Shopping

Vintersko og støvler til barn: Disse er best i test i 2023

Bilde av barn på akebrett, ute i snø, med sorte og rosa vintersko(cherrox) og rosa vinterbukse. Vi forteller hvilke støvler og vintersko som er best i test til barn i 2023, fra merker som Kavat, Sorel, Crocs, Bisgaard og Helly Hansen.
I et land som vårt, med mildt sagt varierende vintre og vær holder det ikke med bare én type vintersko. Vi har funnet frem vinterskoene og støvlene til barn og junior som har blitt kåret til best i test i 2023. Her finner du vinnere fra både Sorel, Kavat, Helly Hansen, Crocs og Bisgaard. (Foto: Colourbox)

Skal du kjøpe støvler, cherrox eller vintersko til barn? Disse, fra blant annet Sorel, Kavat, Bisgaard og Helly Hansen, er best i test i 2023!

Vintersko til barn beregnet til bruk i barnehage og skole er ikke som vintersko til andre anledninger. De skal i de fleste tilfeller tåle langt større påkjenninger og større mengder vann, kulde og bevegelse for å holde små føtter både tørre og varme.

Vi har sett på testene som tar for seg vintersko, og samlet skoene ekspertene kårer til best i test i 2023. Her har både støvler, cherrox og vintersko blitt vurdert under strenge kriterier – alle fra uavhengige og pålitelige kilder.

Vil du lese flere best i test saker? Her er vår samleside med alt vi har skrevet av best i test-artikler.

Sorel vintersko til barn: Barnesko med anbefalt-stempel

Én av fem utvalgte og anbefalte vintersko til barn hos Reviewed er Sorel Big Kids Youth Flurry. De liker at skoen er vanntett, holder snøen ute og at den har en fleksibel såle.

Sorel er et populært merke også her i Norge og på søket «vintersko barn» er det bare Viking som får flere søk enn Sorel. Vintersko skal tåle lek enten det er snø eller bart, regn eller vind. De må med andre ord tåle en trøkk, være vind- og vanntette og godt fôret. For å vinne tittelen best i test blant vintersko har du med andre ord litt av noen kriterier du må innfri på.

Vanntett
Sorel Big Kids' Youth Flurry

Sorel Big Kids' Youth Flurry

Varmfôrede og vanntette vinterstøvler med skaft i et slitesterkt syntetstoff med PU. Innerstøvel i filt for suveren varme og nedredel i gummi.
Sjekk prisen her

Kavat vintersko: Barneskoen som er best til «bakkene»

– Det er ikke mye svenske Polarn O. Pyret ikke kan om dårlig vær, mener Independent i det de kårer vinterskoene fra Polarns eget merke Kavat til «beste sko til bakkene» i 2023.

Skoene som er frie for Teflon, fluor og PTE er i tillegg organiske. Nettsiden begrunner best i test-tittelen med helt vanntette sko som tåler «alt til og med den hardeste vinter kan by dem på».

Mangler du mer utstyr til barnehage og skole? Her er vinterklærne og utstyret som er best i test til barnehage og skole.

Vanntett
Kavat waterproof snow boots

Kavat waterproof snow boots

Snowboot Idre WP fra Kavat er en smidig, sporty og vanntett vinterstøvel. Uten teflon, PTFE og andre fluoriserende hydrokarboner.
Sjekk prisen her

Helly Hansen best i test-vintersko: Barnas favoritt

Britiske Independent har lagt sin elsk på vinterskoene Helly Hansen JK bowstring boot til barn, som de kårer til best i test i 2023.

– Disse ser kanskje ut som joggeskoene barnet ditt ville tatt på seg når de skal i parken, men de er faktisk noen små vinter-mirakler, skryter nettsiden.

Førsteplass tildelingen begrunner de med at alle barna i dommerpanelet synes disse var de mest komfortable av alle skoene de testet. Dette takket være en utmerket ankel-støtte og dempet midtsåle – noe Independent mener betyr at vinterskoene kan brukes hele dagen, uten klaging.

Vanntett
BOWSTRING BOOTS HELLY TECH® BARN

BOWSTRING BOOTS HELLY TECH® BARN

Bygget for lek i snøen; helt vanntette med HELLY TECH®-membran, og isolert med varm 200 gram PrimaLoft® for å holde føttene myke og varme.
Sjekk prisen her

Best i test lette gummistøvler: Crocs Handle it

Det er ikke bare sandaler Crocs får til. Også gummistøvlene deres blir snakket varmt om hos flere. I dette tilfellet er det Glamour som kårer støvlene fra Crocs til årets beste i 2023 og hos Momlovesbest.com blir de kåret til «best lightweight» som vil si at de er nettsidens førstevalg når det kommer til lette gummistøvler.

– Enkle å ta på, tilgjengelige i syv farger; logo i refleks for sikkerhet, oppsummerer Glamour i det de kårer støvlene til best i test. De liker at støvlene er enkle å ta på for barnet selv og er sikre på at støvlene har det de trenger for å holde små barneføtter tørre i vått vær.

Guide: Dette mener fysioterapeuten for barn at det er viktig å tenke på når du velger skolesekk.

Beste lette støvel
Crocs Handle it

Crocs Handle it

– Vanntette regnstøvler
– Helt formstøpt i Croslite™-materiale for en superlett følelse og komfort
– Reflekslogo på hælen
Sjekk prisen her

Best i test vinterstøvel (Cherrox): Bisgaard Thermo

Tidligere nevnte vi at det var Viking og Dock Boot som ble kåret til best i test i kategorien cherrox hos Klikk. I år er det derimot de ull-fôrede støvlene Bisgaard Thermo som blir kåret til best i test hos den New York baserte nettsiden The Strategist.

– Disse ull-fôrede stølene holder seg veldig varme om vinteren, har en av deres dommerpanel uttalt til nettsiden. Dommeren liker også den fleksible sålen og at de er en fin mellom-sesongene-sko fordi de ikke er hverken klumpete eller store.

Best i test vinterstøvel
Bisgaard Thermo

Bisgaard Thermo

Nå får du skoene på outlet-pris! Støvler til barn med for av 100% ull på innsiden. Støvlene er også fri for fluorokarbon; her er det brukt en bærekraftig vannavstøtende materialbehandling.
Sjekk prisen her