Hus, hjem og hage

Bordlampe: Fem fine, oppladbare lamper

Flowerpot bærbar bordlampe i hvit.
Flowerpot portable bordlampe VP9 står øverst på manges ønskeliste. Se flere tips til bordlamper i artikkelen under. (Foto: Nordic Nest)

En bordlampe uten ledning er både praktisk og dekorativt. Her er fem fine bordlamper du garantert vil bli glad i!

Bordlamper er i vinden som aldri før, særlig de portable og mindre variantene du enkelt kan flytte rundt uten at ledningen kommer i veien. Det finnes en rekke ulike bordlamper å velge mellom. Noen versjoner er etterkommere av kjente klassikere, mens andre er helt nye. Under får du fem lekre bordlamper du kan ha glede av i mange år og som du trygt kan sette på ønskelisten.

Vinteren er rett rundt hjørnet, men vet du hvordan du fyrer riktig i peisen? Her forteller vi hvordan!

1. Flowerpot lampe: En dansk klassiker av en bordlampe

Flowerpot portable hvit bordlampe VP9.
Flowerpot VP3 er en bordlampe uten ledning som enkelt kan flyttes rundt. (Foto: Nordic Nest)

Flowerpot VP3 fra &Traditon er en dansk klassiker designet i 1968 av Verner Panton under “Flower-Power” tiden. Lampen ble raskt populær og har siden holdt stand i interiørbildet. Nå er den populære lampen kommet i en ny versjon: Flowerpot VP9. Flowerpot VP9 bordlampe er mindre enn sin forgjenger og er i tillegg portabel. Ta med deg bordlampen hvor du vil, enten du er ute eller inne. Lampen kan dimmes i tre trinn og gir et stemningsfylt og behagelig lys. Den kommer i flere ulike farger, og er perfekt på verandaen på sene sommerkvelder eller som pynt på stuebordet.

Flowerpot portable bordlampe VP9

Flowerpot portable bordlampe VP9 fra &Tradition er en innovativ variant til Verner Pantons populære bordlampe VP3. Denne bærbare bordlampen er litt mindre i størrelsen enn den klassiske.
Sjekk prisen her

2. Panthella bordlampe uten ledning

Panthella bordlampe fra Louis Poulsen i rosa, svart, hvit og oransje farge.
Panthella er en ikonisk lampe som nå også kan fås som bærbar bordlampe. (Foto: Royaldesign.no)

2. Panthella fra Louis Poulsen

Den ikoniske lampen “Panthella” fra Louis Poulsen, originalt designet i 1971, fås nå også i en bærbar utgave. Lampens avrundede lampeskjerm og trompetformet fot støpt i aluminium er lett å kjenne igjen. Lampen, som fås i en rekke forskjellige farger, blir garantert et midtpunkt i ethvert hjem. Sett Panthella i vinduskarmen, på bordet, i bokhyllen eller ta den med deg ut. Det oppladbare NiMH-batteriet gir lys i 5 timer og LED-lyset kan dimmes i tre forskjellige lysstyrker. Lampen lades med USB-kabel eller Qi-lader.

Bordlampe fra Panthella

Panthella bordlampe fra Louis Poulsen med et ikonisk, bærbart design med et gjennskinnsfritt, nedovervendt lys.
Sjekk prisen her

3. HAY Pc Portable bordlampe

HAY Pc Portable bordlampe kommer i mange forskjellige farger,
Pc Portable bordlampe fra HAY. (Foto: Royaldesign.no)

Denne lille, fiffige bordlampen designet av Pierre Charpin for HAY vil garantert vekke oppmerksomhet. Danske HAY er kjent for sitt lekne og fargerike design, og denne lampen er intet unntak. Lampen er laget i slitesterk ABS-plast med en vanntett og matt overflate, som gjør at den egner seg like godt utendørs som innendørs. Lampen har utbyttbart LED-lys som lyskilde og kan dimmes ved hjelp av en integrert touchdimmer på bunnen.

Glad i interiør og smarte tips? Her finner du en rekke andre artikler om hus, hjem og hage.

HAY Pc portabel bordlampe

PC Portable bordlampe fra Hay med et enkelt, kompakt design i slitesterk ABS-plast med en vanntett, matt finish.
Sjekk prisen her

4. Battery bordlampe. Design fra Kartell

Battery bordlampe fra Kartell i klar farge gir et vakkert lys på bordet.

Italienske Kartell er et av verdens ledende selskaper innen salg av designmøbler. Aller mest kjent er de for bruken av plastmaterialer i deres møbler og lamper, som i åresvis har satt sitt preg på moderne designhistorie. De er også kjent for bruken av klare, sterke farger. Denne bordlampen, som opprinnelig ble designet i 2015 av Ferruccio Laviani, er intent unntak. Det klare materialet gjør at lyset i lampen reflekteres på en delikat og vakker måte. Lampen kommer virkelig til sin rett på utebordet en sommerkveld, så vel som på et pent dekket nyttårsbord. Lampen lades enkelt ved hjelp av USB-kabel og finnes også i flere farger, i tillegg til en større modell.

Battery, bærbar bordlampe fra Kartell

Battery bordlampe fra Kartell med et trådløst, oppladbar design i plast med en fasettert overflate for å reflektere lyset på en vakker måte, samt en inkludert lyskilde.
Sjekk prisen her

5. LUCERNA 30, hvit batterilampe

Lucerna designet av Loom Design er bordlamper som ligner på lykter.
Lucerna fra Loom Design ser ut som lykter, men er oppladbare bordlamper med lys. (Foto: andlight.no)

Lucerna designet av Loom Design er en oppladbar batterilykt som ved første øyekast ser ut som en klassisk lykt. Lucerna har integrert et energibesparende Li-Ion batteri som gjør at lampen kan lyse i hele 9 timer med 100 prosent lysintensitet. Lampen, som flyttes rundt ved hjelp av et silikonhåndtak på toppen, er utstyrt med en berøringsbryter med lysdimmer og en USB-kontakt. Det fine med denne bordlampen er at du kan sette ting du er glad i, og synes er fint inni, som for eksempel blomster eller små pyntegjenstander.

LUCERNA batterilampe

Lampen fra Lucerna er en oppladbar batterilykt som imponerer med sitt moderne design og sin energisparende batteridrevne lysteknologi.
Sjekk prisen her

Les mer på våre temasider: