Pynt

Borddekking: 11 ideer du enkelt lager selv

4 bilder av tips til borddekking. Et av en lur mpåte å flette metalltråd for så å sette blomster i den og pynte bordet med oppsettet. Én av en tallerken med en blå serivett og en gaffel og kniv - gaffelen med en blå sommerfugl brukt som bordkort med teksten «bestemor» - på bord ved et gjennomsiktig glass. Et bilde av hvit tallerken på bord med en rosa serviett flott brettet. Et bilde er av tre vaser, én i gull, én i sort og én i hvitt på bord. Vi viser hvordan du enkelt kan lage alle de flotte borddekorasjonene.
Når det kommer til borddekorasjon er det bare fantasien som setter grenser. Her har du 11 ideer til flott borddekorasjon som du enkelt og billig lager selv, både til 17. mai, konfirmasjon, bryllup, sommerfest og dåp. (Foto: ABC Brand Studio)

Om det finnes en høytid for borddekking så er det i tilfelle nå! Her er 11 DIY-ideer til 17. mai, konfirmasjon, dåp, bryllup eller sommerfest.

Boddekking er aktuelt året rundt og det finnes alltid en anledning til å pynte for å gjøre stas på andre eller feire en merkedag. Og nå som både konfirmasjoner, 17. mai, sommerfester, dåp og bryllup står for tur er det nok flere som er på utkikk etter ideer og inspirasjon til festbordet.

Vi har samlet 11 ideer til pynt du enkelt kan lage selv og som alle passer til både 17. mai, konfirmasjon, dåp, sommerfest eller bryllup.

Vil du ha flere ideer til borddekking finner du det på vår samleside for pynt og borddekking.

1. Hvordan brette vifte av servietter

Denne viften av servietter er like enkel som den er flott. Her kan du variere farger på både serviett og bånd etter anledning. men det flotte båndet gjør den kanskje ekstra passende til 17. mai, dåp, konfirmasjon eller bryllup? Et bånd i rødt hvitt og blått rundt en hvit serviett og du har en enkel, billig og kjapp dekorasjon klar til nasjonaldagen.

2. Imponerende borddekking med vase av papir

Går du for denne varianten med vaser laget av papir er du sikret å imponere! Her kan du variere både farger, størrelser og mønster etter fargetema på borddekking og anledning. Tenk så kult å gå for røde, hvite og blå på 17. mai for eksempel?

Årets konfirmasjon: 7 tips til borddekking

Vasene setter du utenpå hvilke som helst passende vaser. Det fine er at vasene på innsiden ikke viser så det kan være alt fra vaser du ikke lenger liker, til vannglass eller brusflasker. Vasene blir med andre ord både dekorative og billige!

3. Borddekking som på restaurant til bryllup

Har du lurt på hvordan de bretter servietter på restaurant? Her har du svaret! Flotte servietter som pynter opp tallerken og bord i alt fra 17. mai til konfirmasjon, dåp, bryllup eller sommerfest!

4. Søt borddekking med bordkort av sommerfugl

Dette er bordkortene som er så enkle som de er geniale. Bretter du i tillegg arkene du lager bordkortene av, slik at du klipper ut flere på en gang, er du i tillegg ferdig på 1-2-3!

5. Proff borddekking med spiraltårn av servietter

Denne flotte spiralen laget av servietter er utrolig lettvint å lage! Og så kan den i tillegg lages med servietter du både har allerede eller kjøper spesielt for anledningen. Dette er trikset som er fint å kunne når festen nærmer seg og du ikke har hatt tid til å planlegge pyntingen.

Vil du se mer flott pynt du kan bruke til borddekkingen kan du ta en titt her: Hvordan brette servietter som en proff

6. Hvordan lage bordkort av stjerne

Flotte stjerner en setter fast til stetten på glass, her brukt som bordkort. Disse kan også selvsagt varieres i både størrelse, farger og mønster, alt etter fargetema og anledning. Disse er kanskje ekstra stas til konfirmasjon, nyttår eller barnedåp?

7. Strikket metalltråd til blomsterdekorasjonen på 17. mai

Med denne smarte strikkede metalltråden kan du pynte opp en hver vase eller glass. Den kan også fint stå for seg selv som pynt, eller som løper med blomster på bordet. Denne er nydelig til blomster i rødt, hvitt og blått på 17. mai, markblomster i bryllup eller dåp eller til konfirmantens valg av blomster i konfirmasjon.

8. Hvordan brette stjerne av serviett

Flott brettet stjerne av serviett som virkelig pynter opp festbordet, dåpen eller konfirmasjonen. Vil du ha mer Inspirasjon til konfirmasjonen? 10 ideer fra Pinterest

9. Søte bordkort med kjærlighet-på-pinne til bursdag eller dåp

Vil du gjøre noe ekstra for barna i barnebursdag, på 17-mai eller dåp kan du lage disse søte sommerfugl-bordkortene. De er enkle å lage og den søte overraskelsen blir en sikker vinner hos barna og kanskje til og med de voksne?

10. Stående vifte av servietter

En stående vifte brettet av serviett. Servietten, som nesten ligner en svane i sin form, kan brukes i både konfirmasjon, til 17. mai-bordet, dåp, selskap, sommerfest eller bursdager.

11. Pompom av silkepapir til borddekkingen

Pompoms kan henges fra taket, legges på bordet, pynte opp kakebord, eller tallerken. Med disse flotte pompomsene pynter du opp et hvert festbord eller borddekking. Velg en passende farge til dåp, konfirmasjon eller bryllup og imponer med en rimelig borddekorasjon du enkelt lager selv.

Se hvordan du bretter en bunad av servietter her.