Mat og drikke

Bruschetta: Oppskrift med tomat og basillikum

Bruschetta oppskrift: To skiver bruschetta med tomat og basilikum er pent dandert på en fjøl.
Bruschetta er perfekt som snacks, forrett eller hovedrett for den saks skyld, og den smakfulle retten er i tillegg overraskende enkelt å lage! Vi deler oppskrift på retten vi nordmenn ofte uttaler feil; vil du uttale den riktig sier du nemlig «brusketta». (Foto: Sara Johannessen / Matprat)

En god bruschetta er både sykt enkelt og sykt godt. Vi har funnet en kjapp og god oppskrift på ordentlig hjemmelaget bruschetta!

Bruschetta, enda en vinner fra Italia, matlandet som ikke akkurat skorter på ikoniske matretter. Fra pizza og pasta til tiramisu og biscotti: Listen er lang som spaghetti, og fyldig som en god Chianti.

Èn av de mange rettene fra det søreuropeiske støvel-formede landet som i dag nytes verden over er bruschetta, som i sin enkleste og mest originale form fra 1400-tallet i utgangspunktet bare var grillet brød. I dag kommer retten i utallige varianter, men den vanligste er den vi har oppskriften til i denne artikkelen.

Enkelt og godt, med gode muligheter for å justere oppskriften etter egne preferanser. Vil du ha oster som mozzarella eller parmesan på, er det ingenting som stopper deg! Litt finhakket gul løk er også veldig godt på bruschetta. Det aller viktigste å tenke på er å bruke et ordentlig godt brød, da det er brødet som spiller hovedrollen her. Buon appetito!

Bli inspirert av flere smakfulle matretter i vår samleside for oppskrifter

Amundsen Spesial

Amundsen Spesial

Extra virgin olivenolje, perfekt til f.eks bruschetta.
Sjekk prisen hos Kitch’n

Oppskrift på bruschetta

Tid
20 min
Porsjoner
4

Bruschetta – sprøstekt brød med hvitløk. Toppet med frisk tomat og basilikum. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Visste du forresten at retten egentlig uttales «brusketta»?

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Skjær brød i tynne skiver. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne med olje til det blir sprøtt og gyllent. Legg skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær hvitløk i to og gni hvitløken på de sprøstekte skivene.

2.

Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finhakk basilikum. Bland tomatterninger og finhakket basilikum sammen i en bolle sammen med en god olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet pepper.

3.

Anrett tomatsalaten på de sprø brødskivene rett før servering.

Les mer på våre temasider: