Shopping

Brodder: Disse er best i test

På jakt etter brodder til vinteren? Vi har funnet de beste til både herre og dame. (Foto: Magasinet)

Er det glatt ute? Da kan det være lurt å ha brodder i bakhånd! Vi har funnet de som er best i test!

Brodder er et supert hjelpemiddel når vinteren gjør veiene såpeglatte og fulle av is og snø. Klassiske brodder er enkle å ta på og kommer gjerne i fleksibel gummi som du trer rundt skoene dine, med brodder av varierende mengde og lengde under. Vi har funnet frem brodder som er best i test og delt de inn i tre kategorier; Hverdagsbrodder, turbrodder og brodder til løpeturene.

Liker du best i test-saker som denne? Sjekk ut vår samleside full av nyttige best i test-artikler!

Best i test: Brodder til hverdagsbruk

Under har vi funnet frem broddene som er best i test til hverdags! Disse er ypperlige til kortere turer i nærområdet ditt, og kan enkelt tas av før du for eksempel går inn på butikken for handle slik at du ikke skader gulvet. 

Nordic Grip Walking-bodder: Best i test hos TV2

Disse broddene, som er fine til gåturer, fikk en sekser på terningen av TV2 Hjelper deg i deres test av brodder. Om testpanelets favoritt skriver de følgende:

– En heldekkende brodd med 10 kraftige metalldubber. Enkel å ta av og på, og med solid grep.

Nordic Grip Walking

Sjekk prisen her

Slik velger du riktige piggsko og brodder

Snowline Chainsen Trail: Sikkert grep på isete og glatte underlag og tettpakket snø

Disse broddene fikk gode skussmål i Tek.no sin test av brodder, og byr på ekte pigger med spiker i herdet stål som gir et sikkert grep på isete og glatte underlag og tettpakket snø. Designet med en elastisk gummi som gjør dem enkle å bruke samt sikrer at de passer til ulike typer sko, både støvler og vinterstøvler.

Snowline Chainsen Trail

Sjekk prisen her

Brodder til tur og aktiv bruk:

Turbrodder er spesialiserte brodder med ekstra kraftig kjetting og forlenget lengde på selve broddene. Disse broddene er designet for å kunne tåle din fulle kroppsvekt, noe som gjør dem mindre egnet for innendørs bruk. Deres primære formål er å gi et eksepsjonelt solid grep på glatte overflater utendørs.

På grunn av de skarpe broddene som karakteriserer turbrodder, er de imidlertid ikke det beste valget for gåturer på bar asfalt eller steinete underlag. Disse broddene er spesiallaget for å mestre utfordrende terreng, og er ikke egnet for harde og jevne overflater, da slites de fort ned og blir ødelagte.

Kraftige turbrodder:

Snowline brodder: Chainsen Pro 41 – 45

Terningkast 6 hos Jeger.no. Disse egner seg best for deg som løper og går mye i ulendt terreng på vinteren. Sitter som støpt på isen gjennom turen.
Sjekk prisen her

Brodder til løping

Spiralbrodder er et utmerket valg for løpere som ønsker å forbedre grepet under løpeturen. Disse broddene fordeler vekten over et større område sammenlignet med turbrodder. Imidlertid er det viktig å være oppmerksom på at spiralbroddene, på grunn av deres kontakt med undersiden av skoen, kan med tiden føre til slitasje på skoene. Spiralbroddene er utstyrt med pigger som sikrer en godt og effektivt grep på glatte overflater under løpeturer.

Det beste med spiralbroddene er at de passer til de fleste typer joggesko, noe som gjør dem svært allsidige og enkle å bruke for løpere som ønsker ekstra stabilitet og grep på glatte veier og stier.

Yaktrax Run Brodder

Sjekk prisen her