Shopping

Brodder: Disse er best i test

Bilde av person som trer et par Nordic Grip-brodder utenpå joggesko fra Asics. Personen sitter på et gulv og har på seg treningstights og ullsokker. Vi har funnet forskjellige brodder som er best i test og avslører hvilke de er i denne guiden.
På jakt etter brodder til vinteren? Vi har funnet de beste til både herre og dame. Testvinnerne er fra populære merker som Nordic Grip, Yaktrax og Snowline. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Guider)

Er det glatt ute? Da kan det være lurt å ha brodder i bakhånd! Vi har funnet de som er best i test fra merker som Nordic Grip og Snowline.

Brodder er et supert hjelpemiddel når vinteren gjør veiene såpeglatte og fulle av is og snø. Klassiske brodder er enkle å ta på og kommer gjerne i fleksibel gummi som du trer rundt skoene dine, med brodder av varierende mengde og lengde under. Vi har funnet frem brodder som er best i test og delt de inn i tre kategorier; Hverdagsbrodder, turbrodder og brodder til løpeturene.

Best i test
NORDIC GRIP WALKING

NORDIC GRIP WALKING

Pris nå: 100 kroner hos Felleskjøpet
Her får du den til laveste pris

Vil du ha flere testavsløringer eller tips til glatta? Her finner du alt vi skriver om piggsko og brodder i 2024.

Brodder til hverdagsbruk:

Dette er broddene som er best i test til hverdags! De er ypperlige til kortere turer i nærområdet ditt, og kan enkelt tas av før du for eksempel går inn på butikken for handle slik at du ikke skader gulvet. 

Nordic Grip-brodder er best i test hos TV2

Disse broddene fra Nordic Grip fikk en sekser på terningen av TV2 Hjelper deg i deres test av brodder. Om testpanelets favoritt skriver de følgende:

– En heldekkende brodd med 10 kraftige metalldubber. Enkel å ta av og på, og med solid grep.

Vurderer du også sko med pigger? Her avslører vi hvilke piggsko til dame og herre som er best i test.

NORDIC GRIP WALKING

NORDIC GRIP WALKING

Pris nå: 100 kroner hos Felleskjøpet
Her får du den til laveste pris

Slik velger du riktige piggsko og brodder

Snowline Chainsen Trail: Sikkert grep på isete og glatte underlag og tettpakket snø

Disse broddene fikk gode skussmål i Tek.no sin test av brodder, og byr på ekte pigger med spiker i herdet stål som gir et sikkert grep på isete og glatte underlag og tettpakket snø. Designet med en elastisk gummi som gjør dem enkle å bruke samt sikrer at de passer til ulike typer sko, både støvler og vinterstøvler.

Snowline Chainsen Trail

Snowline Chainsen Trail

Pris nå: 399 kroner hos Magasinet
Her får du den til laveste pris

Brodder til tur og aktivt bruk

Turbrodder er spesialiserte brodder med ekstra kraftig kjetting og forlenget lengde på selve broddene. Disse broddene er designet for å kunne tåle din fulle kroppsvekt, noe som gjør dem mindre egnet for innendørs bruk. Deres primære formål er å gi et eksepsjonelt solid grep på glatte overflater utendørs.

Kahtoola MICROspikes er best i test

– Skal du bare kjøpe det et sett med brodder i vinter, la det være disse, skriver Runnersworld etter å ha testet brodder i 2023.

De mener broddene er av typen som passer til stort sett alt ute på glatta i vinter, foruten lange løpeturer.

Dette er forresten de beste piggskoene for damer.

Kahtoola MICROspikes

Kahtoola MICROspikes

Pris nå: 549 kroner hos Milrab
Her får du den til laveste pris

Brodder til løping

Kahtoola Nanospikes: Beste løpebrodder

Beste brodder til løping er i følge Wirecutter (New York Times) Kahtoola Nanospikes. Dette begrunner de med brodder som er lette i vekt, men samtidig graver seg ned i is og blandet snø, og derfor gjør det trygt å ta løpeturene selv om vinteren.

Dette er årets beste løpesko, med og uten pigger, til vinter.

Kahtoola Nanospikes Charcoal Large

Kahtoola Nanospikes Charcoal Large

Pris nå: 699 kroner hos Fjellsport
Her får du den til laveste pris