Shopping

Bjørkeved: Her finner du vedsekker til salgs nå

Nærbilde av en haug med bjørkeved. Her får du fortsatt tak i bjørkeved.
Skal du fyre hele vinteren må du sikre deg noen sekker med ved. I disse butikkene og nettsidene får du fortsatt tak i bjørkeved. (Foto: Colourbox.com)

En kald vinter venter og mange er på jakt etter bjørkeved til oppvarming. Vi har samlet butikkene som har bjørkeved til salgs.

Har du en vedovn er du sikret en av de mest strømsparende oppvarmingsmetodene til hjemmet ditt i vinterkulden, men da må du sikre deg bjørkeved før det blir utsolgt. Varmen fra en vedovn kommer godt med nå som strømprisene skyter i været. Blant annet viser en undersøkelse at rekordmange nordmenn satser på vedfyring.

Her kan du kjøpe bjørkeved

Vi har samlet nettbutikkene som har bjørkeved til salgs. Klikk deg inn på de ulike produktene for å sjekke om din nærmeste butikk har flere vedsekker på lager.

Merk deg også at noen butikker har begrensninger på hvor mange sekker du kan kjøpe. Ny prissjekk på bjørkeved gjort fredag 5. januar 2024.

Bjørkeved 10 kg-sekker

Varma norsk bjørkeved 30L

Varma norsk bjørkeved 30L

Pris nå: 79 kroner hos Obs
Her får du den til laveste pris

Skal du fyre for å spare penger på strøm, vil en moderne vedovn være det mest energieffektive og kostnadsbesparende alternativet. Se hvilke vedovner som får best score for sin energieffektivitet her.

Bjørkeved 15 kg-sekker

CleanFlame Bjørkeved 15kg

CleanFlame Bjørkeved 15kg

Pris nå: 100 kroner hos Jula
Her får du den til laveste pris

Les også: Slik får du mer varme ut av vedovnen din

Bjørkeved i 10 40-liters sekker

Bjørkeved i 10 40-liters sekker

Pris nå: 790 kroner hos Ved På Døra
Her får du den til laveste pris
Bjørkeved 40L

Bjørkeved 40L

Pris nå: 89 kroner hos Byggmakker
Her får du den til laveste pris

Dette lurer vi på før kjøp av bjørkeved

Spørsmål: Hva er den ideelle fuktighetsgraden for bjørkeved?

Svar: Den ideelle fuktighetsgraden for bjørkeved ligger vanligvis mellom 17 % og 20 %. Ved denne fuktighetsgraden brenner veden mer effektivt, gir bedre varmeutbytte og reduserer mengden av sot som kan bygge seg opp i pipen. Tørr bjørkeved gir også en renere forbrenning og reduserer risikoen for røykutvikling.

Spørsmål: Hva bør jeg se etter for å sikre at jeg kjøper kvalitetsbjørkeved?

Svar: Når du kjøper bjørkeved, bør du se etter tørr ved med lav fuktighetsgrad. Kvalitetsved har en karakteristisk lyd når to vedkubber blir slått sammen – en hul lyd indikerer at veden er tørr. I tillegg bør du sjekke om veden har blitt lagret riktig, helst under et tak for å unngå fuktighet. Be gjerne om informasjon om treslaget, da bjørkeved er anerkjent for å produsere en jevn og varm flamme.

Spørsmål: Hvor mye bjørkeved bør jeg kjøpe for å holde huset mitt varmt gjennom vinteren?

Svar: Mengden bjørkeved du trenger, avhenger av flere faktorer, inkludert husets isolasjon, størrelse på oppvarmet område og lokale klimatiske forhold. Generelt sett kan en gjennomsnittlig husstand i Norge bruke omtrent 4-6 kubikkmeter bjørkeved per oppvarmingssesong. Det er imidlertid viktig å kjenne egne behov og justere mengden etter det. En effektiv vedovn og riktig bruk kan også bidra til å maksimere varmeutbyttet per vedkubbe.

Få flere gode tips til strømsparing her: