Shopping

Best i test: Digital badevekt

Person står på badevekt
Dette er ikke din bestefars badevekt. Se hvilke smarte badevekter som er best i test! (Foto: Colourbox)

I 2022 er en ny badevekt både lekker og smart, med nyttige funksjoner helt ut til tåtuppene!

Smart eller dum badevekt? Vi lever i en tid hvor det stadig blir mer normalt å måle alle aspektene ved helsen vår ned til den minste detalj. Spesielt smartklokker og smartarmbånd har vært en viktig del av vår nye datastyrte treningshverdag, hvor merker som Fitbit leder an i fitness-revolusjonen.

Når det også finnes smarte dingser som måler alt fra kaloriinntak gjennom Co2 i pusten din til glukose-nivået i blodet ditt, er det vel ikke overraskende for noen at også badevektene stadig blir smartere og mer app-styrte.

I disse dager er de fleste digitale badevekter mer enn bare en plate du står på som forteller deg vekten din, som jo ikke er så radikalt annerledes enn de enda eldre analoge badevektene med pil. Nå har nemlig badevektene flere smarte funksjoner, som synkronisering med app, automatisk BMI-beregning, ja til og med svangerskaps-tracking.

I denne guiden skal vi ta en nærmere titt på de beste badevektene på det norske markedet!

Liker du best i test-samleartikler som disse? Her finner du alle vi har skrevet.

Disse er best i test:

Det finnes en hel haug av «smarte» badevekter til salgs, og det kan være vrient å navigere seg gjennom badevekt-jungelen for å finne den som passer best til ditt bruk. Vi har saumfart internett etter tester av digitale badevekter, og samlet de som nevnes oftes og i mest positive ordlag.

Withings Nokia Body+

Testvinneren:

Withings Body+

Sjekk prisen her!

Denne vekten er best i test hos både goodhousekeeping.com og techgearlab.com, og får skryt for gode funksjoner og stor kompatibilitet.

Ekspertene anbefaler å veie seg om morgenen, etter man har vært på toalettet, og da uten klær på. Da er det neimen ikke så dumt at denne baderomsvekten kan fortelle deg værmeldingen om du har koblet den til WiFi. Så kan du avgjøre hva du skal ha på deg den dagen, i henhold til hva slags vær det er meldt. Det er det jo tross alt greit å vite når du står der kliss naken på morgenkvisten.

Designet er stilrent, men techgearlab.com trekker bittelitt for at den er i overkant for stor for enkeltes smak.

Withings Nokia Body+ holder oversikt over vektutviklingen din, samt fettprosenten og hvor hydrert du er. Du kan enkelt koble den til Apple health-appen, eller en av de over 100 andre helse-appene den er kompatibel med.

Disse smartklokkene er best i test

Withings Body Cardio

Vinner presisjonstest:

Withings Body Cardio

Sjekk prisen!

Denne vekten kommer også fra produsenten Withings, og er best i test i digi.no sin test av smarte badevekter.

De skriver at «Withings’ mest avanserte badevekt er ikke bare den som ligger nærmest vår referansevekt både hos menn og kvinner i testpanelet, men dette er også den vekten i testen som gir likest resultat hver gang i vår presisjonstest – både for vekt, kroppsfett, muskelmasse, benmasse og vann i kroppen.»

Kobler du den til WiFi kan Withings Body Cardio holde følge med vekten for opptil 8 personer, gjennom appen Withings Health Mate.

Digi.no gir også pluss for at det er den eneste badevekten de testet med oppladbare batterier, kontra utskiftbare alkaliske batterier.

Eufy C1

Billig og bra:

Techradar.com har testet denne vekten, og kaller den “lett en av de beste” av alle smartvektene de har prøvd. De trekker frem hvor lite «fuss» det er med den, som gjør det å måle vekt til en enkel og ukomplisert sak.

Med Eufy-appen kan du ta et bredt spekter av nyttige målinger av kroppen din, som BMI, vannmengde, muskelmasse, benmasse, metabolisme og visceralt fett. Du kan også koble vekten til tredjepartsapper som Fitbit, Apple Health og Google Fit.

– Til tross for sine imponerende spesifikasjoner og svært gode ytelse, er Eufy Smart Scale C1 også overraskende rimelig, skriver Techradar.

Garmin Index S2 Smart Scale

For storfamilien:

Garmin Index S2 Smart Scale

Sjekk prisen!

Denne badevekten kommer godt ut i testene til både digi.no og goodhousekeeping.com, som begge trekker fram at den kan lagre opp til 16 ulike profiler. Med andre ord en god løsning om du bor i generasjonsbolig eller byens største kollektiv.

Dette er en god vekt å skaffe seg om du allerede har en smartklokke fra Garmin, som sømløst kan koble seg til Garmin Index S2 Smart Scale og holde følge med vekten din. Da får du samlet all statistikk for trening, søvn og vekt på ett sted.

Disse pulsklokkene er best i test

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Uslåelig på pris:

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Sjekk prisen!

Techradar kaller denne smartvekten for «smarthjemteknologi på sitt beste». Xiaomi har blitt et kjent merkevare for nordmenn, blant annet gjennom produsentens etterhvert svært så populære produkter, som EL-sparkesykler, telefoner, robotstøvsugere, airfryere og en lang rekke annen husholdningselektronikk.

Vekten er i et solid og enkelt design, og kobles enkelt til en app som gir deg det meste du trenger av data om kroppen din. Det virkelige salgspunktet for denne smartvekten er riktignok prisen, som uten tvil gjør denne lille vekten til en sterk utfordrer.