten du vil ha duo, klassisk, sportsvogn eller reisevogn. (Foto: Colourbox)

Når en barnevogn skal testes er det etter kriterier som sikkerhet, bruk, oppbevaring, vekt, sammenslåing og komfort. Disse er best i test!

Å finne en barnevogn av høy kvalitet, til en god pris med riktige egenskaper for deg og ditt barn, er ikke bare-bare i et marked med flust av modeller og prisklasser. Det gode utvalget betyr heldigvis mange gode barnevogner og du kan dermed være sikker på at du finner en som passer deg. 

Vi har samlet barnevognene som er best i test fra forskjellige uavhengige nettsider. Testvinnerne spenner fra klassiske barnevogner og duovogn til reisevogn og sportsvogn. Dette er ekspertenes valg så her kan du være sikker på at du både får høy kvalitet og mye for pengene!

Barnevogn, hva skal man velge?

Hva som er riktig barnevogn til deg, ditt barn og deres bruk er veldig forskjellig, men det er likevel ting du bør ta i betraktning før du kjøper:

  • Last: Skal du ha med deg tung last? Liker du for eksempel å gå til og fra butikken og ha matvarene i vognen, eller henter du flere barn i barnehagen med vogn? Husk da i tilfelle å velge en vogn med god oppbevaringsplass. 
  • Underlag: Kjøre på varierende underlag og i ujevnt terreng? I tilfelle vil en vogn med større og grovere hjul være en fordel. 
  • Klima: Kommer du til å kjøre mye i snø? Her kan det være en fordel med større hjul da de store hjulene, til sammenligning med små, vil sikre at du ikke setter deg fast i snøen. 
  • Holdbarhet: Vil du ha samme vognen lenge? I tilfelle bør vognen ha muligheten for høyere vekt og utskiftning av deler. Som for eksempel til en sportsdel når barnet blir større.
  • Størrelse: Det kan være lurt å ha en tanke om riktig størrelse på vognen. Kommer du for eksempel til å ha med vognen på kollektivtransport, i bil eller på fly, eller har du lite bagasjerom i bilen? Da er det lurt å velge en vogn som lett slås sammen og tar liten plass sammenslått. 

Liker du best i test-saker som dette? Her har du vår best i test-samleside med flere av saker som denne.

Sportsvognen som er best i test: Thule Spring Sportsvogn

I test hos både Pricerunner.com og Goodhousekeeping.com i deres tester av de beste barnevognene i 2022 er Thule Spring sportsvogn vinneren. Hos Goodhousekeeping.com får den tittelen «Beste barnevogn for småbarn (toddlers)». Dette er altså vognen de kårer til best i test for de litt større barna. Svenske Thule, som for de fleste kanskje er best kjent som leverandør av takbokser, takstativ og sykkelvogner, lager også populære barnevogner. Så populære at de, sammen med Simo, troner øverst i søk blant barnevogner i søkemotorer.

– Vårt testpanel elsker hvor intuitiv barnevognen var å bruke og å tilpasse, og likte godt den gode lagringsplassen og solskjermen, skriver Goodhousekeeping.com.

– Praktisk og enkel vogn å dytte med behagelig sete, som er skikkelig kompakt når den er lagt sammen, skryter Pricerunner.

Vognen har en vekt på drøye 10 kilo, noe Thule hevder er 30% mindre enn tradisjonelle vogner med tre hjul. Vognen kan også trille barn helt opp til 29 kilo, noe som ifølge Goodhousekeeping er mer en gjennomsnittet for denne typen vogner. Du kan også låse hjulene i front og har dermed valget mellom både svinghjul og hjul som er låst.

Finn inspirasjon: Hvordan pusse opp barnerom

Thule Spring Sportsvogn

Ny, fleksibel sportsvogn med masse funksjoner. Vognen pakkes raskt sammen med et enkelt grep. Den har et smart design og er enkel å frakte med seg og oppbevare. Justerbar ryggstøtte, med liggestilling og praktisk fempunktssele som gjør trilleturen sikker. Vognen har også fotstøtte, punkteringsfrie hjul, god fjæring og en romslig varekurv.
Sjekk prisen her

Best i test til alle typer terreng: Baby Jogger City Mini G2

Wirecutter (New York Times) har gjennomført en test av 13 forskjellige barnevogner i 2022. Vinneren er Baby Jogger City Mini G2. Også CBSNews kårer denne til vinner i samlingen sin over vognene med best bruker-tilbakemeldinger. De velger å kalle den for «beste vogn for alle typer terreng» i sin liste av de beste barnevognene i 2022

– City Mini G2 har alle egenskaper du trenger av en barnevogn i full størrelse, og oppfører seg som mye dyrere modeller, skryter Wirecutter om vognen.

De fortsetter med å begrunne valget av testvinner med at den har en imponerende måte å pakkes sammen på og alt dette til en flott pris. Videre får vognen ros for sin lette vekt som faktisk er den letteste i hele testen. De liker også at den er lett å pakke sammen, liten sammenpakket og lett å manøvrere. 

Overrask barna og lag store såpebobler sammen.

– Baby Jogger City Mini G2 har tre multi-terreng hjul designet for å gli over alt fra brostein til gjørmete veier, er en av beskrivelsene hos CBSNews.

Den oppgraderte versjonen har nå en innebygd fotstøtte, fjæring og, som forgjengeren, muligheten for en helt liggende posisjon. Barnevognen har også det som kanskje er markedets enkleste sammenfelling med sin «Quick fold technology». Vognen kan også justeres i ryggen etter hvert som barnet ditt vokser. 

Barnevogn best i test, Baby Jogger City Mini

Baby Jogger City Mini G2

Oppdatert versjon av den lette barnevognen Baby Jogger City Mini GT. Nå med innebygd fotstøtte, fjæring og nytt utseende på tekstiler. Kommer med mulighet for helt liggende posisjon, markedets enkleste sammenfelling, mulighet for justering etter alder på barn og punkteringsfrie hjul. Svingbart forhjul, håndbrems, romslig kurv og parkeringsbrems.
Sjekk prisen her

Best i test: Bugaboo Fox (3)

Vinneren av Klikk.no sin test av barnevogner i 2019 ble Bugaboo Fox, og «beste premiumvalg» av duovogner 2022 hos Pricerunner.se er Bugaboo Fox 3. Om vognen skriver Klikk.no at den bærer preg av at produsenten vil ha ned vekten og at til tross for at den ser spinklere ut gir den et solid inntrykk. 

– Låsing av hjulene, høydejustering av selene og innstilling av seteposisjonen er eksempler på hvordan ting bør gjøres, skriver de imponert.

De fortsetter med å skryte av at vognen er en drøm å manøvrere på trange steder og går så langt som å kalle den «overlegen på manøvrering».  

– Bugaboo Fox 3 utmerker seg mest med den herlige «kjørefølelsen». Den lettsvingte vognen ruller raskt på sine punkteringsfrie hjul, begrunner Pricerunner valget sitt med. De skryter også av at vognen blir kompakt når den er lagt sammen, er herlig å gå turer med og kan brukes til ulikt føre hele året.

Vongen blir kalt «ultralett» for enkel løfting og bæring. Fjæring i sentralledd sammen med store dekk sørger for en behagelig og støtfri tur for deg og barnet ditt. De populære, og gode vognene sikrer at barnet ligger godt hele trilleturen. Med vognen får du også justerbart styre, justerbar ryggstøtte og en romslig kurv under setet.

Best i test duovogner:

UPPAbaby Vista V2

Hos engelske Telegraph er det UPPAbaby Vista V2 som får tittelen «beste doble barnevogn 2022», eller beste duo-vogn som vi gjerne kaller det her. Dette er altså testvinneren for deg med en voksende familie eller flere små barn. Også hos Goodhousekeeping.com er det UPPAbaby Vista V2 som blir best i test. Den får tittelen «best overall» som betyr at det var jevnt over den beste vognen i testen deres.

– Ergonomisk og praktisk, en vinner for voksende familier, skriver Telegraph. De skryter av en lett tilgjengelig og romslig kurv under vognen, mulighet for ekstra høyt håndtak og kaller den «en drøm å trille».

– Vognen er knallgod for voksende familier – en nyfødt kan ligge i bagdelen, småbarn kan sitte i sittedelen og et eldre barn kan få plass på et brett festet bak på vognen.

De fortsetter med å forklare hvordan vognen er full av muligheter for en stor eller voksende familie. Du har muligheten for to bagdeler samtidig og bruke den som tvillingvogn. Du kan også endre fra bagdel til to sittedeler eller en av hver etter hvert som barna vokser. Om du ønsker kan du også sette på kompatible bilstoler.

Gratis oppskrift: Hvordan hekle søte bamser

Best i test barnevogn, UPPAbaby VISTA V2

UPPAbaby VISTA V2 Duo, Greyson

Med VISTA V2 er det enkelt å konvertere til en søskenvogn, og du kan ha med opptil tre barn i vognen. Gå fra enkelvogn til søskenvogn med to liggedeler eller to sittedeler (begge vendbare). Vognen er lett å manøvrere, har låsbare svingbare hjul foran, sikkerhetssele og stor kurv under vognen.
Sjekk prisen her

Britax Smile 3 Duovogn

Best i test av duovogner 2022 hos Pricerunner.se er Britax Smile 3 Duovogn. De skriver at for at en duovogn skal vinne best i test må den være god å trille, ha lang brukstid og være utrustet med alle funksjoner man trenger i hverdagen som småbarnsforelder.

