Reise

Billig reise til Bulgaria: Opplev Burgaskysten

Bilde av Nessebar i Bulgaria som er en halvøy langs Burgaskysten. Her finner du billige reiser til Bulgaria til populære destinasjoner langs kysten som Nessebar og Sunny Beach.
Bulgaria er et populært feriested for mange som søker sol og varme. Landet som ligger ved Svartehavet kan kan blant annet by på den sjarmerende byen Nessebar. Her finner du billige reiser til Bulgaria, samt fem tips til hva du bør se og gjøre. (Foto: Colourbox)

Fra Sunny Beach til Nessebar. Oppdag Bulgarias mange skatter langs Burgaskysten ved å bestille billig reise her!

Bulgaria kan by på så meget, enten du drømmer om late dager på Sunny Beach, eller ønsker å utforske sjarmerende Nessebar. Burgaskysten er et populært reisemål for mange, og er i tillegg kåret til et av de billigste stedene for nordmenn å feriere!

Her finner du billige pakkereiser og restplass-reiser til Bulgaria. Vi gir deg også fem tips til hva du bør se og gjøre i det populære landet i Sørøst-Europa

Pakkereiser
Billige reiser til Bulgaria

Billige reiser til Bulgaria

Sjekk prisene hos Apollo

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hva kan man gjøre langs Burgaskysten i Bulgaria?

Burgaskysten er Bulgarias mest populære ferieområde med en rekke strandperler som Nessebar, Sunny Beach og Sozopol. Den beste tiden å reise til det populære ferieområdet er er mellom mai og september da temperaturene i Bulgaria i denne perioden sjeldent faller under 21 grader.

Restplasser
Billige reiser til Bulgaria

Billige reiser til Bulgaria

Sjekk prisene hos Restplass.no

Ikke overbevist om at Bulgaria er rett destinasjon for deg? Kanskje billige reiser til Tyrkia kan friste mer!

1. Sunny Beach

Sunny Beach er den mest kjente stranddestinasjonen langs Bulgarias kyst. Denne livlige feriebyen er kjent for sin lange, gylne strand, krystallklare vann, og et bredt utvalg av vannsportaktiviteter. Området er også berømt for sitt pulserende natteliv, med en rekke barer, klubber og restauranter.

Visste du at: Sunny Beach har fått navn sitt på grunn av områdets bemerkelsesverdige solrike klima. Med mer enn 1700 soltimer fra mai til oktober, er det et av de mest solrike områdene langs Bulgarias kyst.

2. Nessebar

Bilde av en gate i Nessebar hvor du ser havet på venstre side og noen hus på høyre side, og en strand i bakgrunnen. Her finner du billige reiser til Bulgaria til populære destinasjoner langs kysten som Nessebar og Sunny Beach.
Nessebar er en sjarmerende by som bør oppleves dersom man reiser til Bulgaria. Vi hjelper deg å finne billige reiser til landet.

En kort reise fra Sunny Beach finner du den antikke byen Nessebar, som også er på UNESCOs verdensarvliste. Nessebar er kjent for sin unike blanding av bulgarske og bysantinske ruiner, middelalderkirker, og sjarmerende trehus. Byen ligger på en liten halvøy, og er et perfekt sted for å gå på oppdagelsesferd i historiske gater, nyte tradisjonell bulgarsk mat, og ta fantastiske bilder.

3. Varna

Varna er en annen stor by langs kysten som er verdt et besøk. Byen er kjent for sitt arkeologiske museum som huser verdens eldste gullskatt, datert over 6 000 år tilbake. Varna tilbyr også vakre parker, en sjarmerende strandpromenade, og flere historiske steder, som romerske bad og Den hellige jomfru Maria-katedralen.

Montenegro er et annet spennende land som også er billig for nordmenn å feriere i, og her kan lese mer om Middelhavets «skjulte» perle, Montenegro!

4. Sozopol

Sozopol er en av de eldste byene langs den bulgarske kysten, kjent for sin bohemske sjarm og historiske gamleby. Byen er rik på kultur og historie, med godt bevarte trehus fra 1700- og 1800-tallet, smale brosteinsgater og fantastiske utsikter over havet.

5. Kaliakra

Kaliakra-kappen er et spektakulært naturområde og et naturreservat som ligger på en lang, smal odde i det nordøstlige Bulgaria. Området er kjent for sin dramatiske kystlinje, historiske ruiner, og muligheten til å observere sjeldne fuglearter. Det er også et populært sted for å se delfiner i deres naturlige habitat.

Her kan du lese om flere land som er rangert som billig for nordmenn å feriere i.

Bilde av ruiner ved en klippe i Kaliakra i Bulgaria. Her får du vakker utsikt over havet. Her finner du billige reiser til Bulgaria til populære destinasjoner langs kysten som Nessebar og Sunny Beach.
Det er ikke bare solfylte strender og sjarmerende byer Bulgaria kan by på. Kaliakra er et spektakulært naturområde som absolutt bør sjekkes ut. (Foto: Colourbox)

Her kan du lese om Albania som også er et land som byr på en billig ferie for nordmenn!

Ofte stilte spørsmål om Bulgaria

Er Bulgaria i Schengen?

Fra og med mars 2024 blir Bulgaria en del av Schengen, og man kan derfor reise til landet uten pass. Her finner du hele listen over landene du kan reise til uten pass.

Er Bulgaria trygt?

Generelt anses Bulgaria for å være et trygt land for reisende. Som i alle land, bør man ta vanlige forholdsregler for å beskytte seg mot lommetyveri, spesielt i turistområder og på offentlig transport. Det er alltid lurt å sjekke Regjeringens reiseinformasjon før man reiser for å få oppdatert informasjon om sikkerhet og eventuelle regionsspesifikke bekymringer.

Hvor ligger Bulgaria?

Bulgaria ligger i Sørøst-Europa på Balkanhalvøya. Landet grenser til Romania i nord, Serbia og Nord-Makedonia i vest, Hellas og Tyrkia i sør, og har en kystlinje langs Svartehavet i øst.

Hvilken valuta brukes i Bulgaria?

Valutaen som brukes i Bulgaria er bulgarsk lev (BGN). Selv om Bulgaria er medlem av EU har landet ikke adoptert euroen som sin offisielle valuta.

Kan man drikke springvannet i Bulgaria?

Kvaliteten på springvann kan variere fra sted til sted i landet. I mange byområder anses vannet for å være trygt å drikke, men det kan være forskjeller i smak og kvalitet på grunn av behandlingsmetoder og rørledningens tilstand. Flere foretrekker derfor å kjøpe flaskevann for å være på den sikre siden.

Nabolandet til Bulgaria er også kjent for å være en feriefavoritt. Her finner du tips fra reiseeksperten om hvor man kan legge Hellas-ferien til.


Les mer på våre temasider: