Shopping

Bilstol: Disse er best i test i 2023

Bilde av jente og baby i bilstol og bilsete i bil. Vi har funnet testvinnerne og forteller hvilke bilstoler, fra merker som Maxi-Cosi, Cybex, Besafe, Silvercross og Joie som er best i test i 2022 og 2023. Testvinnerne er fra anerkjente nettsider som Forbrukerrådet, ADAC, NAF og engelske Telegraph.
Er du på jakt etter bilstol til barn og baby? Vi har funnet frem testvinnere hos anerkjente produkttestere for å gjøre valget av bilstol enklere. Testene har funnet sted hos Forbrukerrådet, NAF, ADAC og Telegraph i 2022 og 2023 og vinnerne er populære merker som blant annet Maxi-Cosi, Cybex og Besafe. (Foto: Colourbox)

Vi har funnet frem bilstolene som er best i test i 2022 og 2023. Her finner du vinnere fra kjente merker som Maxi-Cosi, Cybex og BeSafe.

Bilstol til barn er et viktig valg de aller fleste foreldre skal forholde seg både en og flere ganger i løpet av småbarnsfasen. Og felles for de alle er det nok at alle vil ha den aller sikreste og beste bilstolen, men hvordan vet man at det er det man kommer over når man søker seg til bilstoler på nett eller kjøper bilstol i butikk?

Vi har tatt en titt på tester av bilstoler, utelukkende fra anerkjente testere som Forbrukerrådet, NAF, ADAC og engelske Telegraph.

Maxi-Cosi: Bilstolen som er best i test uten base

Forbrukerrådet testet bilstoler uten base i 2023 og best ut i deres test kom Maxi-Cosi Coral I-Size. Bilsetet fikk 8 av 10 mulige poeng og gode poeng for både sikkerhet, håndterbarhet og ergonomi.

Høyest poengsum fikk den på kriteriene «frontkollisjon», «juster størrelsen» – begge under kategorien håndterbarhet – og på og «hodestøtte» under ergonomi.

Liker du best i test-avsløringer som disse? Her finner du alle våre best i test-saker.

Maxi-Cosi Coral I-Size

Maxi-Cosi Coral I-Size

Egenvekt: 1,7 kg.
Det har aldri vært så enkelt å installere Maxi-Cosi Coral som nå. Klikk på plass, så er du klar til å kjøre. Om du ikke har ISOFIX i bilen din, kan Coral også installeres ved å bruke bilbelte i bilen.
Sjekk laveste pris her

Cybex bilstol: Best i test hos ADAC i 2023

Hos ADAC er det biletene med lavest poengsum som er best i test og i 2023 er det Cybex Solution G i-Fix som kommer best ut. Barnesetet er for barn fra og med 4 år og det har ekstra festemulighet for Isofix. Bilstolen får også skryt for fraværet av forurensninger.

– Svært lavt forurensningsnivå, skriver de og gir den en poengsum av høyest vurdering tilsvarende «veldig bra».

Best i test 4-12 år
Cybex Solution G i-Fix

Cybex Solution G i-Fix

– Egnet for barn fra 100-150 cm.
– Maksimal vekt: 50 kg.
– Anbefalt alder: fra 4 til 12 år. Bilstolen har en justerbar hodestøtte med tre vippeposisjoner som beskytter barnets hode mot å falle fremover når hen sovner.
Sjekk prisen her

BeSafe bilstol: Best i test hos NAF

NAF har sammen med svenske Testfakta tatt på seg oppgaven med å sjekke hvilke bilstoler som er sikrest for barn i 2023. Når de tester bilstoler gjør de det skikkelig og stolene testes for langt mer enn det bilstoler egentlig skal innfri på for å godkjennes for bruk. Vinneren av den omfattende testen i 2023 er BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size.

– Et godt valg for deg som vil ha en trygg bilstol til baby som er enkel i bruk, begrunner de valget av testvinner med. Bilstolen får desidert høyest poengsum med sine 8,7 av 10 poeng.

Stor oversikt: Dette er navnelappene som er både best i test, billigst og på tilbud.

Best i test hos naf
BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

5-punkts internbelte. Passer til mange barnvogner.
Montering: 3-punkts sikkerhetssele eller i BeSafe iZi Modular i-Size Base isofix (kjøpes utenom).
Sjekk prisen her

Silver Cross Dream: Beste bilstol med base

Også Forbrukerrådet har testet bilstoler. Og da de testet bilstoler med base i 2022 var det Silver Cross Dream som kom seirende ut av testen.

Bilstolen fra det engelske merket fikk 8 av 10 mulige poeng og hele 9 av 10 mulige poeng for sikkerhet. Her er det tester av bilsetet i frontkollisjon og sidekollisjon barnesetet håver inn flest poeng for. Når det kommer til ergonomi får stolen ekstra mye skryt for hodestøtte og «plass til barnet».

Best i test med base
Silver Cross Dream

Silver Cross Dream

Godkjent lengde: 40-85 cm
Anbefalt alder: Fra 0 – 12 måneder
Maksvekt: 13 kg.
Sjekk prisen her
base
Silver Cross | Dream I-Size Car Seat Base

Silver Cross | Dream I-Size Car Seat Base

Bilstolbase for enkel montering av bilsetet Silver Cross Dream i-Size.
Sjekk prisen her

Best i test til baby: Joie i-Snug 2 Babybilstol

Anerkjente tyske ADAC konkluderte med at det er Joie i-Snug 2 som er årets beste bilstol for baby i 2023.

– Et lett og veldig trygt babysete uten dikkedarer som passer for barn opp til ca. ett år, skriver de på nettsidene sine.

Best i test til baby
Joie i-Snug 2 Babybilstol

Joie i-Snug 2 Babybilstol

– I-Size-godkjent.
– Bakovervendt.
– Trepunktssele.
– Installasjon: Base.
– Anbefalt alder: fra nyfødt til 12 måneder.
Sjekk prisen her

Silver Cross Motion All Size 360: Best i flere tester

I det engelske Telegraph leter etter den beste bilstolen til barn i 2023 er det Silver Cross Motion som stikker va med den gjeve tittelen «best i test». Også de engelske bilmagasinet AutoExpress testet bilsetet fra Silver Cross og det mangler ikke på gode skussmål fra noen av nettsidene.

– Komfortabel, multi-funksjonell, kan brukes lenge – den eneste bilstolen du kommer til å trenge, skryter Telegraph.

Og der kommer de med et viktig poeng med denne barnesetet. Den kan nemlig tilpasses slik at du kan bruke den helt fra barnet er nyfødt til det blir 12 år. Bilstolen fra det kjente engelske merket Silver Cross,vinner ifølge nettsiden testen «enkelt».

Disse barnevognene er best i test i 2023.

Best i test (fra Nyfødt til 12 år)
Silver Cross Motion All Size 360

Silver Cross Motion All Size 360

Bilsetet kan brukes med Isofix både i bakovervendt posisjon når de er små eller i forovervendt posisjon når de blir store nok til å i sitte forovervendt.
– R129-godkjent.
– Isofix.
– Fra 0 – 12 år.
– 40-145cm.
Sjekk laveste pris her

Hvor lenge skal barn sitte i bilstol?

Ifølge Statens vegvesen er det bilens sjåfør som er ansvarlig for at passasjerer er riktig sikret i bil helt frem til de er 15 år. Barn som er under 135 cm høye skal alltid bruke godkjente bilseter. De skriver også at barn over

Trygg trafikk skriver at «Barn bør bruke barnesikringsutstyr som beltestol eller bilpute frem til de er 10-12 år». De forklarer også hvor lenge barn bør sitte bakovervendt.

– Bakovervendt sikring gir klart best sikkerhet for småbarn. Barn bør derfor sikres bakovervendt så lenge som mulig, minst til de er fire år, er anbefalingen deres.

Les mer på våre temasider: