Shopping

Bluetooth-høyttaler: Disse er best i test

Bluetooth-høyttaler: En kvinne lager mat med en bluetooth-høyttaler i forgunnen
Til hjemmet, på piknik eller på stranda: En god bluetooth-høyttaler er alltid kjekt å ha. (Foto: Colourbox)

Det er ikke lett å finne en god bluetooth-høyttaler i jungelen av høyttalere der ute. Vi har funnet frem til de beste for deg!

En god bluetooth-høyttaler er helt supert å ha. Ikke bare er de portable og enkle å ha med seg rundt, men de har også gjerne mer enn god nok lyd for de fleste situasjoner.

I dag finnes det utallige bluetooth-høyttalere og i mange størrelser og prissjikter, ment for en lang rekke bruksformål. Dette er situasjonene der en bluetooth-høyttaler virkelig skinner:

  1. Musikkavspilling: En Bluetooth-høyttaler lar deg strømme musikk trådløst fra en telefon, nettbrett eller datamaskin uten å måtte koble til en kabel. Dette gjør den til et flott valg for å lytte til musikk hjemme eller mens du er på farten.
  2. Filmkveld: Hvis du ser på en film eller TV-serie på en bærbar datamaskin eller nettbrett, kan en Bluetooth-høyttaler gi bedre lyd enn de innebygde høyttalerne. Dette kan gi en mer underholdende seeropplevelse.
  3. Fester: Hvis du arrangerer en fest eller sammenkomst, kan en Bluetooth-høyttaler være en god måte å spille musikk på uten å måtte koble til en kabel eller bruke et anlegg. Mange Bluetooth-høyttalere har også funksjoner som lys eller bassforsterkere som kan gjøre festen enda morsommere.
  4. Konferansesamtaler: Hvis du arbeider fra hjemmekontoret og trenger å holde videokonferanser eller telefonsamtaler, kan en Bluetooth-høyttaler være et godt valg for å forbedre lydkvaliteten. Dette er spesielt viktig hvis du har en stor gruppe eller trenger å dele lyden med andre i rommet.
  5. Reiser: En Bluetooth-høyttaler kan være et flott tilbehør å ta med på reise, enten du er på stranden eller på camping. De fleste Bluetooth-høyttalere er bærbare og kan enkelt pakkes i en ryggsekk eller koffert, slik at du alltid har tilgang til god lyd uansett hvor du er.

Sjekk ut vår samleside for best i test-saker!

Hva bør du se etter når du skal kjøpe bluetooth-høyttaler?

Som nevnt er det utrolig mange bluetooth-høyttalere til salgs, og det kan være vanskelig å finne et godt kjøp i jungelen av høyttalere der ute. Så hva bør man egentlig se etter når man skal kjøpe en bluetooth-høyttaler?

  1. Lydkvalitet: Lydkvaliteten er en av de viktigste faktorene når du kjøper en Bluetooth-høyttaler. Sørg for å velge en høyttaler som gir god lydkvalitet og klarhet, spesielt hvis du planlegger å bruke den til å lytte til musikk eller se filmer.
  2. Batterilevetid: Sørg for å velge en Bluetooth-høyttaler med en batterilevetid som passer til dine behov. Hvis du planlegger å bruke høyttaleren mye mens du er på farten, er det viktig å velge en modell med lang batterilevetid slik at du ikke trenger å lade den hele tiden.
  3. Bærbarhet: Hvis du planlegger å ta høyttaleren med deg på reise eller til utendørsarrangementer, er bærbarhet en viktig faktor å vurdere. Sørg for å velge en høyttaler som er lett og enkel å bære med deg, og som har et slitesterkt design som tåler å bli flyttet rundt.
  4. Tilgjengelige funksjoner: Mange Bluetooth-høyttalere har ekstra funksjoner som f.eks. vanntetthet, innebygget mikrofon eller lys. Vurder hva slags funksjoner du trenger og velg en høyttaler som passer til dine behov.
  5. Pris: Prisen kan variere mye når det gjelder Bluetooth-høyttalere. Det er viktig å finne en høyttaler som passer innenfor ditt budsjett, men samtidig gi deg den lydkvaliteten og funksjonaliteten du trenger. Sørg for å sjekke anmeldelser og sammenligne ulike alternativer for å finne den beste høyttaleren til prisen.

Disse bluetooth-høyttalerne er best i test:

Vi har trålet internett etter anmeldelser av bluetooth-høyttalere, og funnet frem til et knippe gode bluetooth-høyttalere som har gjort det godt i tester hos anerkjente nettaviser og magasiner.

Sonos Roam: – Den beste høyttaleren for folk flest

for de smarte funksjonene

Denne modellen fra Sonos gjør det svært godt i mange tester, og løftes frem som en virkelig god allround-høyttaler. Den får «anbefalt»-stempelet hos blant annet Techradar, Verge, Cnet, Wired, Nymag, GQ, CNN, The Independent og Tek. Med andre ord kan du være trygg på at dette er et godt kjøp.

Den får mye skryt for at den er enkel å koble til smarthjem-funksjoner og for den automatiske romkorringerings-funksjonen, og Techradar sier den er «den beste bluetooth-høyttaleren for folk flest». Flere steder får den litt trekk for batteritiden (10 timer) og at den kunne hatt litt høyere volum til utendørsbruk.

JBL Flip 6: – Den beste bærbare høyttaleren

for de fleste anledninger

JBL Flip 6 Bluetooth Høyttaler

Sjekk prisen her!

JBL er en produsent du sikkert har hørt om før, da de nærmest dominerer markedet for robuste bluetooth-høyttalere i ulike størrelser. Denne modellen er anbefalt av blant annet Techradar, Cnet, Nymag, Engadget, The Telegraph, The Independent og Tek.

Den vesle høyttaleren trekkes frem av NYmag som perfekt til mindre sammenkomster, og får gode skussmål fra samtlige testere for solid byggkvalitet og god lyd. The Independent trekker den frem som den beste allround-høyttaleren, og The Telegraph kårer den til den beste bærbare høyttaleren.

Bang & Olufsen Beosound A1: Luksuriøs finish

for den lyd- og designbevisste

Bang & Olufsen BeoSound A1 2nd Gen Bluetooth Høyttaler

Sjekk prisen her!

Fra danske Bang & Olufsen kommer en liten og kompakt bluetooth-høyttaler i det gjennomførte designet og gode byggekvaliteten de er kjent for. Den får gode skussmål i tester fra blant annet Cnet, Wired, Nymag, The Telegraph og Tek.

Den er den minste høyttaleren i mange av testene, og får skryt for at den har svært god lyd til tross for dette, blant annet fra Cnet. Fra NYmag får den god omtale for det fintunede lydbildet og den luksuriøse finishen.

JBL Charge 5: Best i test

FOR LANGE DAGER PÅ STRANDA

Denne ruggen av en høyttaler er en kraftig, men samtidig fortsatt bærbar og grei modell fra JBL. Den får mye skryt hos blant annet Techradar, Verge, Cnet, Engadget, GQ, CNN, og Tek.

Den blir trukket frem som et ypperlig alternativ til mellomstore sammenkomster, og hos Tek får den «best i test»-stempelet for et godt avrundet lydbilde, høyt volum og batteritiden (20 timer). Og nettopp batteritiden er gjennomgående det som blir løftet frem, da denne høyttaleren nemlig kan brukes som en nødlader for annen elektronikk.

Sonos Move: Utrolig lyd

for hjemmet

Sonos fortsetter å vise at de er blant de beste når det kommer til bluetooth-høyttalere ment for hjemmebruk, med denne modellen som får skryt fra blant annet Techradar, Verge, Wired og GQ.

– Den beste bluetooth-høyttaleren for premium-lyd, mener Techradar og skryter av hvor sømløst den kan tilkobles resten av hjemmeanlegget.

Wired skriver at den har utrolig lyd, og at den er perfekt som en høyttaler du stort sett bruker i og rundt hjemmet, men som du likevel kan ta med deg om du skulle ha behov for det.

JBL PartyBox 110: – Den beste bærbare fest-høyttaleren

for den store festen

JBL Partybox 110

Sjekk prisen her!

Om du planlegger en stor fest på campingplassen, i hagen eller på hytta, er dette høyttaleren for deg. Betraktelig større enn de andre høyttalerene i denne artikkelen, men av en grunn. Med høyt volum, kraftig bass og blinkende lys er dette midt i blinken for gangene du og dine virkelig skal ta av.

– Den beste bærbare fest-høyttaleren, mener CNET og påpeker blant annet at den har inngang til både mikrofon og gitar.

Soundboks 3: En boks med veldig høy lyd

Soundboks 3 spiller vanvittig høyt og har laaaaaang batteritid (opptil 40 timer), men lydkvaliteten kan diskuteres. Det skriver også forbrukerne i sine anmeldelser av Soundboks på Trustpilot.

Soundguys.com peker på at Soundboks 3 er perfekt for folk som liker å arrangere fester, familieselskaper eller underholde andre.

– Husk, dette er først og fremst et PA-anlegg, ikke en bluetooth-høyttaler, skriver nettstedet.

Soundboks 3 Bluetooth Høyttaler

Soundboks 3 Bluetooth Høyttaler

Sjekk prisen her