Hus

Billig ovnsvifte: Få mer varme ut av vedovnen

Bilde av to enkle ovnsvifter fra Jula (Anslut) på toppen av en peisovn med steinvegg i bakrgunnen. Vi har funnet frem de billigste ovnsviftene i skrivende stund.
En ovnsvifte vil spre varmen fra vedovnen ut i rommet i stedet for opp i taket. Her har du guiden som sikrer at du finner den billigste ovnsviften på markedet. (Foto: Jula/VidaXL)

Med en ovnsvifte på toppen av vedovnen sprer du varmen til større deler av hjemmet. Slik kan du enkelt spare strøm på oppvarming.

Mange av oss er opptatt av å spare mest mulig strøm og få mest utbytte av de varmekildene vi har i hjemmet. Tenker du likt og har du vedovn kan det lønne seg å gå til innkjøp av en ovnsvifte. Disse drives av ovnens egen varme og sprer varmen ut i rommet i stedet for opp i taket. Slik får du en jevnere temperatur i hele hjemmet. Og det aller beste; den går ikke på strøm!

Vi har tatt utgangspunkt i prissammenligningstjenesten hos Klarna og samlet de rimeligste ovnsviftene på markedet akkurat nå:

Billigste enkle
Rubicson Ovnsvifte

Rubicson Ovnsvifte

Ovnsviften, som måler 16 cm i diameter, starter ved 60 °C og tåler temperaturer på opptil 300 °C.
Pris nå: 500 kroner hos Kjell & Company
Her får du den til laveste pris

Forresten! Vil du ha fler tips og triks hva angår varmekilder og strøm? Her finner du alt vi skriver om oppvarming.

Billigste enkle ovnsvifte

Vi har sjekket prissammenligningssiden Klarna og Prisjakt og under finner du den billigste enkle ovnsviften hos begge. Linken vil oppdateres automatisk og du vil derfor alltid finne Klarnas billigste kaminvifte.

Billigste enkle
Enkel ovnsvifte

Enkel ovnsvifte

Ovnsviften, som måler 16 cm i diameter, starter ved 60 °C og tåler temperaturer på opptil 300 °C.
Pris nå: 500 kroner hos Kjell & Company
Her får du den til laveste pris

Har du ikke vedovn? Med en varmepumpe kan du halvere strømforbruket; disse er best i test.

Billigste doble ovnsvifte til vedovnen

Vi har sjekket prissammenligningssiden Klarna og under finner du den billigste doble ovnsviften der. Linken vil oppdateres automatisk og du vil derfor alltid finne deres billigste kaminvifte.

Med dobbelt sett viftebladet kan du her spre varmen raskt i rommet og i flere retninger. Rommet varmes effektivt opp, og reduserer fyringskostnader. Viften plasseres i den retningen du ønsker varme og den settes i gang av varme via fotens kontakt med underlaget og trenger derfor ingen strømtilførsel.

Billigste doble
Dobbel ovnsvifte

Dobbel ovnsvifte

Ovnsviften starter ved 60 °C og tåler temperaturer på opptil 340 °C.
Pris nå: 499 kroner hos Billigmarkedet
Her får du den til laveste pris

Les også: Lag isbiter raskt og enkelt med de beste isbitmaskinene

Hvor får man kjøpt ovnsvifte?

På grunn av populariteten produktet har fått kommer det nå ovnsvifter hos et flertalls forhandlere, og både Jula, Biltema, Europris, Bauhaus, Obs Bygg, Clas Ohlson, Aduro og Anslut er navn som assosieres med de smarte viftene.

Les også: Disse robotstøvsugerne er best i test