Blomkålsuppe: Oppskrift på kremet suppe
Blomkålsuppe er nok en av de mest populære suppene her til lands. Her har du oppskrift på hjemmelaget, kremet blomkålsuppe med fløte og bacon.
Hjemmelaget blomkålsuppe er ikke vanskelig å lage, tar ikke lang tid, men smaker helt nydelig! Denne oppskriften på kremet blomkålsuppe med fløte, godt brød, bacon og vårløk gjør en hver grå høstdag litt bedre.
Hvordan lage blomkålsuppe?
Å lage blomkålsuppe er faktisk så enkelt at så fort en har prøvd én gang blir det gjerne hjemmelaget blomkålsuppe fremfor blomkålsuppe fra pose hver gang. Ikke bare er det sunnere, det smaker også mye bedre. Det fine med en suppe som denne er nemlig at alle ingrediensene skal kokes sammen før de alle kjøres glatte med en stavmikser. Du trenger med andre ord ikke bruke mye tid på hverken oppkutting eller forberedelser.
Her finner du flere oppskrifter på suppe
Oppskrift: Blomkålsuppe med fløte
20 min
4
Ingredienser
-
Suppe:
-
-
-
-
-
-
Topping:
-
-
-
Slik gjør du
Rens blomkålen og del den opp i små buketter. Ha bukettene, løk, vann, buljong og melk i en kjele. Gi suppen et oppkok og la den koke til løken og blomkålen er mør.
Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Tips: Tilsett gjerne litt fløte eller crème fraiche for en fyldigere suppe. Revet parmesan smaker også utmerket til.
Stek bacon sprøtt i en tørr stekepanne. Vend inn vårløk og stek et minutt til vårløken er mør.
Fordel blomkålbuketter i suppeskåler og hell over suppe. Pynt med sprøstekt bacon og vårløk. Tilby gjerne de grove baguettene med litt smør til.
Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.