«Romslig sittedel med høy rygg og høy maksvekt» er blant kommentarene om duovognen. De skryter også av en lang liggedel, stor kurv, en utmerket liggestilling på sittedel, en herlig «kjørefølelse» og at den er prisgunstig.

Vognen kommer med alt du trenger av en vogn fra fødsel og til barnet veier 22 kilo (cirka 4 år). Du får også med både bilstol og sittedel, og vognen er utrustet med 5-punkts sikkerhetsseler og justerbar nakkestøtte.

Britax Smile 3 Duovogn inkl Baby-Safe3 bilstol, Space Black

Lekker og praktisk duovogn som du kan bruke fra nyfødt og til barnet er ca 4 år. Vognen er slank med god fjæring og luftfylte hjul. Komplett duovogn med sportsvogn, bærebag og babybilstol og 5-punkts sikkerhetsseler. Maksvekt barn: 22kg.
Sjekk prisen her

Best i test elektrisk barnevogn: Cybex E-Priam

Cybex ble første på markedet med en elektrisk barnevogn, men ikke lenge etter kom produsenter som Emmaljunga også på banen med det som kanskje blir fremtidens vogner. Goodhousekeeping.com kårer vognen til den beste smart-vognen i sin test over barnevogner i 2022. Også Tek.no har testet den innovative barnevognen og kommer med solid ros.

– Er denne elektrisk? spør Tek. Ikke fordi vognen ikke presterer som den skal, men fordi den er nesten identisk med deres vanlige Priam-modell. De beskriver vognen som «lekker» og liker detaljene med rosegull på barnevognen. 

– Assisterer, men kjører ikke selv, skriver de om de elektriske egenskapene til vognen. Det finnes ingen knapper for bremsing eller hastighet, men vognen styrer selv assistansen du får ved hjelp av sensorer på håndtak. 

Barnevognen kommer med en egen app som lar deg sjekke batteri, aktivere vippefunksjon og kontrollere støttenivå. Det kanskje mest geniale med vognen er at den har en egen vuggefunksjon hvor vognen beveger seg frem og tilbake og gjenskaper en mild vuggende bevegelse. Når du kommer til oppoverbakker vil vognen selv slå inn assistanse og legger til kraft – plutselig er ikke den slitsomme bakken på vei hjem fra butikken lenger noe problem. Også i nedoverbakker vil barnevognen hjelpe med bremsing. 

Lag ditt eget vognteppe: Lær å hekle bestemorruter på få minutter.

Tek.no mener også at vognen, som kan brukes helt til barnet er 4-5 år gammelt (22 kilo), har en solid batteritid. De nevner også at den er enkel å slå sammen – selv med bare én hånd, og har god demping.

Barnevogn best i test: Cybex E-Priam

Cybex E-Priam

En av de første elektriske vognene på markedet med egen vuggefunksjon og assistent som hjelper deg både opp og ned bakker. Vognen kommer som sportsvogn, duovogn og med kompatibelt bilsete.
Sjekk prisen her

Best i test reisevogn/ reisetrille: BABYZEN Yoyo2 Stroller

Babyzen Yoyo 2 får tittelen «beste reisevogn» hos Goodhousekeeping.com.

– Vår lab-ekspert anbefaler Yoyo2 til reise fordi den er kompakt samtidig som den er slitesterk, skriver nettsiden om vognen.

De fortsetter med å begrunne valget med at den er tillatt på fly, har en praktisk bæresele om du vil bære den over skulderen samt en praktisk, liten veske hvor du kan oppbevare eiendelene dine. De skryter også av manøvrering og hvor enkel den er i bruk. Videre er de imponert over hvor lett den legges sammen samt hvor pålitelig de opplever at den er.

Den praktiske barnevognen veier drøyt 6 kilo noe som betyr at du, ifølge leverandør, kan ta den med i de fleste kabinhyller. Vognen har justerbar rygg, rask folding og utfolding, dreiehjul og kan brukes som duovogn med 0+ bagdel.

BABYZEN Yoyo2

Praktisk vogn til reise og hverdag med kompakt design som passer både i bagasjerommet på bil og i kabinhylle på flyet!
Sjekk prisen her

Les mer på våre temasider: