Sport og friluft

Billig sykkel til under 10 000 kroner

En sykkel trenger ikke koste enorme summer. Vi har samlet en rekke sykler til under 10 000 kroner. Foto: Anton Sport
En sykkel trenger ikke koste enorme summer. Vi har samlet en rekke sykler til under 10 000 kroner. Foto: Anton Sport (Foto: Anton Sport)

En billig sykkel trenger ikke være et dårlig kjøp. Vi har samlet et stort utvalg av sykler som ikke tømmer lommeboka di.

Sykkelsesongen er endelig i gang og butikkene er fylt opp med årets sykkelnyheter, men er det nødvendig å bruke uhorvelig mye penger på ny sykkel? Vi har samlet et stort utvalg sykler til under 10 000 kroner.

Det å gå til innkjøp av en ny sykkel kan raskt bli en kostbar affære. Med dyre modeller og en rekke kvaliteter vi bare «må ha», er det vanskelig å finne en sykkel som ikke tømmer lommeboka fullstendig. Men frykt ikke. Du kan nemlig finne en rimeligere sykkel som fungerer bra!

Er du på utkikk etter flere inspirerende artikler om sykkel? Les alt i vårt store utvalg av sykkel-guider her.

Dette bør du tenke på før kjøp av sykkel

Når du skal kjøpe en sykkel til under 10 000 kroner, er det viktig å se etter følgende ting:

 1. Ramme: Sjekk rammen på sykkelen. Den bør være solid, godt bygget og laget av et slitesterkt materiale som aluminium eller stål. Vurdér også geometrien på rammen, som påvirker sykkelens stabilitet og kjøreegenskaper.
 2. Girsystem: Et godt girsystem er viktig for å håndtere ulike terreng og motbakker. Se etter en sykkel med et pålitelig girsystem, for eksempel Shimano eller SRAM. Antall gir vil variere, men det er vanlig å se modeller med 21-27 gir i denne prisklassen.
 3. Bremser: Bremser er avgjørende for sikkerheten. Sykler til under 10 000 kroner vil vanligvis ha enten felgbremser eller skivebremser. Begge har sine fordeler og ulemper, så velg det som passer best til dine preferanser og behov. Sørg for at bremsene fungerer godt og gir pålitelig stoppekraft.
 4. Hjulsett: Hjulene på sykkelen bør være stabile og slitesterke. Se etter sykler med hjul av god kvalitet, som er i stand til å takle ulike typer terreng. Du kan vurdere hjul med dobbel bunn, da disse vanligvis er mer holdbare. Samtidig er det verdt å nevne at hjulstørrelser på terrengsykler har beveget seg fra 26″ som standard til 27,5″ eller 29″ som nye standarder. Hybridsykler har som regel 28″ som standard.
 5. Dempegaffel: Hvis du planlegger å sykle på ujevnt terreng eller terrengsykling, kan det være fordelaktig å se etter en sykkel med dempegaffel. Dette vil bidra til å absorbere støt og gi deg en mer behagelig tur. Vil anbefale at sykkelen har mulighet for å låse dempegaffelen!
 6. Størrelse: Pass på at sykkelen er riktig størrelse for deg. En sykkel som passer godt vil gi deg bedre komfort og kontroll. Sjekk produsentens anbefalte høyder for de forskjellige rammestørrelsene og prøv å prøvesitte sykkelen før du kjøper den, eller ha dialog med butikken via deres nettside.
 7. Anmeldelser og anbefalinger: Ta deg tid til å lese anmeldelser og anbefalinger fra andre syklister eller sykkelbutikker. Dette kan gi deg verdifull innsikt i kvaliteten og ytelsen til sykkelen du vurderer.
 8. Vedlikehold og service: Sjekk om det er enkelt å få tilgang til reservedeler og om det er sykkelverksteder i nærheten som kan hjelpe deg med vedlikehold og service. Mange butikker tilbyr serviceavtaler ved kjøp av ny sykkel.

En sjekkliste ved kjøp av sykkel opp mot 10 000 kroner

Det er flere grunner til å vurdere å kjøpe en sykkel til under 10 000 kroner:

 1. Budsjett: Et begrenset budsjett kan være en av de viktigste faktorene for å velge en sykkel i denne prisklassen. Hvis du ikke ønsker å bruke mye penger eller er nybegynner på sykling, kan en sykkel til under 10 000 kroner være et godt valg.
 2. Enkel bruk: Sykler til denne prisen er vanligvis enklere i design og funksjonalitet. De er ideelle for daglig pendling, enkle turer eller rekreasjonsbruk. Hvis du bare trenger en pålitelig sykkel til enkle og uformelle turer, er en rimeligere sykkel ofte tilstrekkelig.
 3. Begynnernivå: Hvis du er nybegynner innen sykling eller utforsker en ny sykkeltype, kan det være lurt å starte med en rimeligere sykkel. På den måten kan du bli kjent med syklingen og finne ut hvilke funksjoner og spesifikasjoner som er viktige for deg før du investerer mer penger i en høyere prisklasse.
 4. Reservedeler og reparasjoner: Sykler i denne prisklassen har ofte enklere komponenter og er vanligvis enklere å reparere og vedlikeholde. Reservedeler kan ofte være rimeligere og mer tilgjengelige, slik at det blir enklere å erstatte deler ved behov.
 5. Ekstrautstyr: Hvis du ønsker å tilpasse sykkelen eller legge til ekstrautstyr som sykkelvesker, skjermer eller lys, vil du kanskje ha mer penger igjen i budsjettet ditt til dette når du kjøper en rimeligere sykkel.

Det er viktig å merke seg at sykler til under 10 000 kroner vanligvis ikke har de samme avanserte funksjonene og materialene som dyrere modeller. Eksempelvis får du sjeldent tak i karbonramme til denne prisen (da må du kjøpe brukt). Hvis du er en mer erfaren syklist eller har spesifikke krav til ytelse eller terreng, kan det være verdt å vurdere å øke budsjettet og investere i en høyere kvalitetssykkel, eller kjøpe en brukt sykkel på Finn.no eller tilsvarende markedsplasser.

Ønsker du en sykkel som frakter deg raskere dit du skal? Les mer om billige elsykler til under 20 000 kroner.

Alle syklene er rangert fra lavest til høyest pris.

Billig terrengsykkel

Biltema Mountainbike 29"

Biltema Mountainbike 29"

Lett og enkel sykkel fra Biltema
Jula Mountainbike

Jula Mountainbike

Øk spenningen i hverdagen med denne fartsfylte mountainbiken fra Kayoba! Chazer-modellen byr på mange morsomme stunder på landeveien, i skogen og på asfalt.
Unisex
Gekko Brutto MTN SE

Gekko Brutto MTN SE

Brutto Mountain SE er en enkel, robust og trofast terrengsykkel for allroundbruk. Passer like bra til pendling på dårlige bygater som til lettere terrengsykling i marka.
Sjekk prisen her
Til dame
Gekko Brutto MTN SE Mix

Gekko Brutto MTN SE Mix

Passer like bra til pendling på dårlige bygater som til lettere terrengsykling i marka.
Sjekk prisen her
Biltema Mountainbike 27,5"

Biltema Mountainbike 27,5"

Stiv og solid aluminiumsramme. Dempet gaffel med 100 mm slaglengde, justerbar. Mekaniske skivebremser fra Tektro med 160 mm skiver.
Unisex
Specialized Rockhopper 27.5

Specialized Rockhopper 27.5

En perfekt terrengsykkel for deg som ønsker å komme i gang med sykling i naturen.
Sjekk prisen her
Unisex
Gekko Flow MTN 27.5

Gekko Flow MTN 27.5

Flow MTN er det beste eksemplet på en enkel, robust og trofast terrengsykkel for allroundbruk. 
Sjekk prisen her
Biltema Mountainbike 27,5"

Biltema Mountainbike 27,5"

Mountainbike for deg som er litt kortere eller foretrekker en mindre sykkel med 27,5″ hjul for mer teknisk sykling.
Unisex
Gekko Flow MTN 27.5

Gekko Flow MTN 27.5

En spesialutgave av bestselgeren Gekko Flow MTN. Sykkelen er en enkel, robust og trofast terrengsykkel som tar deg enkelt fra a til b.
Sjekk prisen her
Giant 22 Talon terrengsykkel

Giant 22 Talon terrengsykkel

Årets terrengsykkel-nyhet kommer i en lett aluminiumsramme i klassisk røft design. Sykkelen har gode kjøreegenskaper, hjul på 29″ og er perfekt for grus og sti.
Sjekk prisen her
Årets modell
Gekko Flow MTN 27.5

Gekko Flow MTN 27.5

Flow MTN 27.5 er en terrengsykkel for deg som både trener på sykkelen og bruker den til transport. Passer bra til alt fra rask daglig pendling til treningsturer i marka.
Sjekk prisen her
Til dame
Scott Contessa terrengsykkel

