Reise

Billig reise til Tyrkia: Opplev Alanya og Side

Bilde av en borg nede ved krystallklar sjø i Alanya i Tyrkia. Her finner du fem ting du må se og gjøre langs Tyrkias kyst, som blant annet besøke Alanya og Side. Du finner også billige reiser her.
Tyrkia er en feriefavoritt blant en rekke nordmenn. Vi har derfor samlet fem ting du bør se og gjøre langs kysten av det spennende landet, samt hjelper deg å finne billige reiser til blant annet Alanya og Side. (Foto: Colourbox)

Drømmer du om sol og varme i Tyrkia? Vi hjelper deg med å finne billig reise til populære og solfylte steder som Alanya og Side.

Tyrkia er en populær destinasjon for mange nordmenn, spesielt feriestedene Side og Alanya. Her finner du vakre strender, god mat, spennende utflukter, og ikke minst, mye for pengene.

Vi hjelper deg med å finne billige reiser til Tyrkia, og enten du ønsker restplasser eller charterreiser finner du den ultimate ferien her!

pakkereiser til en rimelig pris
Reis billig til Tyrkia

Reis billig til Tyrkia

Fly + hotell inkludert
Sjekk prisen hos Apollo Sjekk prisen hos TripX

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

5 populære ting du må se og gjøre langs kysten i Tyrkia

1. Gamlebyen i Alanya

De fleste tyrkiske byer har «gamlebyer», og besøker du Alanya anbefaler vi å ta turen innom deres gamleby. Her får du en unik opplevelse ved å spasere gjennom gatene som er brosteinsbelagte. I byen finner du gamle steinhus hvor folk faktisk bor, samt den unike opplevelsen av hverdagslivet her. Du finner også noen restauranter og butikker, men det er ikke dette som preger stedet mest.

restplasser
Billig reise til Tyrkia

Billig reise til Tyrkia

Perfekt for deg som kan reise på kort varsel.
Sjekk prisene her

2. Perge

Perge er en historisk by som ligger i nærheten av Antalya. Byen er en skattekiste for de som er fascinert av historie, og den byr på mange interessante attraksjoner fra antikken. Perge blomstret under romersk styre, og i dag er den kjent for sine bemerkelsesverdige ruiner, inkludert et storslått teater, en velbevart stadion med plass til hele 12 000 tilskuere, romerske bad og et torg.

Interessert i romersk historie? Da bør du sjekke ut guiden vår til Roma! Her gir vi deg våre personlige tips til hva man bør se og gjøre i den historiske byen.

3. Fossefallene i Manavgat

For en virkelig minneverdig opplevelse kan fossefallene i Manavgat anbefales. Den enkleste måten å se disse vakre fossefallene på er ved å ta en båttur oppover elven fra Manavgat. Dette er en populær opplevelse for mange turister, og gir en minneverdig pause fra strendene. Manavgat ligger i nærheten av Side, men kan også fint besøkes av de som oppholder seg i Alanya.

opplevelser
Utflukter i Tyrkia

Utflukter i Tyrkia

Her kan du bestille alt fra båtturer til dagsturer til Manavgat.
Sjekk prisene her

4. Båttur langs kysten

Enten du reiser til Side, Alanya eller en annen kystby, er du garantert å finne muligheter for å dra på båttur langs kysten. Dette gir en unik sjanse til å se de populære tyrkiske feriestedene fra et annet perspektiv. Du finner gjerne også forskjellige båtturer tilpasser forskjellige interesser, enten du ønsker rolig middagscruise eller partystemning. Du får som regel også muligheten til å avkjøle deg i det krystallklare vannet.

5. Det røde tårnet

Det røde tårnet er kanskje selve symbolet på Alanya. Kizil Kule, som det heter på tyrkisk, er et åttekantet tårn på hele 33 meter og er regnet som et av de best bevarte eksemplene i verden på forsvarsarkitektur fra middelalderen. Tårnet er også Alanyas best bevarte bygning fra seldsjukkene, et tyrkisk muslimsk dynasti som hersket i mange land i Midtøsten fra 1000-tallet til cirka 1300. I dag finner du museum i tårnet, og det er derfor et perfekt stopp for deg som ønsker å lære mer om Alanyas historie.

Bilde av det røde tårnet i Alanya, Tyrkia. I bakgrunnen ser du blått hav og en molo. Her finner du fem ting du må se og gjøre langs Tyrkias kyst, som blant annet besøke Alanya og Side. Du finner også billige reiser her.
Besøker du Alanya i Tyrkia kan vi anbefale å ta turen til det røde tårnet, Kizil Kule! (Foto: Colourbox)

Her avslører vi hvilket land som blir sett på som årets store reisetrend i 2024. Vi ble overrasket!

5 ofte stilte spørsmål om Tyrkia

1. Ligger Tyrkia i Europa?

Tyrkia strekker seg over to kontinenter; Europa og Asia, med den største delen av landet (97%) liggende i Anatolia, som er en del av Asia. Imidlertidig regnes en liten del av Tyrkia, inkludert Istanbul, som en del av Europa.

2. Er Tyrkia trygt?

Generelt sett er Tyrkia et trygt reisemål for turister. Også her, som med alle reisedestinasjoner, er det viktig å være oppmerksom på tyveri og svindel. Det anbefales å holde seg oppdatert på reiseråd fra Utenriksdepartementet.

3. Hvor lang tid tar det å reise til Tyrkia?

Det tar omtrent 4 timer å reise til Tyrkia hvis du reiser til Antalya som er den nærmeste flyplassen til Alanya og Side.

4. Kan man drikke springvannet i Tyrkia?

Det er mulig å finne trygt springvann i visse områder, men det anbefales generelt å drikke flaskevann for å unngå risikoen for magetrøbbel.

5. Hvilken valuta bruker man i Tyrkia?

Valutaen som brukes i Tyrkia er tyrkiske lira (TRY).

Les mer på våre temasider: