Shopping

Best i test: Vintersko og støvler til barnehage og skole

Bilde av barn med sorte og lilla vintersko og rosa vinterbukse som leger in snøen.
I et land som vårt, med mildt sagt varierende vintre og vær holder det ikke med bare én type vintersko. Vi har funnet frem vinterskoene til barn og junior som vinner testene og blir kåret til best i test, enten du er ute etter fôrede vintersko, cherrox eller støvler. (Foto: Colourbox)

På leting etter vintersko til barn i barnehage og på skole? Her har du vinterskoene, cherroxene og støvlene til barn ekspertene kårer til best i test!

Vintersko til barn beregnet på bruk i barnehage og skole er ikke som vintersko til jobb eller voksne. De skal i de fleste tilfeller tåle langt større påkjenninger og større mengder vann, kulde og bevegelse for å holde små føtter tørre og varme.

En dag i barnehage og skole kan foregå både ute i lekeapparat, søledammen, en snøhaug, på tur eller over lengre tid i sandkassen. Da er det viktig å ha gode sko. Vi har sett på testene som tar for seg vintersko, og samlet skoene ekspertene kårer til best i test. Her har både støvler, cherrox og vintersko blitt vurdert under strenge kriterier. Du finner vinnerne under.

Best i test vintersko til barn: Ecco

Vintersko skal tåle lek enten det er snø eller bart, regn eller vind. De må med andre ord tåle en trøkk, være vind- og vanntette og godt fôret.

For å vinne tittelen best i test blant vintersko har du med andre ord litt av noen kriterier du må innfri på. Vinneren hos svenske Testfakta.se er Ecco Snow Mountain med hele 9,1 av 10 mulige poeng i deres test av vintersko.

– Den er vanntett, holder varmen best, tørker raskest og har nest best pusteevne av de testede skoene, skriver den uavhengige nettsiden.

Vil du lese flere best i test saker? Her er vår samleside med alt vi har skrevet av best i test-artikler.

Annonselenke

Best i test Cherrox: Viking og Dock Boot

Støvler med fôring, termostøvler eller cherrox – kjær, fôret støvel har mange navn. Uansett hvilket navn du velger å bruke er det i hvert fall snakk om støvler med fôr. Med andre ord et par ultimate vintersko for slaps og våte, men kalde, dager i barnehage og på skole.

Termostøvlene som er best i test hos Klikk.no er Dock Boot og Viking Frost Fighter. Begge får 5 av 6 øyne på terningen. Øverst på listen står Dock Boot.

– Varm, god passform, god støtte for foten, skriver Klikk.no om de fôrede støvlene fra Dock Boot.

– Varm, gode tekniske egenskaper, god støtte for foten, skriver de om cherroxene fra Viking.

Mangler du mer utstyr til barnehage og skole? Her er vinterklærne og utstyret som er best i test til barnehage og skole.

Annonselenke

Best i test gummistøvler: Crocs og Viking

Pricerunner.dk har gjennomført en test av støvler til barn 2022. Her var det Crocs Handle it gummistøvler som ble utnevnt til best i test. Hos Momlovesbest.com blir de kåret til «best lightweight (beste lette støvler)». Støvlene finnes i mange spreke farger og selges i tillegg til en veldig hyggelig pris.

Annonselenke