Scott Contessa terrengsykkel

Scott-modellen har en aluminiumsramme, tilbyr god komfort og litt oppreist sittestilling. Dempegaffel med lockout som enkelt kan tilpasses brukerens ønske.
Sjekk prisen her
Unisex
Specialized Rockhopper Comp 29

Specialized Rockhopper Comp 29

God innstegsmodell til terrengsykling!
Må legge på trackinglenke
Unisex
Scott Aspect 950

Scott Aspect 950

Aspect 950 er en allround terrengsykkel for tur og pendling. Samme oppreiste sittestilling som 960, noe som gir god oversikt over trafikken og større komfort.
Sjekk prisen her

Billig hybrid og bysykkel

Til dame
Biltema damesykkel

Biltema damesykkel

Moderne og allsidig pendlersykkel med lavt innsteg og komfortabel sittestilling. 
Unisex
Gekko Brutto STR

Gekko Brutto STR

Brutto Street er en rask hybrid for trening, tur og rask pendling.
Sjekk prisen her
Unisex
Gekko Kvikk STR

Gekko Kvikk STR

Kvikk STR er det beste eksemplet på en enkel, robust og trofast hybridsykkel. Ingen kompliserte komponenter, bare kvalitet, funksjon og holdbarhet.
Sjekk prisen her
Jula Kayobra bysykkel

Jula Kayobra bysykkel

Elegant damesykkel i klassisk utførelse med aluminiumsramme, fotbrems bak, V-brems foran samt city-dekk på aluminiumsfelger med doble vegger. 
Dame
Gekko Smykke STR Mix

Gekko Smykke STR Mix

Smykke Street er det beste eksemplet på en enkel, robust og trofast hybridsykkel. Ingen kompliserte komponenter, bare kvalitet, funksjon og holdbarhet.
Sjekk prisen her
Til herre
Biltema herresykkel 28"

Biltema herresykkel 28"

En stilren og lett pendlersykkel som krever minimalt vedlikehold takket være navgir og rullebremser.
Unisex
Gekko Flow

Gekko Flow

Bestselgeren Flow Street er det beste eksemplet på en enkel, robust og trofast hybridsykkel. Ingen kompliserte komponenter, bare kvalitet, funksjon og holdbarhet.
Sjekk prisen her
Unisex
Gekko Flow

Gekko Flow

Unik bysykkel med 24-gir. Perfekt til trening, tur og raske pendling. Sykkelen finnes i flere ulike farger.
Sjekk prisen her
Unisex
Gekko Flow TRG

Gekko Flow TRG

Smart hverdagshybrid for turer og pendling på grus eller asfalt. Basert på bestselgeren Flow, men er satt opp med skjermer og bagasjebrett for hverdagslige bruksegenskaper og utfordringer.
Sjekk prisen her
Unisex
Gekko Flow bysykkel

Gekko Flow bysykkel

Vil du ha en sykkel som takler det aller meste? Flow TRG er en komplett allrounder for tur og pendling.
Sjekk prisen her

Billig sykkel til barn

Det å kjøpe en dyr sykkel til barn er i våres øyne helt unødvendig. Barn vokser raskt og man har sjeldent en ny sykkel mer enn én til to sesonger. Derfor setter vi summen på sykkelen i saken fra 10 000 kroner til 5 000 kroner på syklene beregnet til barn.

6-8 år
Gekko Fast 20

Gekko Fast 20

Lett allround barnesykkel for hverdagssykling og trening.
Sjekk prisen her
6-8 år
XEED XC 20

XEED XC 20

XC Jr 20 er en sykkel til barn mellom 6 og 8 år, og har en lett og slitesterk aluminiumsramme som sammen med den 3-delte kranken gir lang levetid.
Sjekk prisen her
8-12 år
Xeed XC 24

Xeed XC 24

XC Jr 24 er en sykkel til junior mellom 8 og 12 år, og har en lett og slitesterk aluminiumsramme som sammen med kvalitetskranken gir lang levetid.
Sjekk prisen her
10-13 år
Xeed XC 26

Xeed XC 26

Xeed har lang fartstid i bransjen, og vet hva som gjør en sykkel som barn og ungdom liker. XC JR 26 har en lett og slitesterk ramme av aluminium, mens Shimano Revoshift girskifter og 21 
Sjekk prisen her