Hus

Blomster på døra – den perfekte vertinnegave!

Blomster på bord til fest i lillatoner
Å få levert blomster på døra kan være den perfekte vertinnegave til både menn og kvinner.

Blomster på døra er ønskedrømmen for de aller fleste, og skal du på fest eller middag kan det være lurt å sende blomster i forkant.

Med en leveranse av blomster på døra i god tid før gjestene kommer, vil verten eller vertinnen ha vesentlig lavere skuldre når festen starter. Som regel skjer alt på en gang når vi skal ha gjester.

Alle kommer samtidig mens maten koker for fullt på kjøkkenet. Samtidig er det ofte en eller flere som har buketter med blomster, som helst skulle vært i vann umiddelbart. Dette er superhyggelig, men kan også være et stressmoment. Når gjestene kommer er det hyggelig å kunne ta dem imot med en velkomstdrink, og ikke løpe rundt å lete etter vase og en kniv for å preparere blomstene som skal i vase.

En enkel bukett med peoner er alltid en vinner når de er i sesong.
En enkel bukett med peoner er alltid en vinner når de er i sesong. (Foto: Colourbox)

Send blomster på døra som vertinnegave

Det er ikke alltid enkelt å finne den perfekte vertinnegaven til han eller henne. Heldigvis er det en mengde blomsterbutikker som mer enn gjerne står klar til å binde en bukett, eller lage en dekorasjon. Slik at hen kan få blomster på døra i god tid før gjestene kommer. Da vil hen kunne få god tid på å sette blomstene i vann, og pynte opp hjemme i ro og mak. En blomsterlevering har man alltid tid til å ta imot. Da er som regel blomstene preppet, snittet og bundet slik at de kan settes rett en vase når de leveres på døra.

Bestill blomster fra Interflora

Bestill blomster til en du er glad i og få det levert på døra.
Kjøp blomster til en du er glad i her

Bestille blomsterbukett eller dekorasjon

Når du skal bestille blomsterleveranse er det alltid noen spørsmål som dukker opp. Hva vil du sende, og hvilken anledning er det? Det er ikke alltid like enkelt å sende blomster når du ikke vet hva slags vaser vert(innen) har. Heldigvis finnes det en løsning for alt. De fleste blomsterbutikker kan gi råd, og har et godt utvalg. Bestiller du en bukett med avskårne blomster vil du alltid kunne bestille leveranse som inkuderer en enkel vase som følger med. Blomsterbuketten bør være bundet, renset og snittet før den er plassert i vasen med vann. Når blomsterleveringen kommer på døra er det bare å fylle på litt ekstra vann og sette på plass. Husk å bytte vann i vasen hver 2. – 3. dag for en bedre holdbarhet på blomsterbuketten.

Blomster som bindes til bukett i blomsterbutikken
Når du bestiller blomster vil blomsterbutikken hjelpe å lage en bukett eller dekorasjon som passer til anledningen. (Foto: Colourbox)

Tips! Når du får en ferdig bundet bukett fra blomsterbutikken skal tråden som holder buketten sammen sitte på. Ikke klipp av tråden. Klippes blomstertråden av ramler buketten fra hverandre, og all jobben til blomsterdekoratøren har vært forgjeves!

Et alternativ til en bukett vil være en vertinnegave i form av en dekorasjon. Her er blomstene enkeltvis snittet og stukket i Oasis, som er et blomsterskum. Oasisen legges i en skål før blomstene stikkes i, og her er det enkelt å etterfylle med vann etterhvert som blomstene drikker. Får du en dekorasjon som blomsterlevering vil det alltid være behov for å etterfylle med vann ved ankomst slik at skålen er full, og de avskårne blomstene får jevn fuktighet.

Blomster på døra med en ekstra vertinnegave

20 vårroser med Champagnetrøfler

Gavepakken med 20 flotte roser i sterke farger og en eske deilige Champagnetrøfler ved siden av.
Bestill blomster her

Når du skal bestille blomster er det absolutt enklest å bestille på nett eller ta en telefon til en blomsterbutikk i nærheten av mottager. Blomsterbutikkene har ofte en del ekstra produkter som eksempelvis cider og sjokolade som kan integreres i en blomsterlevering.

Vil du derimot sende med en flaske vin eller en annen gave, bør du besøke blomsterbutikken selv og levere dette, slik at det kan følge med blomsterleveringen. Har du en vinflaske er det gøy å kunne få laget en dekorasjon hvor flasken er en del av det kreative blomsterarrangementet. Da blir det ekstra stas å få levert blomster på døra!

Delikat bukett med epledrøm

Interflora sin eksklusive gavepose fylt med en sart og vakker bukett i lyse fargetoner og en flaske herlig cider. Gi bort «Delikat» når du vil glede og vise omtanke.
Bestill blomster her
Frodige blomsterbuketter levert på døra
Får du blomsterlevering med avskårne blomster vil du gjerne ha lang levetid og det finnes en del tips som er enkle å gjennomføre.

Lengst mulig holdbarhet på blomstene

Uansett om du har handlet friske blomster selv eller fått levert blomster på døra er stellet det samme, og vi ønsker oss jo lengst mulig holdbarhet. Tipsene for en holdbar bukett eller dekorasjon er:

  • Ren vase
  • Rent vann, og eventuelt holdbarhetsmiddel
  • Bytt vann hver andre til tredje dag
  • Sett blomstene kjølig om natten eller når du ikke er hjemme
  • Gi blomstene i buketten et nytt snitt hver tredje dag

Les mer på våre temasider: