Hus

Billig ovnsvifte: Få mer varme ut av vedovnen

Bilde av to peisovner med ovnsvifter på toppen. Dette er en effektiv måte å få mer ut av peisovnen din på.
En ovnsvifte vil spre varmen fra vedovnen ut i rommet i stedet for opp i taket. Her har du guiden som sikrer at du finner den som er best til ditt bruk. (Foto: Jula/VidaXL)

Med en ovnsvifte på toppen av vedovnen sprer du varmen til større deler av hjemmet. Slik kan du enkelt spare strøm på oppvarming.

Vi er fortsatt midt i en vinter som for de fleste nok dessverre blir husket for sine vanvittige strømpriser. Mange av oss er derfor opptatt av å spare mest mulig strøm og få mest utbytte av de varmekildene vi har i hjemmet. Tenker du likt og har du vedovn kan det lønne seg å gå til innkjøp av en ovnsvifte du kan sette på toppen. Disse drives av ovnens egen varme og sprer varmen ut i rommet i stedet for opp i taket. Slik får du en jevnere temperatur i hele hjemmet. Og det aller beste; den går ikke på strøm!

På grunn av populariteten produktet har fått kommer det nå ovnsvifter hos et flertalls forhandlere, og både Jula, Biltema, Europris, Clas Ohlson, Aduro og Anslut er navn som assosieres med de smarte viftene.

Under har vi samlet de rimeligste ovnsviftene på markedet akkurat nå:

Har du ikke vedovn? Da kan varmepumpe være et bedre valg for å spare strøm

Beste pris: Twin Fan ovnsvifte

Stillegående dobbel ovnsvifte til vedovner og kaminer som sprer varmen raskt i rommet i to retninger. Rommet varmes effektivt opp, og reduserer fyringskostnader.

Best pris: Enkel ovnsvifte fra Jula

Som den doble ovnsviften fra Jula aktiveres også denne ved 60 grader og tåler temperaturer opptil 340 grader. Denne har dog bare tre blader og er en mer diskret vifte som passer bedre til mindre vedovner.

Beste premiumvalg: Sunwind Airflow 928 med 2 vifter

Står vedovnen i et stort rom og du ønsker å fordele varmen i flere retninger, er denne kaminviften med to sett med blader det beste valget. Hver vifte har fire blader, så dette er en svært effektiv ovnsvifte. Takket være sin lave høyde kan Airflow 928 benyttes også i små ovnsrom.

Den starter ved 65 grader og tåler temperaturer opptil 345 grader. Ovnsviften er 210 millimeter lang og 180 millimeter høy, så vær sikker på at vedovnen din er stor nok før du kjøper.

Enkel ovnsvifte: 5-blads vedovnsvifte 

Enkel og effektiv ovnsvifte med fem blader som sprer varmen effektivt ut i rommet der peisovnen din står. Har oppstartstemperatur på ca. 60 °C.

Enkel vifte: Sunwind Airflow

Denne rimelige viften har to vifteblader og starter ved 65 grader. Den tåler temperaturer helt opptil 345 grader. Viften kan brukes på vedovn, dieselovn og gasspeis.

Les også: Lag isbiter raskt og enkelt med de beste isbitmaskinene

Dobbel ovnsvifte fra Jula

Denne doble ovnsvifta starter ved 60 grader og tåler temperaturer opptil 340 grader. Med dobbelt sett viftebladet kan du her spre varmen i flere retninger. Du bare plasserer viften i den retningen du ønsker varme. Viften settes i gang av varme via fotens kontakt med underlaget og trenger ingen strømtilførsel.

Les også: Disse robotstøvsugerne er best i test