Bolig

Bensindrevet motorsag: Disse er kåret til best i test

Best i test bensindreven motorsag: Collage av motorsager fra Husqvarna, Stihl og Echo.
Bensindrevne motorsager er pålitelige og driftsikre. Vi har funnet modeller fra Husqvarna, Stihl og Echo som alle er best i test. (Foto: ABC Guider/ Herman Arneberg Johnsen)

Trenger du en skikkelig kraftig motorsag, er de bensindrevne variantene veien å gå. Disse modellene fra Husqvarna, Echo og Stihl er best i test!

Bensindrevne motorsager har overlegen kraft og fleksibilitet, noe som gjør dem ideelle for en rekke tøffe skogsarbeidsoppgaver, fra felling av store trær til kutting av tykk ved. Disse motorsagene lar brukeren arbeide uavbrutt i lengre perioder ved enkelt å fylle på mer bensin, noe som er en stor fordel sammenlignet med de batteridrevne variantene.

Robust konstruksjon og evne til å håndtere vanskelige kutt gjør dem til et foretrukket valg for profesjonelle skogsarbeidere og landeiere som krever pålitelig ytelse under utfordrende forhold. Til tross for behovet for regelmessig vedlikehold, tilbyr den bensindrevne motorsagens kraft og autonomi en uovertruffen verdi for de som trenger maksimal effektivitet og uavhengighet i sitt arbeid med trebehandling.

Passer batteridrevne motorsager bedre for ditt bruk? Disse elektriske motorsagene kommer best ut i testene

Vi har funnet et knippe gode motorsager i ulike størrelser og prisklasser, som alle har til felles at de har kommet godt ut av diverse tester.

Stor bensindrevet motorsag fra Husqvarna

stor – for øyeblikket utsolgt
Husqvarna 455 Rancher

Husqvarna 455 Rancher

Pris akkurat nå: kroner

Denne motorsagen fra Husqvarna er en skikkelig rugg, og ble kåret til «best heavy-duty»-motorsag av The Spruce, der den får pluss for å være veldig kraftig og pålitelig, men litt trekk for å være stor og ganske tung. Hos Forestry.com, skriver anmelderen blant annet at den har en eksepsjonell kombinasjon av kraft og manøvrerbarhet. Popular Mechanics utroper den også til den beste «heavy-duty»-motorsagen i sin test.

Den har en kraftig totaktsmotor med 55.5 cm³ sylindervolum, og er laget for å ha lite vibrasjon. Rett og slett et skikkelig arbeidsjern for skikkelige arbeidsfolk.

Mellomstor bensindrevet motorsag fra Husqvarna

Mellomstor
Husqvarna 440 Motorsag

Husqvarna 440 Motorsag

Pris akkurat nå: 7 449 kroner
Gå til Duab her

USA Today utroper denne til den beste bensindrevne motorsagen i sin test av motorsager, hvor de skryter av hvor kraftig den er samt hvor enkel den er å starte og bruke. De gir derimot litt trekk for å ha opplevd litt girproblemer. Med sylindervolum på 40.9 cm³ og noe lettere vekt enn 455-modellen til Husqvarna er denne en fin mellommodell.

Liten bensindrevet motorsag fra Echo

liten
Echo motorsag CS-310ES

Echo motorsag CS-310ES

Pris akkurat nå: 6 599 kroner
Gå til Homestore her

Denne vesle motorsagen er et fint alternativ om du ikke trenger det aller største og beste, men heller trenger en pålitelig og lett motorsag til mindre arbeidsoppgaver. USA Today skryter av at den er lett å bære og starte, og kaller den en god motorsag for småjobber.

Popular Mechanics utroper den til den beste motorsagen til hagearbeid, og skriver at den er en kompakt og rimelig motorsag til å trimme trær og andre enkle jobber. The Spruce er også imponert over denne modellen, og mener det er «overall» den beste bensindrevne motorsagen i sin test, men gir den litt trekk for at den kan være vanskelig å starte på kalde dager.

Liten bensindrevet motorsag fra Stihl

liten – for øyeblikket utsolgt
Stihl MS 171

Stihl MS 171

Pris akkurat nå: kroner

Forestry.com er imponert over denne lille motorsagen fra Stihl, og skriver at den er en bensingjerring motorsag med et veldig godt luftfilter som passer perfekt til hagearbeid. Dette er en pålitelig og rimelig liten sak!

Hvilken type motorsag bør du velge?

Om du bør gå for en motorsag drevet av bensin eller elektrisitet, avhenger helt av hvilke behov du har og hvordan du planlegger å bruke motorsagen. For å gjøre valget litt enklere har vi samlet tre fordeler og tre ulemper med bensindrevne motorsager:

Fordeler:

  • Kraft og effektivitet: Bensindrevne motorsager er generelt kraftigere enn batteridrevne alternativer. De kan takle tykkere trær og vanskeligere skogsarbeid effektivt.
  • Lengre driftstid: Med tilgang til bensin kan du jobbe lengre perioder uten å måtte ta pauser for å lade, ettersom det bare er å fylle på mer bensin.
  • Fleksibilitet i bruk: De er ikke avhengige av tilgjengeligheten av strømkilder for lading, noe som gjør dem ideelle for bruk i avsidesliggende områder.

Ulemper:

  • Støy og vibrasjoner: Bensindrevne motorsager er støyende og produserer betydelige vibrasjoner, noe som kan være ubehagelig over tid.
  • Vedlikehold: Krever mer regelmessig vedlikehold, inkludert rengjøring av luftfilter, skifte av tennplugger og vedlikehold av drivstoffsystemet.
  • Utslipp: Produserer utslipp av skadelige gasser, som gjør dem mindre miljøvennlige sammenlignet med batteridrevne alternativer.